קיש ברוקולי טבעוני


היי היי!

חזרתי משוודיה! יאאאא

וואו וואו איזה סופ"ש שזה היה.

תאמינו לי, לא ציפיתי אפילו לחצי מזה.

הדבר הראשון שאני חייבת להגיד זה שהמארחים שלי היו פשוט מדהימים.

הארגון שהזמין אותי להגיע ולהעביר את ההרצאות היה פשוט מדהים.

מהרגע שנחתתי הם גרמו לי להרגיש כמו בבית, פשוט כמו משפחה.

כל מה שמסביב, המלון, האוכל, כל הסידורים, הכל היה כל כך נעים ופשוט חיממו לי את הלב.

קיש ברוקולי טבעוני

לקחתי חלק באירוע עצום (!) של הקהילה היהודית בשוודיה שהיו בו מעל 1200 משתתפים.

זכיתי להעביר הרצאה של שעה (!!!!) על המהפכה הטבעונית בישראל, העברתי סדנת ממרחים טבעונייים, סדנת קינוחים טבעוניים ועוד ועוד.

היה סופ"ש עמוס פעילויות ופגשתי אנשים פשוט נהדרים.

אולי מה ששימח אותי יותר מהכל זו כמות האנשים שניגשה אליי ביומיים שאחרי ההרצאה המרכזית ואמרו לי- אני לא טבעוני, אבל גרמת לי לחשוב על הדברים אחרת.

איזו תחושה נהדרת זו לדעת שאנשים יצאו ממהרצאה עם מחשבה ואפילו רק קטנה על טבעונות!

חוץ מכל הפעיוליות, סטוקהולם כרגיל מדהימה.

נפגשתי עם חברה מקומית טובה טובה שלי שלא ראיתי 4 שנים, מאז הפעם האחרונה שהייתי שם ועם עוד חברים טבעונים חדשים.

קיש ברוקולי טבעוני

הסתובבתי המון המון ברגל, והקור והקישוטים לחג המולד שלחו אותי ישר ללונדון ותוך רגע הרגשתי בבית.

היה לי באמת ביקור מדהים, משמעותי, מבחינה אישית, מקצועית ומבחינת מה שאני מקדמת בעולם- טבעונות.

ועכשיו חזרתי והנה כבר עולה לו פוסט חדש לבלוג ולערוץ.

קיש ברוקולי טבעוני אחד הטעימים!

ולמה דווקא קיש ברוקולי? כי שוודיה (הטבעונית) היא מאוד מאוד בריאה… שזה מגניב ממש אבל….

לי היה בא מאפים, כי היה לי קר… רציתי פחמימות ותכלס היה בא לי קיש חם וטוב וכייפי!

אז הנה הוא פה.

קר להכנה, יפה, עם בצק שמתפורר בפה.

תהנו והתגעגעתי אליכם!

קיש ברוקולי טבעוני

קיש ברוקולי טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

בצק

1/3 1 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים חמים

1/2 כפית מלח

מילוי

1/4 כוס קשיו טבעי

200 גרם טופו משי firm

1/2 עד 2/3 כוס חלב סויה או אחר

1/3 כוס פתיתי שמרי בירה

1/3 כוס קמח כלשהו (כוסמין, חיטה, אורז, שיבולת שועל)

1/4 כוס קמח טפיוקה / קורנפלור

מלח פלפל על פי טעם

2 כפות שמן זית

300 גרם ברוקולי (טרי או מבושל)

מה עושים

בצק (תבנית 22 ס"מ)

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב קמח ומלח

להוסיף שמן זית ומים בהדרגה ולערבב

ללוש לבצק אחיד ושומני למידי (אם הוא דביק להוסיף מעט קמח)

לרדד לעובי של 1/2 ס"מ

להעביר לתבנית להדק טוב לתחתית ולדפנות

לעשות חורים בבצק בעזרת מזלג ולהכניס לתנור לרבע שעה

מילוי

מלבד הברוקולי, להניח את כל מרכיבי המילוי בבלנדר

לעבד לתערובת אחידה

להוציא את התבנית מהתנור ולשפוך חצי מכמות המילוי על הבצק

לפזר חצי מכמות ראשי הברוקולי מעל

לכסות בשארית המילוי, ליישר ולפזר את שארית ראשי הברוקולי מעל

(אפשר לפזר מעל מעט שמרי בירה ושמן זית)

לאפות 20 דקות עד שיציב

לקרר רבע שעה ולהגיש חם

והנה המתכון שלב אחר שלב ביוטיוב-



הערות והמרות:

  • את הברוקולי אפשר להחליף בכל ירק אחר שאתם אוהבים
  • את הקשיו להשרות רק אם הבלנדר שלכם מאוד חלש אחרת אין צורך
  • את הקשיו אפשר להחליף ב 60 גרם טופו קשה
  • אין תחליף ראוי לשמרי בירה במתכון הזה לצערי. אם אין ברירה אפשר שקד טחון 🙂
  • בבצק אפשר להשתמש בקמח מלא אבל התוצאות יהיו דחוסות יותר. אפשר חצי חצי מלא- לבן.

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים