עוגיות שוקולד צ׳יפס מטורפות


וואי כמה חיכיתי לרגע הזה!

אז איפה שלא תהיו כשאתם קוראים את המילים האלו, אני מבקשת להתרכז.

כי הרגע עולות לבלוג עוגיות שוקולד צ׳יפס מטורפות הכי הכי הכי טעימות בעולם!

חיכיתי וחיכיתי וחיכיתי כבר שלושה שבועות, עד שיגיע תורן של העוגיות האלו לעלות לבלוג.

והנה הגיע היום, במיוחד לכבוד התקופה הזו השנה שכולם מחפשים דברים טעימים לשים במשלוח מנות.

זה בדיוק הזמן לעוגיות האלו לצאת לאור.

עוגיות שוקולד צ׳יפס מטורפות

אז מה שקרה זה שלפני 3 שבועות בערך התחלתי לחשוב על המתכונים שיעלו לקראת פורים.

בדיוק באותו היום היתה סדנא ואמרתי- יאללה נעשה עוגיות מעניינות לפינת קפה והן אולי יעלו לבלוג אם הן יצאו טוב.

הלכתי לשוטט בגוגל להשראה ונתקלתי במתכון של טייסטי (Buzzfeed).

העוגיות היו נראות מדהים והחלטתי לנסות. עשיתי שינויים בהתאם לטעם האישי שלי וכשהן יצאו מהתנור ידעתי שזו הולכת להיות סנסציה!

עוגיות שוקולד צ׳יפס מטורפות

אין לי מה להגיד לכם חוץ מדבר אחד- תכינו!!!

הן קריספיות אבל רכות, הן מתוקות וטיפה טיפה מלוחות, הן יפות אבל מושחתות- הן מהעוגיות הכי טובות שאי פעם עלו לבלוג.

אני מבקשת לשלוח לי תמונות כשהן יצאו מהתנור 🙂

נשיקות בנתיים.

עוגיות שוקולד צ׳יפס מטורפות

עוגיות שוקולד צ׳יפס מטורפות


הכנות
10 דקות
בישולים
13 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

עוגיות (17-20 חתיכות) 

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

1/2 כפית מלח גבישי / רגיל

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס חלב סויה / שקדים / אורז וכדומה

1 ושלושת רבעי כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כפית סודה לשתייה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

מה עושים

עוגיות

בעזרת טורף ידני (לא חשמלי) בקערה לערבב סוכר, מלח, שמן קוקוס

להוסיף חלב ווניל ולטרוף לתערובת סמיכה ואחידה

לנפות פנימה קמח וסודה לשתייה ולערבב טוב בעזרת מרית

להוסיף שוקולד קצוץ ולקפל פנימה

לכסות בניילון נצמד ולהניח במקרר חצי שעה (לא לוותר על השלב הזה)

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

להוציא את הקערה מהמקרר ובעזרת כף עמוקה ועגולה (כמו של גלידה או כף מדידה) להכין כדורים מהבצק

לא להכין את הכדורים בעזרת הידיים אלא רק עם כף (אפשר קצת להדק ולסדר עם הידיים)

להניח ברווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם נשאר בצק ואין מקום על התבנית להחזיר אותו בנתיים מקרר עטוף בניילון נצמד)

לאפות בין 12-14 דקות תלוי אם אתם רוצים צ׳וואי או קריספי- להזהר לא לאפות יתר על המידה הן מתקשות מאוד כשהן מתקררות



הערות והמרות:

  • המתכון בהשראת סרטון טייסטי עם שינויים שעשיתי על פי טעם אישי 🙂
  • המתכון יעבוד גם עם חצי חצי קמח מלא וקמח לבן
  • עדיין לא ניסיתי עם נטול גלוטן אבל לדעתי תערובת רב תכליתית נטולת גלוטן תעבוד טוב
  • את שמן הקוקוס אי אפשר להחליף- הוא לא מורגש בטעם (אולי חמאה טבעונית תעבוד פה גם)
  • מניסיון זה עובד הרבה יותר טוב עם סודה לשתייה ולא עם אבקת אפייה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים