בראוניז טבעוני


היי חברים

ביום שני בפוסט הבטחתי לכם שיש לי חדשות מרגשות לספר לכם זוכרים?

אז אני מקיימת…

ביום רביעי עוד 6 ימים… שגרירות ישראל בשוודיה מטיסה אותי ל5 ימים בסטוקהולם להעביר סדרה של הרצאות על המהפכה הטבעונית בישראל.

להתארח כשפית אורחת באחת המסעדות הנחשבות של העיר.

לנהל שיחה עם סטודנטים באחת מהאוניברסיטאות של סטוקהולם וגם להתארח בתוכנית רדיו…

וגם, להשתתף בפסטיבל עצום של הקהילה היהודית בו גם אעביר הרצאה על הטבעונות בארץ וגם אעביר 2 סדנאות של אוכל טבעוני בריא.

מהההההההההה 🙂

בראוניז טבעוני

האמת היא שהתקשורת שלהם איתי התחילה עוד שהיינו בטוקיו לפני חודש בזכותה המדהימה של אורי שביט, באמת שהתברכתי שיש לי כאלו חברים.

אורי נתנה לי את ההזדמנות לנסוע, המליצה עליי לשגרירות ובעיקר ריגשה אותי עד עמקי נשמתי.

אז עכשיו כשזה כבר עוד שבוע מהיום אני יכולה לספר לכם ולהתרגש ביחד איתכם 🙂

אני לא יודעת בכלל להסביר כמה זה גדול בשבילי, גם באופן אישי, גם באופן מקצועי וגם וזה ברור לכם מה אני הולכת להגיד נכון?

הטבעונות! אתם קולטים לאן הטבעונות הגיעה? זה עוצר נשימה, זה מרגש ברמות, זה מטורף!

בנתיים כבר הספיקו להזמין אותי לכמה ארוחות ערב טבעוניות ואני ממש מתרגשת וגם המלון כבר שלח לי את התפריט הטבעוני שהוא סידר והארוחת בוקר נראית מדהים.

אני גם הולכת לפגוש חברה טובה טובה שלי (שוודית) מלונדון שגרה בסטוקהולם ופעם אחרונה שהתראינו היתה כשהייתי בשוודיה פעם שעברה לפני 4 שנים.

בקיצור- אהההההההה!!!! 🙂

בראוניז טבעוני

ואחרי כל זה…. מה עלה היום לבלוג ולערוץ יוטיוב?

היום עלתה קלאסיקה- מתכון לבראוניז טבעוני נטול גלוטן.

אבל בלי התחקמויות – פשוט בראוניז טבעוני, רך, פאדג׳י, מפנק, שוקולדי וכל כך טעים.

וכמובן נטול גלוטן ככה שכולם יכולים להנות.

אני מסבירה על זה בערוץ אבל אני אכתוב פה- הסוד לבראוניז טבעוני (ורגיל) מוצלח הוא לא להתפתות להשאיר אותו בתנור יותר ממה שצריך או יותר נכון- להיות אמיצים להוציא אותו מהתנור גם כשהוא ממש מרגיש לא מוכן.

אני הרסתי לא מעט בראוניז בגלל שהשארתי אותם עוד 2-3 דקות בתנור והם הפכו לעוגה מבאסת.

תקפידו על זה והבראוניז יהיו מושלמים.

זהו חברים שמחתי לחלוק איתכם את החדשות שלי ואת המתכון הטעים הזה ושיהיה סופ״ש מהמם!

בראוניז טבעוני

בראוניז טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

בראוניז (16 חתיכות)

רטובים

150 גרם שוקולד מריר

1 כוס קרם קוקוס

1/3 עד 1/2 כוס סירופ מייפל / אגבה / סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

3 כפות טחינה גלומית / חמאת בוטנים / חמאת לוז / שקדיה

יבשים

2 כוסות קמח שיבולת שועל, נטולת גלוטן במידת הצורך (אפשר לטחון לבד בבלנדר)

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט כל מרכיב- מלח, קינמון (לא חובה)

3 כפות אבקת קקאו

תוספות וקישוטים

חופן גדושה שוקולד צ'יפס מריר

חופן גדושה אגוזי מלך מרוסקים

מה עושים

בראוניז

רטובים

להדליק תנור על 175 מעלות

בסיר קטן לערבב את כל המרכיבים הרטובים עד שמומס ואחיד

בקערה לערבב את כל המרכיבים היבשים

להוסיף את המרכיבים הרטובים ולערבב טוב טוב

להוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזי מלף ולערבב

להעביר לתבנית מרובעת 20/20 מרופדת בנייר אפייה ולהדק טוב

לקשט בשוקולד צ'יפס ואגוזי מלך

לאפות 10-12 דקות (לא יותר!)

להוציא מהתנור ולקרר לחלוטין לפני הגשה

הגשה

להוציא את נייר האפייה מהתבנית ולהניח על משטח העבודה

לחתוך לריבועים ולהגיש

לשמור בטמפרטורת החדר או במקרר (זה מתקשה מאוד במקרר)

בואו לראות אותי מכינה את המתכון שלב אחר שלב:



הערות והמרות:

  • את אגוזי המלך אפשר להחליף בשקד, לוז, בוטנים וכדומה
  • את קרם הקוקוס אפשר להחליף בחלב סויה / שקדים אבל פחות ממליצה
  • את קמח שיבולת השועל אפשר להחליף ב:
    2/3 1 כוסות קמח רגיל (מלא, לבן, כוסמין, חיטה) עם תוצאה פחות פאדג'ית
    או ב 1 כוס קמח רגיל + 1 כוס שקד טחון

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים