אחד הדברים ששואלים אותי הכי הרבה זה אילו דברים יש לי תמיד במקרר, בארונות ובכלל במטבח.
אז מה באמת כדאי שיהיה במטבח של טבעוני כדי לעשות את החיים קלים?
אני שמחה לחלוק איתכם את רשימת הרשימות שלי.
בואו נעשה סדר 🙂
קמחים:
קמח עדשים כתומות
קמח חומוס (אני לא משתמשת כי הוא כבד מידי בעיני, אבל למי שאוהב)
קמח כוסמין מלא / לבן
קמח חיטה מלא / לבן
קמח טפיוקה
יבשים:
שיבולת שועל דקה
פתיתי שמרי בירה
קוקוס טחון
שקד טחון
סוכר חום / קנים / קוקוס
אבקת אפייה
סודה לשתייה
אורז מלא
קינואה
תבלינים רגילים ומיוחדים:
מלח שחור
פפריקה מעושנת
שום גבישי
כמון
כורכום
מלח הימלאיה ורוד
קינמון
שבבי צ'ילי
פלפל לבן
אגוז מוסקט
אורגנו- בזיליקום
רוזמרין
במקרר:
פחית או קרטון של קרם קוקוס 18% שומן לפחות
טופו קשה
טופו משי קרטון כחול (firm)
משחת קארי
משחת מיסו
חלב סויה לא ממותק, אורגני- כמה שיותר אחוז פולי סויה, כמה שפחות מרכיבים
שוקולד מריר איכותי
טחינה
חמאת בוטנים אורגנית
גרעינים וזרעים:
זרעי צ‘יה
זרעי פשתן
אגוזי קשיו
שקדים (עדיף קלופים)
צנוברים
גרעיני דלעת וחמנייה
סומסום לבן ושחור
שמנים סירופים ורטבים:
טחינה גולמית
שמן קוקוס
שמן קוקוס מזוכך (פחות בריא אך בלי טעם של קוקוס)
שמן זרעי ענבים
שמן סומסום
שמן זית
רוטב סויה
רוטב צ'ילי (שיש בו רק צ'ילי)
מייפל
אגבה
סילאן
נוזל מעושן
חומץ תפוחים
במקפיא:
שמרים יבשים
משחת קארי בהכנה ביתית (אני מכינה כמות ומקפיאה, מתכון לי שרוצה- )
שקיות קטנות של קטניות מוכנות לאכילה (אחרי השרייה ובישול) של:
שעועית שחורה
שעועית אדומה
גרגירי חומוס
אפונה
כלי מטבח:
בלנדר
מעבד מזון
בלנדר מוט
מחבת נונסטיק
תבנית קאפקייק
תבנית קפיצית 20 ס“מ
תבנית נשלפת 20 ס“מ
תבנית פאי 20 ס“מ