עוגת בננה טבעונית


שלום חברים!

מה שלומכם ואיך עבר השבוע?

השבוע שלי עובר די בכיף האמת וזה בעיקר כי אני בהכנות קדחניות ליומולדת 70 של אבא שלי שאנחנו חוגגים בסופ״ש.

יש לא מעט תוכניות, פעילויות וממש הרבה הפתעות.

וחכו וחכו איזה עוגה טבעונית אני הולכת להכין- וואי וואי!

אז הרבה מהשבוע שלי התרכז בהכנות לחגיגה בסופ״שׁ וגם בסדנאות וגם כרגיל בהכנת מתכונים טעימים לבלוג.

חוץ מזה אתמול הייתי באירוע ממש ממש נחמד.

עוגת בננה טבעונית

אור שביט חברתי הטובה והמוכשרת (טבעוניות נהנות יותר) בנתה את התפריט החדש של לנדוור והזמינה קבוצה של חברים טבעונים לטעום.

אז הגעתי לאירוע מקסים, שהיו בו לא מעט אנשים שממש שמחתי לפגוש.

מור פלג המהממת מהבלוג גאולה דרך החיטים. המנכ״לית של מיטלס מנדיי. חבר׳ה מויגן פרנדלי. האנשים שמאחורי פנדה. בעלי הקהילות של טבעונים אוכלים בחוץ וטבעונים חסרי מנוח ועוד ועוד… 🙂

היה ממש כיף לשבת עם כולם, לדבר על אוכל ולצלם מיליון תמונות!

היו מנות שאהבתי יותר והיו מנות שאהבתי פחות אבל מה שבטוח היה מפנק בטירוף.

עוגת בננה טבעונית

עם ערימות של אוכל והפתעות ותוכנית אומנותית שלמה.

אבל זה היה אתמול, ומה קורה היום?

היום עולה לבלוג מתכון טבעוני מעולה והוא מעולה מכמה סיבות.

סיבה ראשונה- אין בו טיפה אחת של שמן

סיבה שניה- כל מה שצריך זו קערה אחת

סיבה שלישית- לוקח 10 דקות להכין אותו

סיבה רביעית- הוא הכי טעים בעולם!!!

מספיק סיבות לגשת כבר הסופ״שׁ הזה ולהכין? לדעתי כן.

אז מה בעצם יש לנו פה?

עוגת בננה טבעונית, מה שנקרא באנגלית Banana Bread – לחם בננה.

מגישים אותה חמה עם קוביית חמאה טבעונית מעל שנמסה בתוך הפרוסה וזה לא להאמין!

יאללה, רוצו להכין 🙂

עוגת בננה טבעונית

עוגת בננה טבעונית


הכנות
10 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

עוגה (תבנית קוגלהוף 24 ס״מ) 

רטובים

4 בננות בשלות מאוד

1/3 כוס חלב סויה / שקדים / אורז

1/2 כוס סוכר קוקוס / חום

1/2 עד 2/3 כוס סילאן / מייפל

1 כפית חומץ

יבשים

1 כוס קמח כוסמין מלא / חיטה מלא

1 כוס קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כפית קינמון

קורט אגוז מוסקט

1 כפית אבקת אפייה

חופן אגוזים שבורים גס

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה גדולה למעוך בננות למחית חלקה

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

לנפות קמח מלא ישירות על תערובת הרטובים ולערבב

לנפות קמח לבן, להוסיף קינמון, מוסקט, ואבקת אפייה ולערבב טוב

להוסיף אגוזים ולערבב

להעביר לתבנית משומנת היטב

לאפות 40-45 דקות עד שקיסם יוצא נקי והעוגה שחומה וסדוקה

לקרר לחלוטין לפני שחותכים, לפרוס ולהגיש (הצעת הגשה בהערות שבתחתית המתכון)

וכרגיל- בואו לראות אותי מכינה שלב אחר שלב בוידיאו (ואם לא נרשמתם לערוץ, מיד להרשם!)



הערות והמרות:

  • ממליצה לעשות טוסט מפרוסות העוגה לפני הגשה ולהניח מעל קוביית חמאה טבעונית (מתכון לחמאה- כאן)
  • אפשר להכין בשתי אינגליש צרות 30 ס״מ או בתבנית עגולה 22 ס״מ
  • את הבננה אפשר להחליף ב 1/4 1 כוסות רסק תפוחים (העוגה תהיה פחות מתוקה ויותר יבשה)
  • אפשר רק עם קמח לבן
  • אפשר רק עם קמח מלא (עם מרקם דחוס משמעותית)
  • אפשר להוסיף פירות יבשים וכל מיני סוגים של אגוזים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים