נגיסי כרובית טבעוניים


היי, יום טבעונות בינלאומי שמח לכולם!!!

איזה כיף! מהבוקר מלא הודעות חמודות מעוקבים ומבלוגרים טבעוניים אחרים שמפרגנים אחד לשני וחוגגים יחד את היום הזה. מרגש אותי כל כך.

ומה אצלכם, מה נשמע? איך עבר עליכם השבוע היבש ביותר בשנה?

וואו מה זה היובש הזה?

חוץ מזה שהשיער שלי חלק בקטע לא נורמלי ואני כל חמש דקות שמה קרם פנים, החתולים הפכו להיות גוש של חשמל סטטי ואי אפשר לעבור לידם בלי להתחשמל!

האמת שזה די מצחיק, בעיקר כי הם לא מבינים מה זה ומה קורה פה.

חוץ מהיובש (שהוא תמיד עדיף על לחות אם תשאלו אותי…) השבוע עובר עליי ממש בעשייה כייפית.

הרבה השראה למתכונים חדשים ומעניינים וגם קצת אבל ממש קצת פזילה לכיוון מתכונים לחנוכה 🙂

נגיסי כרובית טבעוניים

ומה היום?

אז היום עולה עוד מתכון שהמון זמן רציתי להכין.

אבל באמת המון זמן, עוד מאז שגרתי בלונדון!

היה לי מאוד קשה למצוא לו שם ראוי כי הוא לא מתכון מאוד אופייני לארץ.

בחו״ל קוראים לו – Buffalo wings

וכמו שהשם רומז, מדובר פה על כנפיים. אוי לא!

עכשיו, אני כמובן מעולם לא אכלתי את המתכון המקורי ואני מכירה אותו מאז ומעולם בגירסאות טבעוניות.

אבל אני מאמינה שבארץ אולי פשוט קוראים למנה כזו – כנפיים?!

נגיסי כרובית טבעוניים

אני החלטתי לקרוא למתכון הזה- נגיסי כרובית טבעוניים וכמיטב המסורת (הלא ישראלית) החלטתי להגיש אותו עם מטבל שום שמיר טבעוני.

תקשיבו זה התעלה על כל הציפיות אי פעם!

הכרוביות יצאו בדיוק בדיוק איך שרציתי ועם הרוטב בצד- מושלם.

אלו אחד המתכונים שהיה לי הכי כיף להכין וגם לצלם כי התמונות פשוט אומרות הכל- זה נראה כל כך טעים וזה באמת כל כך טעים! (חוץ מזה שהיה לי קשה לצלם כי אכלתי תוך כדי בערך חצי מהכמות.)

בקיצור, מנה מעולה לשולחן שישי, לארוחת צהריים, לנשנוש על הדרך ואני כמובן שמתי את זה גם בלחמניה עם ירקות וזה יצא מהמם.

מקווה שתכינו כבר לסופ״שׁ הקרוב ושתהיה לכם שבת נהדרת.

צ׳או.

נגיסי כרובית טבעוניים

נגיסי כרובית טבעוניים


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

כרובית

1 כוס חלב סויה / שקדים 

2/3 כוס קמח כוסמין / חיטה / או כל קמח אחר 

1/2 כפית כל מרכיב – מלח, פלפל, שום גבישי 

500 גרם כרובית חתוכה לראשים בכל מיני גדלים

רוטב 

1/3 כוס טחינה גולמית 

1 כף סירופ מייפל / אגבה

1/3 עד 1/2 כוס מים 

3 כפות רסק עגבניות אורגני 

1 כפית פפריקה מעושנת 

1/2 כפית נוזל מעושן (לא חובה) 

2 כפות רוטב סויה 

מטבל שום שמיר

170 גרם טופו משי 

3 כפות שמן זית 

2 כפות מיץ לימון 

2 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה)

1 שן שום כתושה 

חופן עלי שמיר קצוצים 

מלח פלפל על פי טעם 

מה עושים

כרובית

להדליק תנור על 200 מעלות

בקערה עמוקה לערבב טוב חלב, קמח ותבלינים

להוסיף ראשי כרובית ולערבב טוב טוב

להניח את ראשי הכרובית, ברווחים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 18-20 דקות עד שזהוב

להוציא מהתנור ולהניח בצד 5 דקות

רוטב

להעביר את כל מרכיבי הרוטב לקערית

לערבב טוב עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד

להעביר את הכרוביות לקערה עמוקה

לשפוך מעל את הרוטב ולערבב טוב טוב

להניח את ראשי הכרובית, ברווחים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 10 דקות (עדיין 200 מעלות) עד שכהה מעט

מטבל

בכלי עמוק להניח טופו, שמרי בירה, לימון ושמן זית

לעבד בעזרת בלנדר מוט כמה רגעים

להוסיף שמיר, מלח ופלפל ולעבד למטבל סמיך ואחיד

להעביר לצנצנת סגורה ולשמור בקרור עד הגשה

להגיש לצד הכרוביות החמות

והנה המתכון שלב אחר שלב בערוץ יוטיוב של הבלוג-



הערות והמרות:

  • אם אתם רוצים גלייז יפה כזה כמו בתמונות, תשמרו 2 כפות רוטב בצד ואז בהגשה תמשחו את הכרוביות ברוטב
  • אפשר להשתמש בקמח נטול גלוטן (לדעתי קמח קטניות פחות מתאים)
  • במקום טחינה אפשר חמאת שקדים או חמאת בוטנים (עם הבדלים בטעם בהתאם)
  • לא ממליצה לוותר על הפפריקה המעושנת כי היא נותנת טעם מדהים במיוחד אם אין לכם נוזל מעושן
  • את הכרובית אפשר להחליף בטופו

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים