GIFT CARD התחבר/י

עוגת שיש וניל קינמון


הסופ״ש בפתח ואני מוכנה עם עוגת שיש וניל קינמון טבעונית מדהימה.

אבל רגע לפני שנדבר קצת על המתכון הטעים הזה רציתי לספר לכן כמה דברים.

לאחרונה, בערך לפני חודש, התחילה נזילה תמימה מהמרפסת של השכנים למעלה לפינה קטנה אצלנו בסלון.

עד מהרה הנזילה הקטנה הפכה להיות סוג של טירוף שגלש למטבח, לכל הסלון וגם לסטודיו שלי (שלו אנחנו קוראים בבית- החדר של הבלוג 🙂 )

בקיצור עד מהרה נהיה פה מאוד לא כיף.

עוגת שיש וניל קינמון

כמובן שבעל הבית מעורב ומטפל בזה אבל אתן יודעות איך זה, בעלי הבית מלמעלה לא רוצים לקחת אחריות, עד שמפעילים שם את הביטוח לוקח שבועות וכו וכו

ובקיצור נהיה פה מאוד לא נוח בבית.

בגלל שהחלל הזה פה, זה מרחב העבודה שלי, זה מאוד השפיע עליי.

פתאום אין לי חדר של הבלוג (יש לי אבל קטסטרופה שם) הספה הנוחה שלנו עומדת באמצע הסלון, יש חור בתקרה במטבח וקיצור… הבנתן.

מה שזה בעיקר גרם לי זה לחוסר חשק להכין אוכל ובטח שלא לצלם בתנאים לא תנאים.

עוגת שיש וניל קינמון

אחרי כמה זמן, שבו הרגשתי רע מאוד על זה שאני לא מעלה מאתיים סטוריז ביום ולא תמיד מצליחה להעלות שני מתכונים לבלוג וכו הבנתי שאני צריכה לשחרר.

יש מצבים בחיים שהם פשוט לא בשליטה שלנו והדבר הכי נכון לעשות זה פשוט לתת להם לעבור אותנו עם כמה שפחות מאבק.

אז הפסקתי להאבק, העליתי סטורי שבו אני מסבירה את כל המצב ועכשיו אני יוצרת תוכן כמה שאני יכולה עד שיהיה פה מסודר ויפה שוב, בלי רגשות אשם.

תאמינו לי, הרבה יותר נוח ככה והעוגות יוצאות הרבה יותר טעימות 🙂

כמו העוגה הנהדרת הזו! עוגת וניל וקינמון בחושה וקלה הכל בקערה אחת מושלמת לשבת.

אני בטוחה שתהנו ושיהיה סופ״ש קסם 💕

עוגת שיש וניל קינמון

עוגת שיש וניל קינמון


הכנות
10 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (אינגליש 22/10)

רטובים

¼ 1 כוסות חלב סויה

1 כף חומץ

½ כוס שמן רגיל

3 כפות רסק תפוחים / מעדן וניל טבעוני / גבינה לבנה טבעונית

1 כף תמצית וניל

1 כוס סוכר חום

יבשים

2 כוסות קמח (אפשר חצי חצי לבן מלא)

2 כפיות אבקת אפייה

לחלק הכהה

1 כף קינמון

מה עושים

עוגה

בקערה עמוקה לערבב טוב את כל המרכיבים הרטובים

להוסיף דרך מסננת דקה את כל המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להפריד שליש מכמות הבלילה לקערה נפרדת ואליה להוסיף כף קינמון

לערבב טוב

להעביר כפות של שתי הבלילות אחת על השניה בבלאגן לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות על 170 מעלות 50-60 דקות עד ששיפוד יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר בתבנית 15 דקות ואז לחלץ ולקרר לחלוטין על השיש



הערות והמרות:

  • במקום קינמון אפשר- קקאו, נס קפה, מאצ׳ה, אבקת סלק וכו
  • לא ממליצה להחליף לחלב אחר אבל אם ממש אין ברירה אז חלב שקדים
  • אפשר עד 50% קמח מלא לתוצאות הכי מוצלחות, לא ממליצה יותר, זה יהיה כבד ממששששש
  • אפשר להכין בתבנית מאפינס- זמן אפייה 25-30 דקות

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים