**מתכון זה שופץ ושודרג ב 21/02/19**
יום מקסים לכולם
כמה דברים לגבי הפוסט של היום: דבר ראשון, לפני כמה זמן, באחד מערוצי המדיה (פייסבוק, אינסטגרם, מייל, בלוג) מישהי ביקשה ממני להכין קאפקייק או מאפינס מפירות לקיץ.
אני לא זוכרת באיזו מדיה זו היתה ואני לא זוכרת את שמך אבל אם את קוראת את השורות האלו- המאפינס האלו מוקדשים לך 🙂
דבר שני- השבוע, מכל מיני סיבות כאלו ואחרות התגעגעתי מאוד ללונדון.
זה קורה לי לפעמים מאז שחזרנו לארץ. אני נתקפת געגוע שקשה לתאר אותו, לפעמים זה גורם לי לעצב, לפעמים זה גורם לי להתרגשות ולפעמים זה גורם לי ליצור.
אז הפעם- ליצור.
כחלק מגעגועי השבוע ללונדון, התגעגעתי למאפינס.
אין הרבה בתי קפה שמגישים מאפינס בארץ, לא יודעת למה. זה אחד הדברים שהכי משתלבים לי לצד כוס קפה.
זה לא עוגיה, זה לא עוגה, זה לא קאפקייק… זה שילוב מושלם של כולם.
בלונדון, מאפינס, קאפקייקס, עוגת גזר ועוגת לימון-פרג מקשטים כל דלפק של כל בית קפה שמכבד את עצמו וכמעט בכל בית קפה קיימות גירסאות טבעוניות של המאפים.
אז השבוע התגעגעתי, התגעגעתי לרכות, למתיקות, ולחלק העליון שתמיד עולה על גדותיו של מאפינס טוב ומפנק.
מה עושים כשמתגעגעים ואין? מכינים לבד.
אז הנה מתכון פשוט וקלאסי למאפינס קראמבל תפוחים.
הם רכים וגבוהים ומלאים בקינמון והקראמבל למעלה פשוט עושה אותם מושלמים בעיני.
דרך אגב, אם לא בא לכם מאפינס, הכמות תספיק ל 2 תבניות אינגליש 30 ס״מ ככה שזה ממש סוגר את הפינה לעוגה טבעונית לשבת.
יאללה לכו להכין שיהיה סופ״ש מתוק ומפנק.