לחמניות מתוקות ללא שמרים


יומניי קורנה יום מספר 10 🙂

וואו טוב אז איך אתם? התרגלתם למצב החדש? בערך? איכשהו?

אין לי ספק בכלל שתהליך ההסתגלות למי שלא רגיל לעבוד מהבית הוא הרבה יותר מורכב.

וגם למי שיש לו ילדים או למי שבכללי לא רגיל להיות בבית.

זה ללא ספק יותר קל להתרגל למצב הזה כשגם ככה עובדים מהבית.

לחמניות מתוקות ללא שמרים

אני לא הייתי בטוחה איך יהיה פתאום להיות עם מתן כל היום בבית, אני רגילה לספייס שלי, ללו״ז שלי, לשגרה שלי ב׳משרד׳ הבייתי שלי.

אבל וואלה, אולי זה שגם לי אין בדיוק את אותו השגרה כרגע ואולי זה זה שכל אחד מאיתנו פשוט עובד בסבבה שלו יוצר מצב שאנחנו חולקים את המרחב הזה ברגוע.

אמרתי למתן כבר מהיום הראשון שזה התחיל שאם אנחנו רבים אז אנחנו משלימים באותו הרגע, אין מצב לריב מתמשך בבידוד, אין מקום לאגו ואין מקום לעיניינים.

ושינינו הסכמנו שכך יהיה, שגם אם נחטוף קריזה אחד על השני, נוציא את הכל בבום אחד, נניח לאגו ולשטויות בצד ונמשיך עם היום שלנו 🙂

לחמניות מתוקות ללא שמרים

אני מקווה שאתם גם לאט לאט מתרגלים לשגרה חדשה, מוצאים נקודות חיוביות בכל הסיטואציה ואולי אפילו מפיקים ממנה דבר או שניים.

בכל מקרה, פה בבלוג אני ממשיכה לנסות לייצר כמה שיותר דברים קלים ממרכיבים פשוטים יחסית וכאלו שגם מבוגרים וגם ילדים יכולים להכין ולהנות.

והיום – לחמניות מתוקות ללא שמרים שהן בעצם לחמניות סקונס בריטיות מתקתקות וטעימות.

אם אתם לא מכירים זה לגמרי הזמן כי אלו לחמניות שהן פשוט לחמניות בלאגן- זורקים הכל בקערה, מערבבים וזה כל הסיפור.

מה יותר מזה? הן לא אמורות להיות יפות! להיפך, יש להן צורה מצחיקה וגבשושית וזה סוד הקסם שלהן.

מקווה שתכינו ותהנו ונשיקות מהסגר הקורונוש 2020 🙂

לחמניות מתוקות ללא שמרים

לחמניות מתוקות ללא שמרים


הכנות
20 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

לחמניות (6-8 חתיכות)

½ 2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן / חצי חצי מלא-לבן

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

½ כוס שמן קוקוס במצב מגובש

⅔ כוס חלב סויה

3 כפות יוגורט טבעוני / גבינה לבנה טבעונית

1 כפית תמצית וניל

¼ כוס סוכר חום

לציפוי

2 כפות חלב סויה

להגשה

ריבת תותים

חמאה טבעונית

מה עושים

לחמניות

להדליק תנור על 200 מעלות

בקערה לערבב קמח, מלח ואבקת אפייה

להוסיף שמן קוקוס כפית כפית כפית (ככה שיהיו מלאן גושים מפוזרים)

בעזרת הידיים לללוש ולפורר לפירורים קטנים

לעשות גומה במרכז ולשפוך אליה- חלב סויה, יוגורט ותמצית וניל

לערבב טוב בעזרת מזלג עד לקבלת גושים בכל מיני גדלים

להוסיף סוכר ולהמשיך לערבב עם מזלג

הכנה

להעביר למשטח עבודה וללוש רק עד שמתקבל גוש יחסית אחיד (הגוש צריך להיות בעובי של 4-5 ס״מ)

בעזרת כוס יין או רינג ליצור עיגולים מהבצק ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

(את השאריות ללוש שוב ואז לעשות גוש וליצור עוד עיגולים)

למשוח בחלב סויה ולאפות 15-17 דקות עד שגבוה וזהוב

לקרר לחלוטין, לחתוך ולמלא בממרחים שאתם אוהבים- יאמי!



הערות והמרות:

  • אפשר רק קמח מלא אבל זה יהיה ממש ממש דחוס אז תלוי בכם
  • אפשר להוסיף לבלילה תוספות כמו שוקולד צ׳יפס או אוכמניות- להוסיף אחרי הסוכר ולערבב
  • לשמור בכלי סגור על השיש עד 3 ימים או להקפיא לכמה חודשים בכיף

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים