מאפינס אוכמניות טבעוני


היי אהובים.

איזה חורף! איזה תענוג.

אני נהנית מכל רגע. עכשיו חזרתי משיעור יוגה, הכל נקי בחוץ וקריר ויש תחושה שהכל מתחדש ומתנקה.

אני כל כך אוהבת את מזג האוויר הזה. הוא גורם לי להרגיש נעים בלב, וכשהחתולים באים להתרכבל אני בכלל בעננים.

מזג אוויר חורפי תמיד עושה לי חשק למאפים.

הרבה אנשים אוהבים מרק או תבשיל כשקר וגשום, לי בדרך כלל מתחשק מאפה חם ומפנק.

כזה שכשבוצעים אותו יוצאים ממנו אדים… אחחח, זה מושלם.

שימו אותי במאפייה (טבעונית) ביום גשום ואני מסודרת.

מאפינס אוכמניות טבעוני

אבל וואלה, כמה שתל אביב מפנקת בכל הנוגע לטבעונות, אני לא בדיוק יכולה לרדת מתחת לבית ולהכנס למאפייה טבעונית.

זה היה יכול להיות אוטופי. או מאוד מסוכן 😉

מזל שאני בלוגרית של אוכל טבעוני וכל מה שאני צריכה לעשות זה להכין לבד!

והיום, בהשראת לונדון אהובתי שעננים אפורים תמיד מזכירים לי אותה, הכנתי לי מאפינס אוכמניות טבעוני.

מושלם לימים קרים וכזה מפנק. מזכיר לי ימים של בתי קפה במזרח לונדון עם alt j ברקע והיפסטרים בכל פינה.

המאפינס יצאו כל כך יפים, אווריריים ומתוקים. בדיוק מה שרציתי.

כל מה שנשאר זה להכין כוס תה, להתרכבל עם החתולים ולהתחיל לנשנש.

לא מחכה שיתקררו, יאמי יאמי, חמים וטעים.

שיהיה לכם יום גשום קסום.

מאפינס אוכמניות טבעוני

מאפינס אוכמניות טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 35 דקות

מה צריך

בצק (12 מאפינס) 

רטובים

1 וחצי כוסות חלב סויה לא ממותק

1 כף חומץ

2/3 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

יבשים

2 ושליש כוסות קמח כוסמין לבן או חיטה לבן

1 וחצי כפית אבקת אפייה

1/4 כפית כל מרכיב – מלח, סודה לשתייה

תוספות

חופן גדושה אוכמניות טריות / תותים / שוקולד צ'יפס

מה עושים

בצק

בקערה לערבב טוב חלב סויה וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

לקערה נוספת לנפות קמח

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב

הכנה ואפייה

להדליק תנור על 170 מעלות

בהדרגה להעביר תערובת יבשה לרטובה ולערבב טוב

להוסיף אוכמניות (או כל תוספת אחרת) ולערבב ממש קצת (הערה חשובה בתחתית המתכון)

להעביר לגומות תבנית מאפינס מרופדת בנייר אפייה

לקשט בעוד אוכמניות טריות (או כל קישוט אחר)

לאפות 25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהמאפינס המרכזי

לקרר ולהגיש



הערות והמרות:

  • אם אתם משתמשים באוכמניות קפואות אני ממליצה להשתמש בהן כשהן ממש קפואות וגם לגלגל אותן באבקת סוכר או קמח לפני שמעבירים אותן לבלילה
  • אפשר קמח מלא, כוסמין או חיטה
  • אפשר חצי לבן חצי מלא- וגם חצי כוסמין חצי חיטה
  • אפשר כל פרי אחר במקום אוכמניות
  • אפשר להוסיף הפתעות כמו שוקולד צ'יפס ואגוזים
  • אפשר חלב טבעוני אחר אבל עדיף סויה (אורגני לא ממותק)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים