געגועי ללונדון #18455
אני יודעת שאני לפעמים חופרת קצת על לונדון… אבל חשבתי על זה ואפשר להסתכל על זה גם ככה- אם לא הייתי גרה בלונדון אולי לא היו לי חלק גדול מהרעיונות למתכונים בבלוג ואולי בכלל לא הייתי פותחת את הבלוג?!
אז מידי פעם קצת לספר קצת על לונדון זה בסדר נכון? תודה, ידעתי שתבינו 🙂
ובכן לפני מיליון שנה, כשנסעתי פעם ראשונה ליפן, פגשתי בחור אנגלי בשם רוס.
רוס, אחד האנשים היפים מבפנים ומבחוץ שפגשתי אי פעם בחיי, הפך להיות אחד החברים הכי טובים שלי עד היום.
כשעברתי לאנגליה רוס הפך מחבר למשפחה ובכל השנים שגרתי שם הוא היה לי אח אמיתי.
לתקופה מסויימת הוא אפילו היה שותף שלי לדירה וכשהוא ובן הזוג שלו עברו לברייטון, ברייטון נהייתה הבית השני שלי בסופ"שים.
למה אני מספרת לכם על רוס? כי רוס הוא הבן אדם הראשון שהציג בפני בייקון טבעוני. או בשמו הטבעוני השנון- פייקון.
ארוחת בוקר אנגלית סר? 😮
ברייטון היא התל אביב של אנגליה בכל הנוגע לטבעונות. בכל בית קפה יש תפריט טבעוני, יש המון מסעדות טבעוניות, יש חנויות נעליים 'טבעוניות' ואפילו יש פאבים בריטים מסורתיים- טבעונים.
באחד הביקורים הראשונים שלי בברייטון כשהתרבות הבריטית עוד היתה חדשה לי, הלכנו בשבת בבוקר לאכול ארוחת בוקר טבעונית.
ובאנגליה כמו באנגליה, ארוחת בוקר טבעונית בריטית כוללת: טוסט, ועליו גוש 'חמאה' שלם, מעל זה 'מקושקשת', מעל זה 'נקניקיה', מעל זה עגבניה מטוגנת, מעל זה שעועית ברוטב אדום, ומעל כל זה קריספי פייקון. (הכי הגיוני לאכול מנה כזו לארוחת בוקר…).
וכך נחשפתי לראשונה לבייקון טבעוני ולבייקון בכלל…
ביס אחד שווה אלף מילים
היום, כשיש לי בלוג לבישול טבעוני ואני מעבירה סדנאות בישול טבעוני זה הרגיש כמעט חובה לשתף את המתכון הזה.
זה ללא צל של ספק, המתכון הכי טעים שנתקלתי בו בחיי או שהכנתי בחיי בהשוואה לכמות ההשקעה הסופר מינימלית. זה מדהים אותי כל פעם מחדש כמה מהר הפייקון מוכן וכמה כל פעם הוא יותר טעים מהפעם הקודמת.
בסדנאות אוכל שחיתות טבעוני שאני מעבירה, הפייקון הוא תמיד גולת הכותרת ועוד לפני שאנשים עושים את הביס הראשון כולם לא מפסיקים לדבר על הריח שממלא את הבית.
ואז נותנים ביס ולא מפסיקים לזלול!
רוצים גם? יאללה בואו נכין…
סוד הפייקון המשולם
מה שעושה את הפייקון לכל כך מושלם היא למעשה המרינדה.
אין לי דרך לתאר את התערובת של התבלינים והרטבים ביחד חוץ משלמות מוחלטת.
תוסיפו לזה את זה שפייקון עשוי מדפי אורז וזה לא רחוק מגאונות. הלוואי והייתי פוגשת את מי שהמציא את המתכון הזה לראשונה. 🙂
נתחיל במרינדה אם כך- בקערית רחבה ועמוקה לערבב את כל מרכיבי המרינדה:
3 כפות רוטב סויה, 3 כפות שמרי בירה, 2 כפות שמן, 1/2 כפית מכל תבלין: פפריקה מעושנת, פלפל שחור גרוס, 1/2 כף סירופ מייפל / אגבה ואחרון חביב- 1/2 כפית נוזל מעושן.
לפני שאתם נבהלים- אתם לא חייבים לשים נוזל מעושן אבל זה מאוד מאוד (מאוד!) מומלץ. נוזל מעושן אפשר לקנות בחנויות אסייתיות כמו מזרח ומערב, דרגון וכדומה ולפעמים גם בסופרים גדולים במדף האסייתי. בקבוק קטן מספיק לנצח וכמה טיפות של הנוזל מעיפות מנות מסויימות לשמיים.
לטבול ובגדול
שלב הבא הוא הכנת הפייקון עצמו.
להדליק תנור על 190 מעלות.
למלא קערית קטנה במים. להחזיק יחד 2 דפי אורז ובעזרת מספריים לחתוך את הדפים לרצועות בעובי 1-2 ס"מ. (לא צריך להיות ישר… תתפרעו).
את הרצועות לטבול במים ולהדק מעט שידבקו אחת לשניה- לא לדלג על השלב הזה- המרינדה לא תדביק את הדפים אחד לשני.
עכשיו לטבול במרינדה טוב טוב.
להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוזר חלילה עד שנגמרים הדפים או המרינדה. הכמות תספיק ל15-20 פייקונים, תלוי בעובי שחתכתם אותם.
לאפות את הפייקון 8-10 דקות. אני ממש ממליצה, בגלל הבדלים בתנורים וטמפרטורות, אחרי 7 דקות להיות ליד התנור, שלא ישרף בטעות!
אוי הריח…
אז אחרי שכל הבית שלכם התמלא בריח של ביסלי גריל (בצורה הכי טובה שאפשר) אפשר להוציא את התבנית מהתנור. הפייקון אמור להיות כהה וקריספי בשוליים.
אם התנור שלכם לא ממש עשה את העבודה ואחרי 9 דקות הפייקון לא קריספי, אפשר להעלות את התבנית לחלק העליון של התנור לדקה אחת- לא יותר!
מה היה אומר ג'ואי מ'חברים'? 😉
זוכרים את הפרק בחברים שג'ואי חשב שיורים עליהם והוא קפץ להציל את הסנדוויץ שלו במקום את רוס וצ'נדלר?
אז כזה.
להכנת סנדוויץ' שג'ואי היה גאה בו, בחרו לכם לחמניה גדולה ומשובחת. או שתי פרוסות לחם גדולות ויפות.
בלחמניה למרוח קטשופ, חרדל ומיונז טבעוני (או כל ממרח אחר שמתחשק ויש בהישג יד).
לפזר מעל עליי בייבי, פרוסות עגבניה ומלפפון (או כל ירק אחר מתאים שאתם אוהבים).
להניח מעל רצועות פייקון ולקשט בעוד מיונז טבעוני (למה לא?!).
לאכול מיד ולשמוח ממש 🙂