שלום חברים
השבוע יש לי שבוע עמוס במיוחד.
הרבה דברים מתרחשים, יש הרבה עבודה בבלוג, הרבה מתכונים, הרבה סדנאות ובין לבין כל מיני השקות ואירועים.
חוץ מזה אני עוד מתאקלמת לשגרה אחרי הנסיעה המדהימה לסיני ומחר אנחנו כבר נוסעים שוב לסופ"ש אצל חברים בצפון.
אני מצד אחד עייפה ומצד שני ממש מלאה ומוקירת תודה על הכל.
אוקי, ומה היום?
בשבועות האחרונים קיבלתי מכם לא מעט הודעות לגבי משמשים.
משמשים מזכירים לי תקופה מעניינת בחיי.
לפני כמה שנים, גרתי 3 חודשים בדרום ספרד, שם למדתי קצת חקלאות אורגנית.
גרנו בחווה יפייפה על צלע הר וחיינו את חיינו ממש מין הטבע. כולל מים מנחל!
בעונה הזו של השנה דרום ספרד מלאה במשמשים, ובגלל שגרנו בחווה, המשמשים פשוט גדלו על העצים בכל פינה.
בכל יום שבת היינו עושים ארוחה ענקית לכל המתנדבים בחווה והיינו יושבים מול הנוף המרהיב לאכול, לדבר ולשתף חוויות.
באחד מימי השבת ביקשו ממני להכין משהו לארוחה.
אנחנו מדברים פה על תנאי שדה כמעט מוחלטים, בלי תנור, בלי כיריים ועם מטבחון קטן וחמוד.
אבל ביקשו ממני להכין משהו, ומה? אני לא אפציץ?? כבר אז הכתובת היתה על הקיר תאמינו לי.
ירדתי לכפר הקרוב, קניתי מעדני סויה בחנות האורגנית, חזרתי לחווה, קטפתי 1 ק"ג משמשים, חזרתי למטבח וחיפשתי אגוזים, מצאתי שקדים ותמרים.
וכך יצא שלקינוח הכנתי פרפה וניל ומשמש עם שקדים ותמרים שאחרי חודשים בחווה שמה שנחשב קינוח זה אשכולית- השאיר את כולם פעורי פה!
אז כשביקשתם עוגת משמשים טבעונית, התמלאתי בזכרונות והחלטתי להכין עוגת משמשים כמו אז, רק אמיתית, בתנור נורמלי, עם תנאים של המטבח המהמם שלי 🙂
מה שיצרתי זה מעין טארט טבעוני בשלוש שכבות- שכבת בצק פריך, שכבת קרם שקדים ושכבת משמשים.
בין כל אלו מתחבאים להם גם הרבה שקדים קלויים שמוסיפים טעם נהדר לעוגה.
אני חייבת להגיד לכם שחוץ מטעם מושלם, היא גם יצאה כל כך יפה ומרשימה.
פשוט קיצית ומשמחת. תענוג!
תהנו 🙂