טוב מבטיחה שזה מתכון אחרון לשבוע הזה 🙂
פשוט אני עוברת על התיקיות שלי כמו שאמרתי לכם וכבר כל כך הרבה זמן אתם מבקשים ממני עוגת וניל טבעונית בחושה קלאסית…
והנה היום יום שישי ולמרות שאין שום הבדל בין יום ליום בתקופת הקורונוש, עדיין התחשק לי קצת חגיגי ושישי ותחושה של סופ״ש.
וגם, היום עלה לייב לאינסטגרם בו לימדתי את כל מה שאני יודעת על תחליפי ביצים ולמדנו גם על עוגות בחושות ומה הכי טוב לשלב בהן.
אז זו בכלל היתה הזדמנות מעולה להכין איזו עוגה טובה.
בחרתי וניל כי התחשק לי שתהיה לנו איזו קלאסיקה כזו בבלוג.
אני תמיד מתפתה להוסיף תוספות אבל הפעם הלכתי על לבן ונקי וכל כך טעים.
במתכון הזה יש מרכיב סודי שכבר הרבה זמן אני רוצה לשלב בעוגה בחושה כדי לבדוק איך זה יוצא.
קראתי על זה לא מעט אבל הייתי ספקטית.
המרכיב הזה הוא מי חומוס שמי שלא מכיר משמשים כתחליף ביצים מעולה במרנג טבעוני ועוד.
עד היום כל פעם שניסיתי לשלב מרנג ממי חומוס בעוגה בחושה זה ממש לא עבד.
ואז עשיתי מחקר וקראתי ולמדתי על חלבון ואמולסיה ועוד ועוד והחלטתי לנסות לשים אותו ככה כמו שהוא, בלי הקצפה.
התוצאה בעיני פשוט מושלמת!!!
העוגה הזו זו העוגה הכי הכי רכה שאי פעם הכנתי באמת.
היא פשוט כל כך נעימה שממש הופתעתי.
היא לא בהכרח אוורירית כמו שהיא רכה בטירוף, תכינו ואז תבינו…
חוץ ממרקם מושלם יש לה גם טעם מעולה והיא יכולה להיות בסיס מדהים לקאפקייק ועוד.
יאללה, אז שתהיה שבת שלום ולכו להכין איזו עוגה שנרגיש שסופ״ש אה?!