GIFT CARD התחבר/י

עוגת וניל טבעונית


טוב מבטיחה שזה מתכון אחרון לשבוע הזה 🙂

פשוט אני עוברת על התיקיות שלי כמו שאמרתי לכם וכבר כל כך הרבה זמן אתם מבקשים ממני עוגת וניל טבעונית בחושה קלאסית…

והנה היום יום שישי ולמרות שאין שום הבדל בין יום ליום בתקופת הקורונוש, עדיין התחשק לי קצת חגיגי ושישי ותחושה של סופ״ש.

וגם, היום עלה לייב לאינסטגרם בו לימדתי את כל מה שאני יודעת על תחליפי ביצים ולמדנו גם על עוגות בחושות ומה הכי טוב לשלב בהן.

אז זו בכלל היתה הזדמנות מעולה להכין איזו עוגה טובה.

עוגת וניל טבעונית

בחרתי וניל כי התחשק לי שתהיה לנו איזו קלאסיקה כזו בבלוג.

אני תמיד מתפתה להוסיף תוספות אבל הפעם הלכתי על לבן ונקי וכל כך טעים.

במתכון הזה יש מרכיב סודי שכבר הרבה זמן אני רוצה לשלב בעוגה בחושה כדי לבדוק איך זה יוצא.

קראתי על זה לא מעט אבל הייתי ספקטית.

המרכיב הזה הוא מי חומוס שמי שלא מכיר משמשים כתחליף ביצים מעולה במרנג טבעוני ועוד.

עוגת וניל טבעונית

עד היום כל פעם שניסיתי לשלב מרנג ממי חומוס בעוגה בחושה זה ממש לא עבד.

ואז עשיתי מחקר וקראתי ולמדתי על חלבון ואמולסיה ועוד ועוד והחלטתי לנסות לשים אותו ככה כמו שהוא, בלי הקצפה.

התוצאה בעיני פשוט מושלמת!!!

העוגה הזו זו העוגה הכי הכי רכה שאי פעם הכנתי באמת.

היא פשוט כל כך נעימה שממש הופתעתי.

היא לא בהכרח אוורירית כמו שהיא רכה בטירוף, תכינו ואז תבינו…

חוץ ממרקם מושלם יש לה גם טעם מעולה והיא יכולה להיות בסיס מדהים לקאפקייק ועוד.

יאללה, אז שתהיה שבת שלום ולכו להכין איזו עוגה שנרגיש שסופ״ש אה?!

עוגת וניל טבעונית

עוגת וניל טבעונית


הכנות
10 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית אינגליש רחבה 22 ס״מ)

יבשים

¾ 1 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח

רטובים

¼ 1 כוסות חלב סויה (אפשר שקדים אבל ממש עדיף סויה)

1 כף חומץ
1/4 כוס מי חומוס (מים מקופסאת שימורים של גרגירי חומוס, תסמכו עליי!)

¾ כוס סוכר (לעוגה לבנה ככול הניתן עדיף סוכר קנים / לבן)
½ כוס שמן
1 כף תמצית וניל

להגשה

1 כף אבקת סוכר

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב טוב חלב וחומץ ולהניח בצד 2-3 דקות

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב עם מטרפה ידנית עד שמתקבלות המון בועות צפופות

לקערה נוספת לנפות קמח

להוסיף את שאר המרכיבים היבשים ולערבב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשתיים שלוש נגלות ולערבב רק עד שאחיד

להעביר לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה

לאפות 35-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לחלוטין ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני הגשה

לפזר מעל העוגה אבקת סוכר ולהגיש



הערות והמרות:

  • לעוגה אוורירית ורכה אני לא ממליצה להשתמש בקמח מלא (גם לא חצי חצי בעיני)
  • לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן
  • אפשר להשתמש במי בישול של גרגירי חומוס
  • אין בעיה שיש מלח בשימורים
  • אפשר להוסיף תוספות שאתם אוהבים
  • אפשר לאפות בתבנית מאפינס (10 חתיכות, 25-35 דקות)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים