מרק עגבניות מוקרם


יאיי חורף!
סוף סוף משהו כייפי שאפשר באמת לקרוא לו חורף.
השמיים מלאים עננים, יורד קצת גשם מידי פעם, השקיעות עוצרות נשימה ויש את ההרגשה הזו, שהכל חדש ונקי ורענן.
אין על זה.
ומה הכי כיף? שאפשר סוף סוף להתחיל להכין מרקים ותבשילים סמיכים ועשירים בלי להרגיש שאוכלים אוכל של חורף כשעדיין בכלל חם בחוץ.

מרק עגבניות מוקרם
זהו מתכון ראשון מתוך כמה וכמה שיעלו בחורף הזה ואני ממש שמחה שהוא הראשון שעולה.כי בעיני מרק עגבניות זה מרק לא מוערך!
אם עושים אותו טוב באמת, הוא אחד המרקים הכי טעימים שיש בעיני.
הוא מזכיר לי מין הסתם אוכל איטלקי (המטבח האהוב עליי) ויש משהו בזה שהוא עשוי כמעט אך ורק מעגבניות, שעושה אותו לא מתיימר וזה כזה כיף ופשוט וטעים.

מרק עגבניות מוקרם

בלי קשר למרק, רציתי לספר לכם שהיום התפרסמה עליי כתבה במאקו.

זה די מגניב ומרגש ואני אף פעם לא אתרגל לזה!

הם בחרו לראיין אותי כמי שעשתה מהעולם הדיגיטלי מקצוע ועל הדרך אני מספרת שם הרבה על איך הגעתי להיות בלוגרית וכל מה שהיה לפני ותוך כדי.

אם בא לכם לקרוא אתם ממש מוזמנים.

זהו אז עם מרק חם ביד וכתבה מרגשת במאקו, היום הזה בהחלט משמח.

אני מקווה שגם עליכם עובר יום שגורם לכם לפחות מידי פעם לחייך ואם לא, אני מקווה שאתם מחייכים עכשיו 🙂

תהנו מהמרק, לאב יו!

מרק עגבניות מוקרם

מרק עגבניות מוקרם


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

מרק (5 מנות)

10 עגבניות חתוכות לרבעים

כמה כפות שמן זית

מלח פלפל על פי טעם

1 כף בזיליקום מיובש

1 בצל קצוץ

400 גרם עגבניות קצוצות (שימורים / קרטון)

4 שיני שום כתושות חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים

3 כפות קרם קוקוס

1 כפית כל תבלין: צ׳ילי מיובש, פפריקה מתוקה

קרוטונים

1 לחמניה גדולה חתוכה לקוביות

כמה כפות שמן זית

מלח פלפל על פי טעם

1 כפית כל תבלין: שום גבישי, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש

מה עושים

מרק

להדליק תנור על 200 מעלות

להניח רבעי עגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לזלוף מעל שמן זית ולפזר מלח פלפל ובזיליקום מיובש

לאפות 12-15 דקות עד שהעגבניות אפיות וזהובות

בסיר רחב לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף שיני שום ובזיליקום טרי קצוץ ולטגן כמה רגעים תוך כדי ערבוב

להוסיף עגבניות מהתנור ולערבב כמה רגעים

להוסיף 2 כוסות מים ועגבניות מרוסקות (שימורים / קרטון)

להוסיף תבלינים ולערבב טוב

בעזרת בלנדר מוט לטחון למרק חלק

להוסיף קרם קוקוס ולטחון עוד קצת לכסות ולכבות את האש

קרוטונים

להדליק תנור על 180 מעלות

להניח את קוביות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לזלוף מעל שמן זית ותבלינים ולערבב לאפות 8-12 דקות עד שזהוב כהה

הגשה

לחלק לקעריות הגשה

לזלוף מעל כל קערית כף קרם קוקוס

להניח מעל עלה בזיליקום להגיש עם קרוטונים בצד



הערות והמרות:

  • אם אתם לא רוצים להשתמש בשימורים אתם יכולים להשתמש בעגבניות קצוצות באותה הכמות ולהוסיף 3 כפות רסק עגבניות למרק
  • את כל התבלינים אפשר לשנות על פי טעם
  • את הקרוטונים אפשר כמובן להכין עם לחם ללא גלוטן

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים