מאפינס קראמבל תפוחים טבעוני


**מתכון זה שופץ ושודרג ב 21/02/19**

יום מקסים לכולם

כמה דברים לגבי הפוסט של היום: דבר ראשון, לפני כמה זמן, באחד מערוצי המדיה (פייסבוק, אינסטגרם, מייל, בלוג) מישהי ביקשה ממני להכין קאפקייק או מאפינס מפירות לקיץ.
אני לא זוכרת באיזו מדיה זו היתה ואני לא זוכרת את שמך אבל אם את קוראת את השורות האלו- המאפינס האלו מוקדשים לך 🙂
דבר שני- השבוע, מכל מיני סיבות כאלו ואחרות התגעגעתי מאוד ללונדון.
זה קורה לי לפעמים מאז שחזרנו לארץ. אני נתקפת געגוע שקשה לתאר אותו, לפעמים זה גורם לי לעצב, לפעמים זה גורם לי להתרגשות ולפעמים זה גורם לי ליצור.
אז הפעם- ליצור.

מאפינס קראמבל תפוחים טבעוני

כחלק מגעגועי השבוע ללונדון, התגעגעתי למאפינס.

אין הרבה בתי קפה שמגישים מאפינס בארץ, לא יודעת למה. זה אחד הדברים שהכי משתלבים לי לצד כוס קפה.

זה לא עוגיה, זה לא עוגה, זה לא קאפקייק… זה שילוב מושלם של כולם.
בלונדון, מאפינס, קאפקייקס, עוגת גזר ועוגת לימון-פרג מקשטים כל דלפק של כל בית קפה שמכבד את עצמו וכמעט בכל בית קפה קיימות גירסאות טבעוניות של המאפים.
אז השבוע התגעגעתי, התגעגעתי לרכות, למתיקות, ולחלק העליון שתמיד עולה על גדותיו של מאפינס טוב ומפנק.
מה עושים כשמתגעגעים ואין? מכינים לבד.

מאפינס קראמבל תפוחים טבעוני

אז הנה מתכון פשוט וקלאסי למאפינס קראמבל תפוחים.

הם רכים וגבוהים ומלאים בקינמון והקראמבל למעלה פשוט עושה אותם מושלמים בעיני.

דרך אגב, אם לא בא לכם מאפינס, הכמות תספיק ל 2 תבניות אינגליש 30 ס״מ ככה שזה ממש סוגר את הפינה לעוגה טבעונית לשבת.

יאללה לכו להכין שיהיה סופ״ש מתוק ומפנק.

מאפינס קראמבל תפוחים טבעוני

מאפינס קראמבל תפוחים טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

בצק (12 מאפינס / 2 עוגות אינגליש)

רטובים

1 וחצי כוסות חלב סויה

2 כפות מיץ לימון

1/2 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

1 כוס סוכר חום כהה דביק

יבשים

2 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

1 כפית קינמון

תוספות

1/2 תפוח אדום חתוך לקוביות

קראמבל

1/3 כוס קמח כוסמין לבן

1/3 כוס שיבולת שועל דקה

3-4 כפות שמן קוקוס

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס סוכר חום כהה דביק

מה עושים

בצק

בקערה לערבב חלב סויה ומיץ לימון עד הופעת בועות

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

לתוך קערה נוספת לנפות את כל המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב עד שאחיד

להוסיף קוביות תפוח עץ ולקפל פנימה

קראמבל

בעזרת הידיים לערבב את כל מרכיבי הקראמבל עד שמתקבלים גושים

הכנה

להדליק תנור על 170 מעלות

להעביר את התערובת ל 12 גומות מאפינס

לקשט בקראמבל ולהכניס לתנור ל 25-30 דקות עד שקיסם יוצא נקי

לקרר מעט בתבנית ואז להוציא מהתבנית ולקרר לחלוטין לפני הגשה



הערות והמרות:

  • במקום סוכר חום דביק אפשר סוכר חום / קנים / קוקוס
  • אפשר להכין עם קמח מלא (כוסמין או חיטה) וגם חצי חצי מלא לבן
  • אפשר להוסיף אגוזים או שקדים או פירות יבשים
  • במקום תפוח אפשר אגס / תותים / אפרסק ועוד
  • במקום מאפינס אפשר להכין עוגה הכמות תספיק ל 2 אינגליש קטנות (30 ס״מ) זמן אפייה יהיה ארוך יותר- משהו כמו 45 דקות
  • במקום שיבולת שועל אפשר רק קמח

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים