GIFT CARD התחבר/י

ביסקוטי טבעוני פריך


היי היי.

וואו טוב איזה שבוע…

קודם כל אתמול בערב העליתי פוסט אישי לאינסטגרם בו סיפרתי על הודעה לא נעימה שקיבלתי שם ועל הצדדים הפחות נעימים של החיים בעולם הוירטואלי.

הפוסט עד עכשיו (בפחות מיממה) הגיע ל 14,600 חשיפות, 358 תגובות, 1067 לייקים ועשרות הודעות בפרטי.

בגדול פשוט הרגתם אותי!

כמות המילים היפות שקיבלתי מכם בעקבות הפוסט הזה היא לא נתפסת, אני מתהלכת בתחושה של התרגשות, הוקרת תודה וכמו תמיד קצת חוסר הבנה שכל זה קורה.

תודה לכם על התמיכה, על האהבה, על הפרגון, על זה שאתם בוחרים להיות פה ולעקוב.

ביסקוטי טבעוני פריך

עוד סיבה שאני די מתרגשת (מאוד מאוד מתרגשת האמת) זה כי שני פרוייקטים שממש ממש ממש חיכיתי להם יוצאים לפועל השבוע.

כרגע שני הפרוייקטים האלו הם עדיין בגדר סוד כמוס אבל הם כבר בפול פאוור תנועה וזה הכי מרגש וממש עוד מעט אני אוכל לספר לכם על אחד מהם לפחות.

אני חושבת שאתם הולכים ממש לשמוח, האמת שאין לי ספק בזה בכלל. 🙂

טוב ועכשיו… ביסקוטי טבעוני פריך? יס!

את המתכון הזה הייתי צריכה להכין פעמיים, כי בפעם הראשונה הוא ממש לא יצא מה שרציתי.

ביסקוטי טבעוני פריך

זה לא קורה לי הרבה שמתכון שאני ממש בטוחה לגביו לא מצליח לי אבל לפעמים זה קורה וכשזה קורה אני משתדלת ללמוד מזה כמה שיותר.

למעשה בעיני זו הדרך הכי טובה ללמוד- פשוט להתנסות וככה להכיר ולהבין ממש עם הידיים את חומרי הגלם, במיוחד במתכונים חדשים.

אז ביסקוטי אף פעם לא הכנתי . לא ביסקוטי טבעוני ולא ביסקוטי לא טבעוני אבל זו עוגיה (עוגיה?) שאני מאוד מאוד אוהבת.

התוצאה של המתכון הסופי נהדרת בעיני, קריספית, מתוקה ומעולה עם כוס קפה.

מילאתי אותן בפירות יבשים ואגוזים ועכשיו אני גם מוכנה לט״ו בשבט.

תענוג אה?

ביסקוטי טבעוני פריך

ביסקוטי טבעוני פריך


הכנות
25 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

ביסקוטי (20 חתיכות)

יבשים
1 כוס קמח כוסמין לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כפית מלח

רטובים
3 כפות אגבה / מייפל
4 כפות רסק תפוחים
1/3 כוס שמן קוקוס מעט מגובש (מרקם משחתי)

1 כפית אתמצית וניל

תוספות
100 גרם פירות יבשים ואגוזים קצוצים

מה עושים

ביסקוטי

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב טוב

להוסיף תוספות ולערבב

ללוש לבצק אחיד ולחלק לשני חלקים שווים

לגלגל את שני החלקים לצורת רולדה

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 25-30 דקות

להוציא מהתנור ולקרר 10 דקות

הכנה

להדליק תנור על 150 מעלות

בעזרת סכין משוננת וממש בעדינות לפרוס פרוסות מהרולדות בעובי 1 ס״מ

להניח בעדינות על תבנית האפייה

לאפות 15-18 דקות עד שיציב (להזהר לא לאפות יתר על המידה)

לקרר ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר רק קמח לבן
  • לא ממליצה רק קמח מלא כי זה יהיה כבד מידי
  • שימו לב לא לשים אגוזים שלמים כי זה ממש קשה לחתוך יפה אחר כך
  • שימו לב לחתוך בעדינות ואם קצת נשבר לא נורא תחברו חזרה עם הידיים
  • אפשר להוסיף קינמון / הל וכו
  • אפשר עם שוקולד צ׳יפס במקום פירות ואגוזים
  • לשמור בצנצנת סגורה ואטומה על השיש עד שבוע בכיף

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים