עוגת אוכמניות בחושה טבעונית


היי צהריים טובים חברים.

איזה כיף שחם אה? אני דווקא מאוד נהנית מהחורף הזה אבל עכשיו יושבת במרפסת לכתוב לכם את הפוסט וכל כך נעים החום הזה באמצע ינואר.

תודה רבה על כל ההודעות ששלחתם אחרי הפוסט הקודם, אני מרגישה הרבה יותר טוב ובאמת שממש ממש חיממתם לי את הלב.

ובכן מה עולה היום לבלוג?

יש שבועות שאני ישר יודעת איזה מתכון יעלה בשני ואיזה בחמישי.

נגיד אני כבר מעכשיו יודעת מה יעלה ביום שני הקרוב וגם בחמישי שאחריו.

אבל יש שבועות שאני קמה בבוקר ביום שאני עובדת על הפוסטים ויש לי יותר מידי רעיונות שאני לא יודעת מה להחליט.

עוגת אוכמניות בחושה טבעונית

כל מתכון נראה לי לא מספיק או לא בדיוק ואני מוצאת את עצמי יושבת לפעמים שעתיים ומחכה שנתחת עליי השראה מדוייקת.

אז אתמול זה בדיוק מה שקרה.

ידעתי רק דבר אחד- אני הולכת להכין עוגה. אבל לא היה לי שום מושג איזו.

וברור יש לי רשימות של רעיונות וגם רשימות של בקשות שלכם לעוגות אבל רציתי להכין עוגה שממש ממש תהיה לי בול.

ואז ירדתי למטה לקנות משהו וראיתי שכל הפרחים שבגינה ליד הבניין שלנו פרחו בגוונים מרהיבים של סגול וברגע אחד ידעתי מה אני הולכת להכין.

כמעט רצתי חזרה הביתה מרוב שכבר רציתי להתחיל בהכנות.

עוגת אוכמניות בחושה טבעונית

והנה היא, מהממת, חגיגית, כל כך טעימה ופשוטה להכנה- עוגת אוכמניות בחושה טבעונית שהוספתי לה עוד כל מיני ומיני פירות יער, גרידת לימון וציפוי שהוא מה שעושה את כל העוגה הזו מה שהיא- מושלמת!

אחת העוגות היותר טעימות שיצא לי להכין לאחרונה ואני אפילו עוד יותר שמחה מבדרך כלל כי עד לא מזמן הייתי אלרגית לאוכמניות אז בשבילי זה פשוט תענוג להנות מעוגה כזו.

אם בא לכם לשמוע עוד קצת על האלרגיות, אני מדברת על זה בוידיאו שבתחתית המתכון.

בכל מקרה, מקווה שגם לכם יש פרחים יפים ליד הבית ושגם אתם אוהבים עוגות בחושות כי אם כן- רוצו להכין!

נשיקות ושתהיה שבת מהממת.

עוגת אוכמניות בחושה טבעונית

עוגת אוכמניות בחושה טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה ורבע

מה צריך

בצק (תבנית אינגליש 22 ס״מ- הערה חשובה בתחתית המתכון) 

יבשים

2 וחצי כוסות (310 גרם) קמח כוסמין מלא / חיטה מלא

1 וחצי כפיות אבקת אפייה

רטובים

1 וחצי כוסות חלב סויה לא ממותק

2 כפיות מיץ לימון

1 כפית חומץ תפוחים / רגיל

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר חום

גרידת קליפת לימון אחד

תוספות

100 גרם אוכמניות קפואות / מיקס פירות יער קפואים + 3 כפות קמח

ציפוי

1 כוס קרם קוקוס מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

50 גרם אבקת סוכר

מה עושים

בצק

יבשים

להדליק תנור על 170 מעלות (לא יותר)

לתוך קערה לנפות את כל המרכיבים היבשים

רטובים

בקערה לטרוף חלב סויה, לימון וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולטרוף טוב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב עד שאחיד

תוספות

להוציא את האוכמניות / פירות היער מהקפיא ישר לפני השימוש

לערבב עם כף בשלוש כפות קמח עד כל האוכמניות מכוסות בקמח

להוסיף לבלילת הבצק ולערבב לא יותר משלוש פעמים עם לקקן

להעביר לתבנית משומנת היטב

לאפות כשעה (שימו לב להערה בתחתית המתכון!) או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי

בקערית לערבב קרם קוקוס ואבקת סוכר

להכניס למקרר עד שהקרם מתייצב חזרה (בערך שעה- שעתיים)

למרוח קרם על העוגה הקרה ולקשט מעל כאהבת נפשכם

לשמור במקרר כל עוד לא בהגשה (אחרת הקרם ימס)



הערות והמרות:

  • שימו לב- אני אפיתי בתבנית 22 ס״מ היא קטנה וגבוהה ולכן זמן האפייה מאוד ארוך, הכמות תתאים לשתי תבניות אינגליש רגילות (אלומיניום) או תבנית עגולה 20 עד 22 ס״מ. זמן האפייה יהיה שונה (פחות זמן) אז תבואו לבדוק אחרי 25 דקות מה מצב העוגה
  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
  • אפשר להשתמש בפירות אחרים כמו תותים, תפוח, אגס, ועוד
  • אפשר להשתמש בקמח חיטה לבן חיטה / כוסמין לבן
  • אפשר חצי חצי קמח לבן וקמח מלא (חיטה או כוסמין)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים