GIFT CARD התחבר/י

סלט כרוב סגול אסייתי


היי היי.

מתכון ראשון ל 2021 !!! 🙂 סלט כרוב סגול אסייתי, עם סיפור כמובן….

לפני חודשיים וחצי עשיתי את האתגר התזונתי של נעמה גפן שנמשך שבועיים.

זו פעם שניה שאני ומתן עשינו את האתגר הזה והוא עושה לי ממש ממש טוב.

ומאז סיום האתגר אנחנו נמעים מגלוטן ואוכלים כמעט בכל ארוחה 70% ירקות.

כמובן שיש באתגר עוד המון חוקים והסברים ודגשים ממש חשובים והוא ממש מושקע ומדהים ואני ממליצה עליו בחום.

זה מאוד עוזר לי להתאפס קצת בתקופה הכל כך לא ברורה הזו.

סלט כרוב סגול אסייתי

מה בכלל עשינו את האתגר? כי לפני כמה זמן אני ומתן שמנו לב שבחמישה ימים הזמנו משהו כמו 10 פעמים וולט.

זה. קיצוני. ממש. 😂

אני יודעת שזה תוצר של הקורונה ושזו מין תופעת לוואי שקורת עכשיו ללא מעט אנשים.

אבל יחד עם זאת אני אישית מרגישה שהיום אפשר להגיד שהקורונה היא כבר חלק מהשיגרה ומהחיים שלנו ואי אפשר להתחבא מאחוריה יותר.

זה פשוט המצב כבר, זהו, אנחנו כבר חודשים בתוך הדבר הזה שכבר אפשר להגיד שזה סוג של… רגיל?

אז החלטתי קצת לקחת את העניינים בידיים לעשות איפוס תזונתי שכמובן מביא איתו הרבה איפוסים אחרים בצורה ישירה או עקיפה.

אחרי שסייימנו הרגשתי כל כך קלילה וזה היה כל כך כיף התחושה הזו שהחלטתי לאמץ לי חלק מהדברים.

סלט כרוב סגול אסייתי

זה גם גרם להיות אפילו יותר יצירתית במטבח בימים אלו מה שהוליד לא מעט מתכונים ממש מגניבים וזה, אחד מהם.

סלט כרוב סגול אסייתי טבעוני עם רוטב חמאת בוטנים וטופו מוקפץ בסויה ומייפל. זה כל כך טעים!

האמת היא שהכנתי אותו לפני כמה זמן ולרגע לא חשבתי שזה יעניין מישהו, אז סתם זרקתי על זה הערה בסטורי ובום- מלא מלא הודעות עם בקשה למתכון.

כשאני מקבלת מלא הודעות מבקשים מתכון בלי שבכלל העליתי תמונה אני יודעת שיש ביקוש.

אז הנה הוא- טעים, טרי, מזין, מעניין ומרענן.

שיהיה שבוע מקסים, נתראה מחר 😍

סלט כרוב סגול אסייתי

סלט כרוב סגול אסייתי


הכנות
10 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 15 דקות

מה צריך

סלט

חצי כרוב סגול פרוס דק דק

1 גמבה פרוסה דק

1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות

חופן כוסברה קצוצה

טופו

150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות

2 כפות שמן שומשום

1 כפית מייפל (לא חובה)

רוטב

2 כפות חמאת בוטנים

2 כפות רוטב סויה

2 כפות חומץ אורז יפני / מיץ לימון

להגשה

חופן בוטנים קלויים שבורים

נגיעה של שבבי צ׳ילי (לא חובה)

מה עושים

סלט

בקערה עמוקה לערבב את כל הירקות

טופו

על מחבת נונסטיק לחמם שמן שומשום

להוסיף קוביות טופו ולטגן אז שצהוב וצרוב

להוסיף רוטב סויה ולערבב על האש דקה שתיים

לכבות את האש, לזלוף מעל כפית מייפל ולערבב

רוטב

בקערית לערבב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד

הגשה

להוסיף לקערת הירקות את הטופו והרוטב ולערבב טוב

לפזר מעל בוטנים קלויים וצ׳ילי ולהגיש



הערות והמרות:

  • תשלבו איזה ירקות שאתם אוהבים או אוהבות הכל יהיה טעים בעיני
  • ממליצה לאכול תוך שעה שעתיים אחרת כמו כל סלט הוא מאבד מהקירספיות והטריות
  • אפשר עם כרוב לבן כמובן
  • אפשר טחינה במקום חמאת בוטנים

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים