תפוחי אדמה אפויים בתנור


היי, חג שמח לכולם!

מקווה שאתם חוגגים עם מלא דברים טעימים.

רציתי להגיד לכם תודה על כל עשרות ההודעות שקיבלתי מכם בימים האחרונים.

כל כך הרבה תמונות של הסופגניות שזה לא יאמן!

כל כך הרבה מכם הכינו וזה ממש ממש מחמם לי את הלב.

עשיתם גם לי חשק להכין שוב… 🙂

תפוחי אדמה אפויים בתנור

לפני שנדבר על המתכון של היום, יש לי משהו נחמד ומרגש לספר לכם-

כמה זמן לא מועט שממש הרבה אנשים פונים אליי לגבי סדנת אפייה טבעונית.

המחשבה להעביר סדנא כזו עברה לי בראש לא מעט פעמים.

משום מה אבל, תמיד היתה לי את ההרגשה שזה לא ממש יעניין אנשים.

בחודשים האחרונים אני רואה שלגמרי היה לי את הרושם הלא נכון.

אני מקבלת לא מעט הודעות וטלפונים מאנשים שמחפשים ללמוד איך לאפות קינוחים טבעוניים.

אז נתתי לזה להתבשל קצת בראש, בניתי, הרכבתי, חיברתי והנה היא יצאה לאור-

סדנת קינוחים טבעוניים! לכל הפרטים וללוח ינואר מוזמנים ללחוץ- כאן.

תפוחי אדמה אפויים בתנור

ועכשיו להיום…

אז, היום עולה פוסט מושקע במיוחד.

לא אחד, לא שניים, שלושה (!) מתכונים שונים עם תפוחי אדמה!

למה? כי נשארו לי מלאן תפוחי אדמה מכל הלביבות.

כי תפוחי אדמה זה כל כך טעים.

כי חנוכה.

וכי התחשק לי ממש לפנק בפוסט שיגרום לכם להגיד וואו!

שלושה מתכונים מארבעה מרכיבים- לא להאמין כמה טעים.

תהנו 🙂

תפוחי אדמה אפויים בתנור

תפוחי אדמה אפויים בתנור


הכנות
10 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

תפוחי אדמה מעוכים

8-10 תפוחי אדמה קטנים

3-4 כפות שמן (זרעי ענבים / סויה / חמניות / קנולה / זית)

1 כפית שמן קוקוס

מלח פלפל על פי טעם

מניפת תפוחי אדמה

4-6 תפוחי אדמה בינוניים

3-4 כפות שמן (זרעי ענבים / סויה / חמניות / קנולה / זית)

1 כפית שמן קוקוס

1/2 כפית כל מרכיב- שום גבישי, טימין, מלח, פלפל

שושנת תפוחי אדמה 

8-10 תפוחי אדמה קטנים

3-4 כפות שמן (זרעי ענבים / סויה / חמניות / קנולה / זית)

1 כפית שמן קוקוס

1/2 כפית כל מרכיב- שום גבישי, טימין, מלח, פלפל

מה עושים

תפוחי אדמה מעוכים

להדליק תנור על 190 מעלות

להניח את תפוחי האדמה (לא לקלוף) בסיר, לכסות במים ולבשל עד שרך לחלוטין

לחתוך כל תפוח אדמה לשני חצאים

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם הקליפה כלפי מעלה

בעזרת מזלג או כף או תחתית של כוס למעוך כל חצי תפוח

בקערית לערבב שמנים ולמשוח כל תפוח מעוך בנדיבות

לפזר מעל תבלינים ולהכניס לתנור ל 45 דקות עד שעה אז שזהוב וקריסיפי

מניפת תפוחי אדמה

להדליק תנור על 190 מעלות

בעדינות לפרוס למניפה כל תפוח אדמה (לפרוס כך שהחלק התחתון של התפוח נשאר מחובר- ממליצה לצפות בוידיאו שבתחתית המתכון)

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

קערית לערבב שמנים ולמשוח כל תפוח מעוך בנדיבות

לפזר מעל תבלינים ולהכניס לתנור לחצי שעה

לאחר חצי שעה להוציא מהתנור ולמשוח מחדש בשמן (עכשיו התפוחים רכים והמניפה ׳נפתחת׳)

להחזיר לתנור לעוד 15-30 דקות עד שזהוב וקריספי

שושנת תפוחי אדמה 

להדליק תנור על 190 מעלות

בעזרת סכין חדה (או כל כלי עזר אחר 🙂 ) לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות ביותר

להניח את פרוסות תפוחי האדמה על נייר סופג ולספוג בעזרת עוד נייר סופג כמה שיותר נוזלים מהפרוסות

לשמן תבנית 22 ס״מ ולסדר את את הפרוסות בצורת טבעת מהחלק החיצוני של התבנית פנימה

קערית לערבב שמנים ולמשוח כל תפוח מעוך בנדיבות

לפזר מעל תבלינים ולהכניס לתנור ל 45 דקות עד שעה אז שזהוב וקרסיפי

ולמתכון בוידיאו-



הערות והמרות:

  • אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות או לעשות שילוב של שניהם
  • אפשר להוסיף כל מיני תבלינים שאתם אוהבים
  • אפשר להוסיף שבבי שמרי בירה
  • ממליצה להגיש חם מהתנור עם כל מיני מטבלים טעימים בצד

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים