יום נהדר לכולם!
אוקי כמה דברים יש לי לספר לכם השבוע.
דבר ראשון, לא ברור איך זה קרה אבל איכשהו יש לי בשמונה ימים חמש סדנאות. סוג של טירוף.
כידוע אני לא הכי טובה בלנוח, אז בין כל הסדנאות, הסידורים, הבישולים, הצילומים, הבלוג, וכל המסביב- נתפס לי שריר בגב!
מה זה נתפס, נתפס רבע שעה לפני תחילת סדנא 😮
ברגע שהתחילה הסדנא והאנרגיה של הקבוצה מילאה את הבית שכחתי מהגב לגמרי, אבל ברגע שהיא נגמרה… אוי אוי אוי.
יחד עם זאת, מצאתי לנכון (כמובן) להכין השבוע לבלוג משהו מטורף.
מטורף מטורף אבל- סופר קל להכנה.
אז גבירותי ורבותי אני שמחה להציג בפניכם- טבעונית, נטולת גלוטן, ללא אפייה, 7 מרכיבים בלבד ורבע שעה עבודה-
עוגת שכבות בטעם באונטי ונוטלה. וואו!
הכנות- שכבה ראשונה
במעבד מזון או בעזרת חפץ כבד לרסק 1 כוס אגוזי לוז קלויים קלופים ו 1 כוס פקאנים.
להעביר לקערה.
בסיר באן מארי להמיס 100 גרם שוקולד מריר איכותי (1 חבילה).
להעביר לקערה עם האגוזים ולערבב טוב.
לשמן ו/או לקמח במעט אבקת קקאו תבנית קפיצית 20 ס"מ.
להכין רצועה ארוכה של נייר אפייה ולרפד את דפנות התבנית (מבפנים).
להעביר את תערובת האגוזים לתבנית ובעזרת תחתית כוס, להדק טוב טוב ולהניח בצד.
הכנות- שכבה שניה
בקערה להניח-
2 כוסות שבבי קוקוס
2 כפות שמן קוקוס מומס
1/2 כוס קרם קוקוס (החלק הקשה בלבד של קופסאת שימורים לאחר 24 שעות במקרר)
1 כף גדושה סירופ אגבה או סוכר מומס
לערבב טוב טוב עד שניתן ליצור כדור מהתערובת. להעביר את תערובת הקוקוס לתבנית ולהדק טוב טוב בעזרת תחתית של כוס.
להניח במקרר.
הכנות- שכבה שלישית
במחבת קטנה להמיס יחד-
100 גרם (1 חבילה) שוקולד מריר איכותי
2/3 כוס קרם קוקוס (החלק הקשה בלבד של קופסאת שימורים לאחר כמה שעות במקרר או רבע שעה במקפיא)
אם אתם מכינים את העוגה לחובבי מתוקים כבדים אפשר להוסיף 1 עד 2 כפות סוכר חום.
להוציא את התבנית מהמקרר ולשפוך את השוקולד מעל.
לתת כמה דפיקות על משטח העבודה כדי שהתערובת תתיישר.
אפשר גם ליישר עוד בעזרת מירית או כף.
שלב כמעט אחרון- קרור
אוקי, עכשיו מגיע החלק הקשה.
לחכות.
העוגה צריכה לשבת לה במקרר לפחות שעתיים כדי להתייצב.
סבלנות סבלנות. זה שווה את זה.
שלב אחרון- הגשה
יש! הגענו לשלב הכי כיף.
אז ככה, רבע שעה לפני הגשה להוציא את העוגה מהמקרר.
לשחרר את התבנית ולקלף את נייר האפייה.
לחתוך עם סכין גדולה וחדה ולהגיש.
החלק התחתון מאוד קשה אז אני ממליצה להגיש עם מזלג לא כפית ואפילו עם סכין קטנה.
הצלחה מסחררת
העוגה הזו היא אחת ההצלחות שלי במטבח אני מרגישה.
היא נהדרת כי היא מתאימה לכולם, ואיכשהו היא גם יצאה לי כשרה לפסח אז מי ששומר יכול אפילו להכין אותה לחג.
אני מקווה שתהנו ותכינו ותאכלו ויהיה לכם הכי טעים בעולם!
נשיקות בנתיים, אני הלכתי לנוח… 🙂