עוגת משמשים ושקדים טבעונית


שלום חברים

השבוע יש לי שבוע עמוס במיוחד. 

הרבה דברים מתרחשים, יש הרבה עבודה בבלוג, הרבה מתכונים, הרבה סדנאות ובין לבין כל מיני השקות ואירועים. 

חוץ מזה אני עוד מתאקלמת לשגרה אחרי הנסיעה המדהימה לסיני ומחר אנחנו כבר נוסעים שוב לסופ"ש אצל חברים בצפון. 

אני מצד אחד עייפה ומצד שני ממש מלאה ומוקירת תודה על הכל. 

אוקי, ומה היום?

עוגת משמשים ושקדים טבעונית

בשבועות האחרונים קיבלתי מכם לא מעט הודעות לגבי משמשים. 

משמשים מזכירים לי תקופה מעניינת בחיי. 

לפני כמה שנים, גרתי 3 חודשים בדרום ספרד, שם למדתי קצת חקלאות אורגנית. 

גרנו בחווה יפייפה על צלע הר וחיינו את חיינו ממש מין הטבע. כולל מים מנחל! 

בעונה הזו של השנה דרום ספרד מלאה במשמשים, ובגלל שגרנו בחווה, המשמשים פשוט גדלו על העצים בכל פינה. 

בכל יום שבת היינו עושים ארוחה ענקית לכל המתנדבים בחווה והיינו יושבים מול הנוף המרהיב לאכול, לדבר ולשתף חוויות. 

באחד מימי השבת ביקשו ממני להכין משהו לארוחה. 

עוגת משמשים ושקדים טבעונית

אנחנו מדברים פה על תנאי שדה כמעט מוחלטים, בלי תנור, בלי כיריים ועם מטבחון קטן וחמוד. 

אבל ביקשו ממני להכין משהו, ומה? אני לא אפציץ?? כבר אז הכתובת היתה על הקיר תאמינו לי.

ירדתי לכפר הקרוב, קניתי מעדני סויה בחנות האורגנית, חזרתי לחווה, קטפתי 1 ק"ג משמשים, חזרתי למטבח וחיפשתי אגוזים, מצאתי שקדים ותמרים. 

וכך יצא שלקינוח הכנתי פרפה וניל ומשמש עם שקדים ותמרים שאחרי חודשים בחווה שמה שנחשב קינוח זה אשכולית- השאיר את כולם פעורי פה! 

אז כשביקשתם עוגת משמשים טבעונית, התמלאתי בזכרונות והחלטתי להכין עוגת משמשים כמו אז, רק אמיתית, בתנור נורמלי, עם תנאים של המטבח המהמם שלי 🙂 

מה שיצרתי זה מעין טארט טבעוני בשלוש שכבות- שכבת בצק פריך, שכבת קרם שקדים ושכבת משמשים. 

בין כל אלו מתחבאים להם גם הרבה שקדים קלויים שמוסיפים טעם נהדר לעוגה. 

אני חייבת להגיד לכם שחוץ מטעם מושלם, היא גם יצאה כל כך יפה ומרשימה. 

פשוט קיצית ומשמחת. תענוג! 

תהנו 🙂 

עוגת משמשים ושקדים טבעונית

עוגת משמשים ושקדים טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה ורבע

מה צריך

בצק (תבנית פאי 22 ס“מ) 

1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא 

 

1/2 כוס קמח קוקוס 

 

1/2 כוס סוכר קוקוס / חום

 

3/4 – 1 כוס חלב קר- סויה / שקדים / אורז 

 

1/2 כוס שמן קוקוס 

 

1 כפית תמצית וניל 

שקדים 

100 גרם שקדים פרוסים קלויים מעט 

קרם 

100 גרם שקדים קלופים מושרים 12 שעות 

 

2/3 כוס חלב סויה / שקדים / אורז 

 

1 כפית תמצית וניל 

 

1/3 כוס אגבה / מייפל 

פירות וציפוי

10 משמשים בשלים חצויים

 

3 כפות סירופ אגבה 

 

1 כף אמרטו (לא חובה) 

מה עושים

בצק

בקערה לערבב קמח כוסמין, קמח קוקוס וסוכר

להוסיף את כל שאר המרכיבים וללוש לבצק אחיד

להעביר לתבנית ולרדד לדפנות ולתחתית

להכניס למקפיא ל 10 דקות

קרם

להניח את כל המרכיבים בבלנדר ולעבד לקרם חלק

הכנה

להדליק תנור על 170 מעלות

להוציא את התבנית מהמקפיא ולהעביר לתנור החם

לאפות 10 דקות

להוציא מהתנור ולפזר חצי מכמות השקדים הקלויים על הבצק

לזלוף מעל קרם וליישר

לקשט בחצאי משמשים ומעל בשקדים פרוסים

לאפות 35 דקות עד ששחום מעט

ציפוי והגשה

בקערית לערבב אגבה ואמרטו

למשוח את המשמשים בתערובת

לקרר מעט ולהגיש

הערות והמרות:

  • את המשמשים אפשר להחליף באפרסקים, נקטרינות, דובדבנים ועוד
  • את השקד בקרם אפשר להחליף בקשיו אבל הקרם יהיה דחוס יותר
  • את הקמח המלא אפשר להחליף בקמח לבן
  • את קמח הקוקוס אפשר בעוד קמח כוסמין או בקמח שקדים


הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים