גבינת שקדים בשלושה טעמים


היי חברים

תחילתו של שבוע משונה ביותר בחיים שלי.

שני דברים די גדולים קורים בעשרה הימים הקרובים.

הדבר הראשון הוא שמתן נסע (לפני רבע שעה) לקורס ויפאסנה בדגניה.

למי שלא יודע או שלא עשה, ויפאסנה זה קורס שתיקה של עשרה ימים.

פעם אחרונה שעשינו קורס כזה (דומה, בטושיטה בהודו) היתה לפני שלוש שנים.

והפעם מתן נוסע לבד ואני כל כך גאה בו.

זה הולך להיות ממש משונה לא לדבר איתו בשום צורה במשך עשרה ימים.

מהיום אחר הצהריים ועד יום שישי הבא…

גבינת שקדים בשלושה טעמים

לא לראות אחד את השני זה משהו אחד, אבל לא לדבר גם זה כבר רמה אחת מעל.

אבל ברור שלהתגעגע זה טוב ובלי קשר אני כל כך מתרגשת בשבילו. כי תאמינו לי, זה לא קורס פשוט.

הדבר השני שקורה בעשרה ימים הקרובים זה שבגלל שמתן נסע לקורס, אני החלטתי לנצל את ההזדמנות ולעשות משהו שאני עושה גם פעם בכמה זמן- ניקוי.

אז ממחר בבוקר אני מתחילה ניקוי של עשרה ימים.

הוא יהיה מורכב משלושה ימים- ארבע ימים- שלושה ימים עם תפריטים שונים והוא לא הולך להיות פשוט…

אני כמובן עושה את הניקוי בליווי של תזונאית נטורופתית והוא בנוי במיוחד למערכת העיכול שלי, עם ההיסטוריה שלי והרגישויות שלי.

בימים האחרונים התחלתי פה ושם לציין ברשתות החברתיות שאני הולכת לעשות ניקוי ואני מקבלת לא מעט שאלות על זה ולכן…

גבינת שקדים בשלושה טעמים

בשבוע הבא (באמצע הניקוי) הולך לעלות וידיאו שלם ליוטיוב שבו אני עונה על כל השאלות שיש לכם לגבי הניקוי.

אז אם יש לכם שאלות, תכתבו לי פה או בפייסבוק או באינסטגרם ואני אענה על הכל בצורה מסודרת בוידיאו שבוע הבא.

טוב ואיך כל זה מתקשר למתכון לגבינת שקדים וקרקרים מקמח כוסמין מלא?

אה! כי בשלושת הימים הראשונים של הניקוי, מותר לי גבינת שקדים בהכנה ביתית ומותר לי קמח כוסמין (אומנם בכמות מזערית אבל עדיין…)

אז מי הרוויח? אתם כמובן.

מתכון מעולה לגבינת שקדים וקרקרים שכל כך קל להכין אבל די קשה להפסיק לנשנש.

תהנו, נשיקות.

גבינת שקדים בשלושה טעמים

גבינת שקדים בשלושה טעמים


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

גבינה

1 וחצי כוסות שקדים קלופים מולבנים

1/2 כוס קשיו טבעי

2 כפות מיץ לימון

1 כפית חומץ

1/2 כפית שום גבישי

מלח על פי טעם

1/4 כוס מים

2 כפות פתיתי שמרי בירה (לא חובה)

תוספות

זיתים, שום שמיר, זעתר ועוד

קרקרים

1 כוס קמח כוסמין מלא

1/2 כוס שקד טחון

2 כפות פשתן טחון (אפשק לטחון לבד בבלנדר / מטחנת תבלינים)

3 עד 4 כפות שמן זית

3-4 כפות מים

1/2 כפית כל תבלין: מלח, פלפל, טימין, שום גבישי

מה עושים

גבינה

מלבד שמרי הבירה להניח את כל מרכיבי הגבינה במעבד מזון

לעבד למשחה חלקה- להוסיף עוד מים רק במידת הצורך

להוסיף שמרי בירה ולעבד עוד כמה רגעים

להעביר לשלושה כלים עם מכסה ולהוסיף תוספות לכל גבינה (הערה בתחתית המתכון)

לערבב טוב, לאכול מיד או להניח במקרר להתייצבות (תחזיק 5 ימים בקרור)

קרקרים

להדליק תנור על 165 מעלות

בקערה להניח קמח כוסמין, שקד טחון, פשתן טחון ותבלינים, לערבב טוב

להוסיף שמן ומים וללוש לגוש אחיד- להוסיף מים רק במידה הצורך (אם הבצק יבש)

לרדד בין שתי ניירות אפייה למלבן בעובי 1/2 ס״מ

לחתוך לקרקרים באיזה צורה שאתם אוהבים

לאפות 18-20 דקות עד שיציב וקרקרי, לקרר ולשמור בכלי סגור

להגיש עם הגבינות וכוס יין 🙂



הערות והמרות:

  • אני לא משרה את השקדים והקשיו כי יש לי מעבד מזון חזק, במידה ויש לכם מעבד מזון חלש אני ממליצה להשרות לשמונה שעות
  • את השקדים אפשר להמיר בקשיו
  • את הקשיו אפשר להמיר בשקדים
  • אפשר להכין בבלנדר אבל אתם תצטרכו הרבה יותר מים ככה שהגבינה תצא הרבה יותר נוזלית
  • אם אתם רוצים להגיש כמו בתמונה (בלי הכלי, על פלטה) ממליצה לרפד את כלי ההגשה בנייר אפייה (אפשר לצפות בוידיאו לרפרנס)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים