GIFT CARD התחבר/י

לחמניות מנומרות


וואי וואי וואי! היום בבלוג אנחנו הולכות להכין… לחמניות מנומרות מהממות!

מעשה שהיה כמו שאומרים, כך היה 😊

למי שאיכשהו לא יודעת, גרתי לא מעט שנים בלונדון ובלונדון יש לחם שקוראים לו טייגר ברד.

הוא מגיע או בכיכר או בלחמניות ואפשר למצוא אותו בכל סופר בחלק של המאפייה.

לחמניות מנומרות

עכשיו מה כל כך מעניין בלחם הזה? שכמו שהשם שלו מעיד… זה לחם מנומר!

כל השכבה העליונה שלו היא מין קראסט כזה קראנצ׳י ומלוח שממש נראה כמו הדפס מנומר.

כשעבדתי בלונדון המשמרות שלנו באל על התחילו ממש מוקדם, המונית היתה אוספת אותי בסביבות 04:30 שתבינו…

כחלק מהמשמרת באופן קבוע בשעה תשע וחצי היינו יושבים לאכול ארוחת בוקר (שכל פעם מישהו היה אחראי לארגן)

עכשיו מי שהתעוררה בארבע בבוקר עד תשע וחצי היא כבר ממש (!) רעבה.

לחמניות מנומרות

בקיצור… כחלק מכמעט כל ארוחת בוקר היה על השולחן באופן קבוע כיכר של טייגר ברד (לחם טייגר) או שקית לחמניות טייגר.

מאז שעזבתי את לונדון לא יצא לי לאכול טייגר ברד וגם איכשהו בכל הביקורים שלי שם מאז לא יצא לי לקנות.

ואז אתמול בלוגרית שאני עוקבת אחריה מאנגליה (לא טבעונית) העלתה מתכון ללחם הזה וישר התחלתי להתרגש כי ידעתי מה עולה היום לבלוג 🙂

אז קבלו אותן- לחמניות מנומרות בהשראת לונדון אהובתי- יפות, אווריריות, טעימות והכי חשוב, מנומרות!

לחמניות מנומרות

לחמניות מנומרות


הכנות
30 דקות
בישולים
30
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

בצק (10 לחמניות)
¼ 3 כוסות קמח רגיל

1 כוס קמח לחם (או עוד קמח רגיל)
½ 1 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר
⅔ 1 כוסות מים חמימים
2 כפיות מלח
2 כפות חמאה טבעונית (או שמן, עם עדיפות לחמאה)

ציפוי
1 כפית שמרים יבשים
½ 1 כפיות מלח
1 כפית סוכר
1 כוס קמח אורז (אין לזה תחליף משום סוג ,סורי חח)
2 כפות שמן שומשום
1 כף שמן רגיל
½ כוס מים חמימים

לשדרוג- 1 כפית גדושה מרמייט (ממש לא חובה)

מה עושים

בצק

בקערת המיקסר להניח קמח, שמרים וסוכר ולערבב כמה רגעים

להוסיף מים ולעבד 3-4 דקות עד לקבלת גושים לא אחידים

להוסיף מלח ולעבד עוד 2 דקות

להוסיף חמאה ולעבד 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי

לכדרר את הבצק לכדור ולשמן ואת הקערה בחמאה

לכסות ולהתפיח בתנור על 30 מעלות כשעה

הכנה

כעבור שעה לחלק את הבצק ל 10 חתיכות במשקל 100 גרם כל חתיכה

לכדרר כל חתיכה לכדור הדוק ואחיד

להניח ברווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לכסות ולהתפיח 15 דקות

ציפוי ואפייה

להדליק תנור על 190 מעלות

בקערה לערבב קמח, סוכר, מלח ושמרים

להוסיף שמן שומשום ושמן רגיל ואז מים לאט לאט בהדרגה עד לקבלת תערובת כמו טחינה מאוד מאוד סמיכה

אחרי שהלחמניות סיימו 15 דקות התפחה, למרוח כף גדושה של הציפוי על כל לחמניה ככה שהציפוי נוזל מהצדדים

להניח על הריצפה של התנור תבנית עם מים חמים

להכניס את התבנית של הלחמניות למדף המרכזי של התנור ולאפות 30-35 דקות עד שזהוב מאוד

להגיש חם או קר



הערות והמרות:

  • לקמח אורז אין תחליף
  • אפשר חצי כמות קמח מלא בבצק
  • לא בטוחה שזה יעבוד עם קמח ללא גלוטן
  • אפשר להכין בלי הציפוי כמובן
  • אפשר להכין כלחם או חלה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים