GIFT CARD התחבר/י

רביולי סלק במילוי גבינות


שלום לכולם.

איזה כיפית התקופה הזו.

כל פוסט שעולה לפה אני מתרגשת ללחוץ עליו אנטר.

כל מתכון יותר כייפי מהשני.

זה כל כך משמח לראות את כל הרעיונות שיש לי לחג יוצאים לפועל, מקבלים צורה, נכתבים, נערכים, מצולמים ומצטרפים לעוד מאות המתכונים שיש כבר בבלוג.

אין ספק שחגים אלו תקופות שאני הכי נהנית להיות בהם בלוגרית, יוצרת תוכן, מתכונאית.

רביולי סלק במילוי גבינות

יש משהו בלמצוא פתרונות, בלפתח מתכונים שאני יודעת (או מקווה) שיהיו על שולחנות החג בבתים שלכם.

יש ממש קסם בתחושה שאתם תרגישו גאווה להניח מנה טבעונית על השולחן.

וזה לא משנה אם אתם טבעונים או לא, גם אתם מכינים את המנה הטבעונית למישהו אחר שהוא טבעוני במשפחה- זה עצם זה שיש לכם אופציה, שתוכלו לבוא לפה ולדעת שתהיה לכם כאן תשובה ואפשרות.

רביולי סלק במילוי גבינות

חגים זו בהחלט התקופה שאני הכי עפה מבחינת רעיונות והשמיים הם הגבול. פשוט כיף לי!

אתמול עשיתי לכם טיזר באינסטגרם על המתכון שעולה היום ולפי כמות התגובות נראה לי שאתם הולכים לאהוב את המתכון הזה מאוד.

רביולי סלק במילוי גבינות טבעוניות שאני פשוט לא יכולה לתאר לכם כמה הוא טעים.

רביולי סלק במילוי גבינות

המילוי- וואו המילוי… 🙂 יצא לי פה משהו בסגנון גבינת עיזים (?) ויחד עם הבצק היפייפה הזה זו פשוט מנה מדהימה.

לרוטב בחרתי ללכת על קלאסי ובלי הרבה בלאגן- חמאה טבעונית ושום, מי צריך יותר מזה?

אני ומתן פירקנו את זה ברגע שסיימתי לצלם והחלטנו פה אחד שזו אחת המנות הטובות שעלתה לבלוג לחג הזה.

תשמרו מקום לשבוע הבא כי מי מכם שמכיר אותי ואת הבלוג יודע שלפני כל חג מגיעה גולת הכותרת…. העוגה!!! חכו חכו….

רביולי סלק במילוי גבינות

רביולי סלק במילוי גבינות


הכנות
25 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק (15-20 חתיכות)

200 גרם סלק מבושל מקולף ומקורר (אפשר מוואקום)

1/4 כוס מים

200 גרם (1 וחצי כוסות) קמח כוסמין לבן

1/2 כפית מלח

מילוי

1/2 חבילה (150 גרם) טופו בטעם בזיליקום (אני השתמשתי בשל תנובה)

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך

50 גרם (1/4 כוס) קרם קוקוס (עדיף מופרד אבל לא חובה)*

40 גרם (1/4 כוס) אבקת שמרי בירה

1 כפית שום גבישי (או שן שום טרייה כתושה)

מלח על פי טעם

רוטב

2-3 כפות חמאה טבעונית (או שמן קוקוס)

1 שן שום כתושה

חופן טופו בטעם בזיליקום מפורר גס עם הידיים

חופן אגוזי מלך

כמה עלי בזיליקום טריים

מלח פלפל על פי טעם

מה עושים

בצק

במעבד מזון להניח את הסלק והמים

לעבד למשחה חלקה ככול הניתן

להוסיף קמח ומלח ולעבד עד לקבלת בצק אחיד (הוא יהיה ממש דביק)

לקמח ידיים ומשטח עבודה בנדיבות ולהעביר את הבצק למשטח העבודה

ללוש לכדור (לקמח ידיים כמה שצריך תוך כדי), לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר חצי שעה

מילוי

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון ולעבד למשחה חלקה יחסית

להניח במקרר בנתיים

הכנה

את השלב הבא אני ממליצה לעשות כמה שיותר מהר אז בלי הסחות דעת… 🙂

להוציא את הבצק מהמקרר, לקמח ידיים, משטח עבודה, מערוך וכל דבר אפשרי באיזור

לרדד לעובי 1/4 ס״מ ולקרוץ ריבועים שווים בגודלם (לקמח גם את הקורץ או את הסכין שאיתו אתם עובדים)

בעזרת כפית או שקית זילוף להניח מילוי במרכז חצי מכמות הריבועים

לקמח ידיים שוב ולכסות כל ריבוע עם מילוי בריבוע בלי מילוי ולהדק טוב אחד לשני

בעזרת פקק או משהו בסגנון, ללחוץ קצת את המילוי ככה שיש סביבו עיגול

להכניס את הרביולים למקפיא לרבע שעה (או עד שמתחשק לכם להכין)

בישול 

בסיר קטן להביא לרתיחה 2 ליטר מים עם מעט מלח

להנמיך את האש, להוציא את הרביולי מהמקפיא ולהכניס למים אחד אחד

לבשל 3-4 דקות עד שהרביולי צפים ורכים, לסנן מהמים

רוטב והגשה

על מחבת לחמם חמאה טבעונית ושום

להוסיף את הרביולי ולנענע את המחבת מצד לצד ככה שכל הרביולי מתכסים בחמאה ושום

להוסיף טופו מפורר ואגוזי מלך, לנענע את המחבת עוד קצת ולכבות את האש

להטות את המחבת כך שהרביולי נופלים בעדינות לצלחות הגשה

לקשט בבזיליקום ולהגיש מיד



הערות והמרות:

  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף בטופו משי או בכל גבינת שמנת טבעונית
  • אפשר להשתמש בטופו קשה רגיל ללא תוספת בזיליקום
  • במקום אגוזי מלך אפשר צנוברים (יאמי!)
  • במקום אבקת שמרי בירה אפשר שבבי שמרי בירה בכמות כפולה (לשמרי בירה עצמם אין תחליף)
  • זה לא עובד טוב עם בצק מקמח מלא… זה ממש כבד ודחוס
  • אם אתם לא רוצים את הסלק, יש מתכון נוסף בבלוג לרביולי רגיל
  • להפרדת קרם הקוקוס- יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים