פאי תפוחים טבעוני


היי יפים!

השבוע יש לי כל כך הרבה חדשות טובות בשבילכם.

חלק אני אספר לכם עכשיו וחלק אני שומרת להפתעה.

הדבר הראשון הכייפי שיש לי להגיד זה שבאופן רישמי, אנחנו מתחילים את מרתון המתכונים לחגים.

מהיום ועד בערך סוכות, כל מתכון שיעלה לבלוג יהיה קשור באיזה שהוא חג באיזה שהיא צורה.

עוד שבועיים וקצת כבר ערב ראש השנה וצריך להתחיל להתארגן!

פאי תפוחים טבעוני

אז מה בתוכנית? קינוחים, סלטים, עיקריות, תוספות ועוגה אחת שתעלה לקראת החג, שהיא גולת הכותרת, והיא הולכת להפיל אתכם מהכיסא. 🙂

הדבר השני הכייפי שיש לי לספר לכם זה שאני לקראת סיום הכנת ערוץ היוטיוב, כמובן שכרגע יהיו שם רק ממש מעט וידיאו-ים אבל מהרגע שהוא יעלה, יתווסף לו וידיאו בשבוע, זה כל כך מרגש!!!

את הדבר האחרון אני לא אספר לכם אבל בואו נגיד שמשהו שאני עובדת עליו כבר עוד מעט שנה, יוצא בקרוב (ולא, זה לא ספר… סורי חחח)

בקיצור, מלא התרגשויות בשבוע האחרון.

את מרתון ראש השנה החלטתי לפתוח עם קלאסיקה.

חשוד מאוד שלא היה בבלוג מתכון טבעוני לפאי תפוחים נכון? אבל….

אם אתם עוקבים אחריי אתם יודעים שעד לא מזמן הייתי אלרגית לכל מיני פירות, ביניהם תפוח, ושבשנה האחרונה אני לא אלרגית אליהם יותר- אה!

פאי תפוחים טבעוני

אז חיכיתי בסבלנות לראש השנה כדי לפרסם מתכון לפאי תפוחים טבעוני ומפנק שכזה.

בתור מי שלא כל כך אוהבת שוקולד, קינוחי פירות וכל מיני קרמים הם החביבים עליי ביותר בתחום הקינוחים.

ובאופן כללי כל דבר עם קינמון זה מושלם.

הפאי הזה מפנק במיוחד כי הוא עשוי מבצק פריך טבעוני, עם שתי וערב מהמם והמילוי שלו הוא פשוט ועשוי כמעט לחלוטין רק מתפוחים.

אופציה טבעונית ראשונה לראש השנה ועוד רבות שהולכות להגיע בשבועיים הקרובים, מה אתם אומרים?

אני בטוחה שתהנו.

שיהיה סופ"ש יפייפה ומלא בתיאבון.

פאי תפוחים טבעוני

פאי תפוחים טבעוני


הכנות
30 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
שעה וקצת

מה צריך

בצק (תבנית פאי 22 ס“מ)

1/2 1 כוס קמח לבן- כוסמין או חיטה

1/3 1 כוסות קמח מלא- כוסמין או חיטה

1/3 כוס מים

1/3 כוס שמן קוקוס

1/3 כוס מייפל

2 כפות רסק תפוחים

מילוי

1/2 כוס סוכר חום / קוקוס

1/3 כוס קרם קוקוס

4 תפוחים אדומים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית כל מרכיב: מלח, קינמון

1 כף קמח טפיוקה + 3 כפות מים

ציפוי

2-3 כפות סילאן

1/2 כפית קמח טפיוקה

מה עושים

בצק

בעזרת כף עץ, בקערה לערבב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד

לחלק להפריד 1/4 מכמות הבצק ולהניח בצד

לרדד את שאר הבצק על משטח מקומח

להעביר לתבנית ולהדק טוב לדפנות ולתחתית

להניח את התבנית במקפיא 10 דקות

בנתיים, לרדד את 1/4 הבצק שהפרדנו ולחתוך רצועות ברוחב 1/2 ס“מ

להניח בצורת שתי וערב על נייר אפייה ולהניח במקפיא 10 דקות

מילוי

במחבת רחבה להמיס קרם קוקוס וסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה וקרמלית

להוסיף את התפוחים ולבשל עד שהתפוחים מתרככים ומגירים נוזלים

לכבות את האש ולהוסיף וניל, קינמון ומלח, לערבב טוב

בקערית לערבב טפיוקה ומים, להוסיף למחבת ולערבב טוב

להוציא את התבנית ובצק שתי וערב מהמקפיא ולהעביר את המילוי אל התבנית

להניח את בצק שתי וערב מעל המילוי ולהדק לקצוות

ציפוי ואפייה

בקערית לערבב סילאן וטפיוקה ולמשוח את הפאי בתערובת

לאפות 35-40 דקות עד שיציב ושחום

להגיש חם או קר



הערות והמרות:

  • עדיין לא ניסיתי עם קמח נטול גלוטן אז אני לא יכולה להמליץ על קמח מתאים
  • אפשר להחליף את התפוחים בכל פרי אחר שאתם אוהבים
  • את הטפיוקה אפשר להחליף בקורנפלור
  • את שמן הקוקוס וקרם הקוקוס לא ניתן להחליף אך הם לא מורגשים בטעם
  • את הסילאן אפשר להחליף במייפל
  • אין צורך להפריד את קרם הקוקוס

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים