GIFT CARD התחבר/י

לביבות בטטה טבעוניות


חג חנוכה שמח!

חנוכה הגיע ואני שמחה להעלות לבלוג מתכון חדש- לביבות בטטה טבעוניות 🙂

השבוע יעלו הרבה מתכונים לחנוכה, כבר היה לנו מתכון לצ׳ורוס טבעוני, מתכון לסופגניות טבעוניות אפויות, מתכון לסופגניות אשל טבעוניות והיד עוד נטויה.

יהיו לנו דונאטס ועוד דברים מאוד טעימים.

יש מתכון מעולה לקציצות בטטה ועכשיו יש לנו גם מתכון מעולה ללביבות בטטה טבעוניות.

לביבות בטטה טבעוניות

חייבת להגיד לכן שאני מגיעה לסופ״ש הזה השבוע, עם הלשון בחוץ…

היה לי שבוע מלא בהתרגשויות, אני בטוחה שרובכם הגדול ראה כי זה היה בכל רשת חברתית אפשרית בלי סוף חחח

השבוע הייתי יום שלם בכנסת ישראל!

תמר זנדברג הזמינה אותי לפרוייקט מדהים לכבוד יום זכויות בעלי החיים בכנסת.

שבוע לפני זה כבר הייתי שם בפגישה איתה ועם כל מערך ההסעדה של הכנסת והשפים של הכנסת כדי לבנות תפריט ליום האירוע.

לביבות בטטה טבעוניות

וביום שלישי האירוע התקיים והיה ממש ממש ממש מרגש וחשוב ומעניין.

גם הכנו מנות טבעוניות לכל חברי הכנסת וגם ישבתי בדיון בועדה לזכויות בעלי החיים ועוד ועוד 🙂

בנוסף היתה לי הרבה עבודה מסחרית השבוע בכל שאר הימים לפרוייקטים עתידיים לבלוג אז בהחלט היה שמח.

והנה הגענו לחנוכה ומתחשק לי לפנק אתכן במתכון לסיפתח טוב לחג האור והשמן-

אז קבלו את המתכון הטעימוש הזה ללביבות בטטה טבעוניות שאפשר או לטגן או לאפות.

חג שמח 🤩

לביבות בטטה טבעוניות

לביבות בטטה טבעוניות


הכנות
15 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
35 דקות

מה צריך

לביבות (30-35 חתיכות)

1 בטטה גדולה

2 תפוחי אדמה בינוניים

150 גרם גבינה לבנה טבעונית (אפשר בהכנה ביתית)

¼ כוס טחינה / שקדיה / רסק תפוחים

1/3 כוס פתיתי שמרי בירה (לא חובה)

200 גרם גבינת מוצרלה / צהובה טבעונית מגורדת (לא חובה ואפשר כמובן בהכנה ביתית)

1 שן שום כתושה

מלח פלפל על פי טעם

1 עד ½1 כוסות קמח עדשים (או אחר לבחירתכן)

שמן לטיגון או אפייה

מה עושים

לביבות

לקלף את הבטטה ותפוחי האדמה ולגרד בפומפיה

להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים

ללוש עם הידיים עד שכל התערובת אחידה ודביקה

להרטיב ידיים ולנסות לעשות קציצה- אם היא לא מחזיקה בכלל וישר מתפרקת, להוסיף עוד קמח*

טיגון

לחמם שמן במחבת עמוקה

להרטיב ידיים לפני כל לביבה ולהעביר לביבה לביבה לשמן

לטגן משני הצדדים עד שזהוב ושחום

להניח על נייר סופג כמה רגעים ולהגיש חם

אפייה

להדליק תנור מראש על 190 מעלות

להכין לביבות עם ידיים רטובות ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

למשוח כל לביבה בשמן בנדיבות

לאפות 25-35 דקות עד שהלביבות אפויות וזהובות

להגיש מיד



הערות והמרות:

  • הלביבה צריכה להיות רטובה ודביקה- אל תתפרעו עם הקמח, רק עד שמתקבלת לביבה יחסית יציבה
  • במקום תפוח אדמה אפשר עוד בטטה
  • במקום בטטה אפשר עוד תפוחי אדמה
  • במקום גבינה לבנה אפשר רסק תפוחים או 4 כפות קורנפלור מעורבבות עם 3 כפות מים
  • אפשר להקפיא אחרי אפיייה / טיגון

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים