GIFT CARD התחבר/י

אורז תאילנדי מוקפץ


עוד יום בבידוד, עוד מתכון טעים ושווה!

ממש כיף לי הקטע החדש הזה של לשתף אתכם בעוד ועוד מתכונים שהם ממש בני בית אצלנו בבית.

היום זה נראה כמו חלום רחוק אבל זוכרים שפעם היינו נוסעים לחו״ל?

אז פעם, בתקופה שהעולם היה נורמלי ולא במצב הקורוני ההזוי שאנחנו חיים בו היום, הייתי נוסעת הרבה לתאילנד.

אורז תאילנדי מוקפץ

זו אחת המדינות שביקרתי בהן הכי הרבה פעמים ואין ספק בכלל שאני מאוהבת לחלוטין באוכל תאילנדי.

בבנגקוק (שזו בהליכה אחת העיר המגניבות בעולם) יש אינסוף דוכני אוכל ברחוב.

יש פאד תאי ויש כל מיני מטוגנים ויש מוקפצים ויש מיליון סוגים של פירות וקפה בשקית עם קרח ועוד ועוד ועוד…

אחת המנות האהובות עליי במסעדות בבנגקוק הוא אורז תאילנדי מוקפץ ובעיקר זה שמגיע עם קשיו קלוי.

אורז תאילנדי מוקפץ

אוי אוי כמה שזה טעים.

זו מנה שאני מכינה מלא בבית, כי היא קלה ומהירה וטעימה בטירוף ואפשר לפוצץ אותה בכל מיני ירקות וטופו ומה שאוהבים.

אם יש לכם רוטב צ׳ילי מתוק בבית אני ממליצה לכם להגיש איתו בצד כי זה ממש מוסיף.

תרגישו חופשי גם להוסיף צ׳ילי טרי ובאמת מה שמתחשק.

יאללה עוד יום בבידוד! 🙂

אורז תאילנדי מוקפץ

אורז תאילנדי מוקפץ


הכנות
5 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

מוקפץ (4 מנות)

1 כוס קשיו טבעי (או בוטנים או כל אגוז אחר)

150 גרם טופו קשה מפורר עם הידיים (לא חובה)

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

1 גמבה חתוכה לקוביות

צרור עלי תרד קצוצים (או כל עלה ירוק אחר כמו בוק צ׳וי וכו)

3 שיני שום כתושות

כפית צ׳ילי יבש (או טרי קצוץ)

חופן כוסברה / פטרוזיליה קצוצה

1 גבעול בצל ירוק חתוך דק

½ כוס רוטב סויה (מחולק לשני רבעים)

2-3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק (לא חובה)

2 כוסות אורז מבושלים על פי ההוראות שעל האריזה (בערך כוס לפני בישול)

מה עושים

מוקפץ

בווק עמוק ורחב לחמם שמן

להוסיף קשיו ולטגן עד שהקשיו מזהיב כהה

להוסיף טופו מפורר ולטגן 1-2 דקות

להעביר לצלחת ולהניח בצד

להוסיף 2 כפות שמן נוספות לווק

להוסיף גזר ולהקפיץ עד שצרוב ושחום

להוסיף גמבה ולהקפיץ עד שצרוב

להוסיף תרד ולהקפיץ עד שממש מצטמצם

להוסיף ¼ כוס רוטב סויה, שום וצ׳ילי ולהקפיץ 1-2 דקות

להוסיף קשיו וטופו ולערבב

להוסיף אורז ועוד ¼ כוס רוטב סויה ולערבב

להוסיף כוסברה, צ׳ילי מתוק ובצל ירוק ולערבב

להגיש מיד



הערות והמרות:

  • אם יש לכם אופציה להכין עם אורז מבושל מאתמול שהיה במקרר, אני ממש ממליצה!
  • אתם יכולים לשים איזה ירקות שבא לכם כמו תירס, אפונה, שעועית ירוקה, ברוקולי וכו
  • אפשר להוסיף 2-3 כפות תמרינדי אם יש לכם
  • אפשר להוסיף 2-3 כפות חמאת בוטנים אם בא לכם- יאמי!

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים