שלום שלום 🙂
סיפורים מהסופ"ש והמלצה ענקית:
אז לפני שבוע אבא של מתן חגג יומולדת 60. לכבוד המאורע אירגנו לו בסופ"ש האחרון טיול לצפון.
היינו בסיור ביקב, היינו בהר תבור, שתינו קפה מול נוף מקסים של עמק יזרעאל והיה לנו יום נחמד מאוד.
אבל למה אני מספרת לכם את כל זה?
כשתיכננו את הטיול היה ברור לי איפה אנחנו הולכים לאכול צהריים, וגם ידעתי שכולם הולכים להנות מהאוכל ומהחוויה.
ועכשיו פתאום הבנתי שאני חייבת לספר לכם על המקום הזה!
בכפר היפייפה עין חוד, יש מסעדה בשם 'מסעדת הבית'.
זו לא מסעדת פותחים שולחן רגילה, פה לא תקבלו צ'יפס וכמה סלטים ופלאפל.
המסעדה מתמחה בבישול ערבי מסורתי ומה אני אגיד לכם? פשוט לא יאומן.
אין תפריט, אתם רק בוחרים בשרי או צמחוני (שזה בעצם טבעוני) והמנות מתחילות לזרום לשולחן ללא הפסקה.
סלטים בלי סוף (אין מיונז בשום דבר הכל על בסיס טחינה!) מנות עיקריות מיוחדות במינן ומגוונות, וכל ביס פשוט להתמוגג.
הייתי שם כבר כמה וכמה פעמים, כל פעם אני נדהמת מחדש לא רק מהאוכל אלא גם מהאנשים עצמם, הם פשוט מקסימים, אחד אחד אנשים יפים ונעימים וזה הופך את החוויה לנהדרת אפילו יותר. בקיצור- תסעו! 🙂
ועכשיו לעיניננו- זוכרים את רשימת הדברים שביקשתם שיהיו בבלוג?
כמו שהבטחתי, אני עובדת על מתכונים שישלבו את כל הבקשות שלכם כולן, והשבוע…
מתכון לכדורי שוקולד טבעוניים, מושלמים מלאים באנרגיה ועשירים בחלבון!
הסוד הגדול…
ובכן, ביקשתם ממני מתכונים עשירים בקטניות וחלבון, מתכונים לאחרי אימון, מתכונים מהירים ומתכונים שמתאימים לילדים.
עם קצת יצירתיות חברים, אני מכינה לכם סרייה של מתכונים שמשלבם את כל הקריטריונים האלו יחדיו.
אז איך כדורי שוקולד משתלבים פה בדיוק? אה אה! הם עשויים משעועית 🙂 לא להבהל, תסמכו עליי.
הכנות שלב ראשון
במעבד מזון להניח:
2 כוסות שעועית אדומה או שחורה מבושלת ומסוננת
1/2 1 כוסות שיבולת שועל
2-3 כפות אבקת קקאו
1/3 כוס מייפל / סילאן
2 כפות שמן קוקוס
1 כוס פאקנים
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לעבד את כל המרכיבים לתערובת אחידה. לטעום ולהוסיף מייפל אם צריך.
התערובת תהיה ממש כמו משחה וזו הכוונה, אני אוהבת כדורים נימוכים כאלו.
אתם יכולים בשלב הזה, להוסיף פקאן שבור גס או שיבולת שועל שלמה אם אתם רוצים חתיכות גסות.
את התערובת להניח במקרר 10 דקות.
נו…
שלב שני- כדרורים
לאחר 10 דקות להוציא את התערובת מהמקרר.
בקערית עמוקה להניח כוס שבבי קוקוס.
לשמן ידיים בשמן קוקוס, לכדרר כדור שוקולד קטן ולזרוק לקוקוס.
לנענע את הקערית עד שהכדור מכוסה כולו בקוקוס. יאמי.
שלב שלישי- לאכול!
להכין כדורים שכאלו מכל התערובת.
יצאו לכם בערך 20 כדורים.
את הכדורים יש לשמור בקרור ולנשנש כל פעם שבאים למטבח.
שלב אחרון- טריק 🙂
בגלל שהכדורים האלו סופר רכים, שוקולדיים וטעימים…
אתם יכולים לתת אותם לכל מיני:
סקפטיים כאלו ואחרים, ילדים שלא אוהבים קטניות, אנשים שאומרים שקינוחים טבעוניים זה לא טעים וכו' וכו'…
ואז אם בא לכם, אתם יכולים יום אחד בעיתוי מושלם לספר להם שהם אכלו כדורי שוקולד משעועית ושהם לא ידעו ואהבו את זה!
דרך נחמדה לנצח בויכוח 😛
שבוע מתוק
מקווה שנהניתם מהמתכון, יש לי הרגשה שהוא יהיה אפקטיבי לרבים מכם 🙂
בנתיים שיהיה לכם שבוע מקסים ומתוק כמו כדורי שוקולד.
נשיקות!