GIFT CARD התחבר/י

פטריות בטמפורה ברוטב טריאקי


שלום ושבוע טוב לכולכן.

וואי טוב אז השבוע קרה משהו קצת חריג בנוף של החיים שלי.

אני ומתן נסענו ל 4 ימים לצפון (עד כאן לא חריג) ואני החלטתי להניח את הפלאפון בצד.

זו לא היתה תוכנית שתוכננה מראש, החלק עם הפלאפון, פשוט כשהתחלנו לנסוע באיזה שהוא שלב הוצאתי את הפלאפון מהתיק כדי לצלם את הדרך.

חשבתי לעצמי- שיהיו לי תמונות ווידיאו להעלות לסטורי אחר כך ואז רגע לפני שהתחלתי לצלם הבנתי ברגע אחד שפשוט…. לא בא לי.

החזרתי את הפלאפון לתיק ואמרתי לעצמי- וואלה, עד שלא יבוא לי שוב, אני לא מרימה את הפלאפון.

פטריות בטמפורה ברוטב טריאקי

4 ימים לא נגעתי בו.

לא צילמתי את הנוף, לא צילמתי את האוכל (!) לא צילמתי את הדרכים, לא את החברים שהיינו איתם… ולא העליתי כלום לרשתות החברתיות.

ההפסקות האלו כל כך חשובות.

למי שחיה בעולם הוירטואלי ומוקפת במאות אלפי עוקבים בכל הרשתות, זה יכול לפעמים להשתלט.

ודווקא במקומות האלו, האינטימיים, בחופשות, בשקט של הצפון, זה בדיוק הזמן גם לקצת שקט מהמסך.

זה עשה לי רק טוב וחזרתי בכוחות מוחדשים ועם הרבה רעיונות למתכונים חדשים וטעימים.

פטריות בטמפורה ברוטב טריאקי

אז מה עולה היום לבלוג?

איך שהוא התגלגלו לידי 5 חבילות של פטריות פורטובלו והייתי חייבת להכין מהן משהו השבוע.

אז בבוקר קצת שוטטתי ברשת לקבל השראה ואז נזכרתי שפעם מזמן היה בבלוג מתכון לפטריות בטמפורה ברוטב טריאקי טבעוני אבל הוא משום מה ירד.

אז החלטתי לגשת שוב למשימה ולהעלות מתכון טבעוני לפטריות בטמפורה אפויות בתנור.

בלי טיגון ובלי הרבה באלגן, מתכון קל וטעים וקולע.

שמחתי לחזור, התגעגעתי אליכן! ❤️

פטריות בטמפורה ברוטב טריאקי

פטריות בטמפורה ברוטב טריאקי


הכנות
15 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

פטריות

350 גרם פטריות פורטובלו (5-6 פטריות פורטובלו גדולות)

ציפוי

1 כוס תערובת טמפורה (או קורנפלור)

1 כפית מלח

¾ עד 1 כוס מים

2 כוסות פירורי פנקו

שמן זית למשיחה

להגשה

רוטב טריאקי לבחירתכן

חופן כוסברה

גבעול בצל ירוק

צ׳ילי טרי פרוס

מה עושים

פטריות

לנקות את הפטריות בעזרת נייר סופג ולחתוך לפרוסות בעובי 1 ס״מ

ציפוי

בקערית לערבב טמפורה מלח ומים עד לקבלת תערובת במרקם טחינה גולמית

בקערה נוספת להניח פנקו

הכנה

להדליק תנור על 200 מעלות

לטבול כל פרוסת פטריה בטמפורה ואז בפנקו

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לזלוף מעל כל פטריה שמן בנדיבות

לאפות 25-30 דקות עד שזהוב וממש קריספי

להגיש על אורז סושי, לזלוף רוטב טריאקי מעל כל פטריה ומעל לפזר כוסברה קצוצה וצ׳ילי



הערות והמרות:

  • במקום פטריות פורטובלו אפשר שמפיניון
  • במקום פטריות אפשר בטטה / ברוקולי / כרובית וכו
  • במקום פנקו אפשר פירורי לחם
  • אפשר לטגן 4-5 דקות מכל צד
  • מומלץ לאכול מיד אחרי שהפטריות יוצאות מהתנור

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים