קובה סלק טבעוני


שלום יפים!

אוקי אז קודם כל וידוי-

הפעם הראשונה והיחידה בחיי שאכלתי קובה היתה לפני שלוש שנים, בגיל 33.

איך קרה כזה דבר?! אז ככה…

דבר ראשון, לא גדלתי על קובה. זה לא משהו שההורים שלי או סבא וסבתא היו מכינים.

זה לא מאכל אזרביג׳ני או פרסי ולכן לא ממש נחשפתי אליו בתור ילדה.

ואם כבר כן נחשפתי אז הרי מעולם לא אכלתי בשר, ולפי מה שאני יודעת קובה מסורתי הוא עם בשר.

אז בכלל זה לא היה משהו שהתעניינתי בו.

הסיבה השניה היא שמלא שנים לא גרתי בארץ.

קובה סלק טבעוני

בלונדון קובה זה לא בדיוק המאכל הכי נפוץ ואני די בטוחה שמלכת אנגליה לא ממש יודעת איך להכין, אז גם שם, לא ממש נחשפתי למנה הזו.

ואז לפני שלוש שנים חזרתי לארץ ואני לא ממש זוכרת באיזה הקשר זה היה אבל היה קובה טבעוני באיזו מסעדה וזה היה נראה לי מעניין אז הלכתי על זה.

עכשיו, עוד וידוי… 🙂

מכירים את הקונספט הזה של אוכל ביתי שקונים בחוץ?

אז אני גדלתי על אוכל ביתי, ממש ביתי וכל יום… ומעולם, באמת מעולם, לא יצא לי לאכול אוכל ביתי בחוץ שהיה לו את הטעם המפנק והאפקט המחמם לבבות שיש לאכול ביתי בבית.

אז גם הקובה שאכלתי בחוץ היתה בואו נגיד לא משהו.

ומאז, שיחררתי את עניין הקובה לגמרי.

קובה סלק טבעוני

אבל מה? עם הזמן הבלוג גדל וגדל ואיתו העוקבים ואיתו השאלות והבקשות למתכונים כאלו ואחרים.

והחורף הזה וואו- מלא מלא מלא מכם ביקשו מתכון לקובה.

אז הפשלתי שרוולים והתחלתי לעבוד על מתכון.

ועכשיו אני מבינה על מה כל המהומה!

וואו, זה יצא טעים!!! המרק חמצמץ ועשיר, המילוי יצא לי ממש ממש ממש טוב וכל העניין הזה עם הכופתאות- פשוט תענוג!

אז יחסית לזה שזו פעם שניה בחיי שאני אוכלת קובה, זה די מגניב אה?

אני ממליצה לכם לרוץ כבר היום ולהכין לסופ״ש- זה מתכון טבעוני אחד המפנקים.

צ׳או, לאב יו!

קובה סלק טבעוני

קובה סלק טבעוני


הכנות
25 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

בצק 

2 כוסות (500 גרם) סולת

אחת ורבע עד אחת וחצי כוסות מים

1/2 כפית מלח

מילוי

1 בצל גדול קצוץ

500 גרם פטריות קצוצות דק דק דק (או 300 גרם טופו קצוץ)

2 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית כמון

מלח פלפל על פי טעם

מרק

1 בצל קצוץ

3 סלקים קלופים חתוכים לרבעים

2 גזרים קלופים חתוכים לטבעות

2 גבעולי סלרי חתוכים

1 כף פפריקה מעושנת

1/2 כפית כמון

1 כפית סוכר

מלח פלפל על פי טעם

1/4 כוס מיץ לימון טרי

מה עושים

בצק

בקערה לערבב סולת ומלח

לשפוך מעל כוס ורבע מים ולערבב עד שיש שלוליות בחלק העליון

להניח בצד חצי שעה

מילוי

על מחבת רחבה לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף שום ולערבב יחד דקה שתיים

להוסיף פטריות קצוצות ולבשל 10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים

להוסיף תבלינים ולערבב עוד דקה שתיים

להוריד מהאש ולקרר לחלוטין

מרק

בסיר גדול לטגן בצק עד ששקוף

להוסיף ירקות ולערבב יחד כמה רגעים

להוסיף תבילינים ולכסות במים

לבשל מכוסה 15 דקות

לאחר רבע שעה, להוסיף את מיץ הלימון למרק ולערבב

הכנה

כעבור חצי שעה של השרייה ללוש קצת את הסולת

היא אמורה להיות רטובה אבל לא מימית- אם היא יבשה להוסיף עוד קצת מים

להרטיב ידיים טוב טוב ולהכין דיסקית בצק על כף היד

להניח במרכז הדיסקית כפית מילוי ולסגור טוב טוב מכל הכיוונים

להניח בעדינות במרק וחוזר חלילה

לבשל מכוסה במשך שעה ולהגיש חם

בואו להכין איתי ביחד שלב אחד שלב:



הערות והמרות:

  • אתם יכולים להוסיף איזה ירקות שבא לכם למרק
  • אפשר להכין עם שבבי סויה
  • אני לא יודעת איך זה יעבוד עם משהו שהוא לא סולת כי לא נסיתי… 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים