GIFT CARD התחבר/י

קיש בטטה טבעוני


היי חברות וחברים!

הכנתי לנו מתכון כזה טעים ומושלם לסופ״ש- קיש בטטה טבעוני עם המון גבינות והפתעות, ורק אז גיליתי שבכלל טו באב 😂

כל הרשת מלאה בעוגות שוקולד ולבבות ולנו יש קיש בטטה! תכלס אני מעדיפה קיש בטטה אם לומר את האמת, מקווה שגם אתן.

הקיץ זו תקופה מורכבת למתכונים. מצד אחד חם בצורה לא נורמלית (במיוחד בהריון חחח) אז לא ממש בא לאכול כלום חוץ מאבטיח.

קיש בטטה טבעוני

מצד שני יש כל כך הרבה פירות שווים להכין מהם דברים. מצד שלישי פחמימות כמו שמרים מרגיש לא קשור, ארטיקים מרגיש מאוד קשור, מצד רבעי גם חופש גדול וגם לזה צריך מתכונים- ובקיצור- מה החוקים?!

הקיץ הזה בבלוג, אני פשוט החלטתי ללכת על מה שבא לי 🙂

בנתיים לא היתה לנו פה אף גלידה או ארטיק וגם לא איזה סלט אבטיח מקורי, אני פשוט מכינה מה שמתחשק.

אז כחלק ממה שמתחשק, לי הרגיש שקיש בטטה עם גבינות ממש מתאים לסופ״ש קיצי.

הלכתי על זה ויצא יאמי!

קיש בטטה טבעוני

זה קיש בהשראת- כל הגבינות שהיו לי במקרר… בסגנון פשטידות קוטג׳ של אמא שלי משנות התשעים כזה.

ההבדל הוא וזה הבדל לא קטן, שלא לכולם יש פשוט כל מיני גבינות טבעוניות במקרר…

לצערי גבינות טבעוניות מיוחדות עדיין מאוד יקרות ולא בהכרח נגישות בכל מקום בארץ ואני יודעת שרשימת הגבינות שהכנסתי לקיש היא לא בהכרח נחלת בכלל.

אז עשיתי לכן רשימה בתחתית המתכון איך אפשר להכין אותו גם אם יש לכן רק גבינות לבנות סויה פשוטות וזה עדיין יצא מוש!

אז אני מקווה שתכינו לסופ״ש ולטו באב חח ושיהיה לכן טעים טעים כמו שלי היה.

נשיקות!

קיש בטטה טבעוני

קיש בטטה טבעוני


הכנות
25 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

בצק

½ 1 כוסות קמח לבן / מלא

½ כפית אבקת קפייה

½ כפית מלח

⅓ כוס שמן זית

½ כוס מים חמים

מילוי

400 גרם לקט ירקות כתומים ,מבושלים מעט או קפואים, חתוכים לקוביות (בטטה, דלעת, גזר וכו)

250 גרם גבינת שמנת כלשהי לבחירתכן

200 גרם גבינה לבנה טבעונית לבחירתכן

⅓ כוס פרמז׳ן טבעוני / פתיתי שמרי בירה

150 גרם גבינה טבעונית כלשהי שאתן אוהבות (אפשר יוגורט טבעוני, פטה שקדים, עיזים טבעוני וכו)

מלח על פי טעם

½ כוס קמח לבן / מלא

1 כפית אבקת אפייה

ציפוי

חופן פרמז׳ן טבעוני

מוצרלה טבעונית מגורדת / פטה שקדים מפוררת וכדומה (לא חובה)

2-3 כפות שמן זית

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את כל מרכיבי הבצק

ללוש 5 דקות, לעטוף ולהניח בצד 10 דקות

לרדד ולהדק לדפנות ותחתית של תבנית פאי 22-24 / תבנית קפיצית 22-24

מילוי

בקערה לערבב את כל מרכיבי המילוי

להעביר לתבנית על הבצק ולהדק טוב

לקשט בפרמז׳ן ועוד גבינה אם תרצו ולזלוף מעל שמן זית

לאפות על 180 כשעה, לקרר לפחות שעתיים לפני הגשה



הערות והמרות:

  • במקום גבינות שמנות אפשר להשתמש בטופו רך מרוסק למשחה, במקרה הזה אני ממליצה להוסיף לבלילה קצת בצל מטוגן או שום וגם שמן זית לשיפור הטעם והמרקם
  • במקום גבינות לבנות אפשר טופו משי
  • אפשר להכין ללא הבצק, במידה ואופות ללא הבצק, אני ממליצה לאפות בתבנית לזניה
  • במקום ירקות כתומים אפשר ברוקולי / כרובית / תירס ועוד ועוד

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים