לחמניות קשר מקמח כוסמין


היי היי!

השבוע אנחנו ממש בסימן מאפים מקמח כוסמין.

אחרי שביום שני עלו מאפינס התרד שכל כך אהבתם, אנחנו ממשיכים היום ללחמניות קשר מקמח כוסמין קטנות חמודות וטעימות.

זה מתכון שהרבה מכם ביקשו ממני והוא ממש המתין בסבלנות לתורו שהגיע היום.

אני, כידוע, קצת מכורה למאפים… אני ממש ממש אוהבת כמעט כל דבר מלוח שמעורב בו בצק ובאמת שאין על לחמניות חמות ישר מהתנור.

את המתכון הזה ללחמניות, אתם יכולים גם להכין כחלה ואתם גם יכולים להכין בכל מיני צורות אחרות, אני הלכתי על קשר כי זה פשוט הכי חמוד בעיני.

לחמניות קשר מקמח כוסמין

ועכשיו עוד כמה דברים שיש לי לספר לכם על השבוע שלי-

קודם כל ביום שלישי אנחנו נוסעים למיאלנו! יש לי כבר רשימה מכובדת של מקומות שאני רוצה לאכול בהם אבל אם מישהו מכם הוא ממיאלנו ויש לכם סודות שאתם רוצים לחלוק איתי- זה לגמרי הזמן לשתף!

אני כמובן נוסעת עם המלצמה ופוסט מפורט על הטיול יעלה במדריך לטבעוני במילאנו.

זה הולך להיות אחד המעברים הכי חדים מבחינת מזג אוויר כי פה משום מה עדיין 30 מעלות ושם 6. אההההה!

בכל מקרה אני ממש מתרגשת 🙂 אין על אירופה בתקופה של לפני חג המולד.

לחמניות קשר מקמח כוסמין

חוץ מזה הפרוייקט החדש והמרגש ושאני עובדת עליו ממש בעיצומו.

זה ממלא הרבה מהיום שלי ואני ממש מתרגשת מזה.

אני ממש ממש כבר מחכה לספר לכם עליו, מחכה שהוא יהיה כבר כמעט לגמרי בנוי ואז אתם תהיו הראשונים לדעת (זה עדיין לא ספר כפי שכבר אמרתי אבל זה מגניב לא פחות)

זהו זה ממני להיום, מקווה שתכינו את הלחמניות הטבעוניות האלו כבר לסופ״ש הקרוב.

מלאן נשיקות לכולם.

לחמניות קשר מקמח כוסמין

לחמניות קשר מקמח כוסמין


הכנות
30 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

לחמניות (8 חתיכות)

יבשים

3 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כוס קמח כוסמין לבן

כף וחצי שמרים יבשים

1 עד 2 כפות סוכר חום (תלוי כמה מתקתקות אתם רוצים שהן יהיו)

1 וחצי כפיות מלח

רטובים

1 כף סילאן

1/3 כוס שמן זית

1/2 כוס עד 1 כוס מים פושרים

ציפוי

1 כף סילאן

3 כפות שמן זית

חופן סומסום

מה עושים

לחמניות

יבשים

לתוך קערה לנפות את הקמחים

להוסיף את שאר המרכיבים היבשים ולערבב

רטובים

בקערה נוספת לערבב 1/2 כוס מים מעורבבים עם סילאן ושמן

להוסיף למרכיבים היבשים ולערבב

להוסיף את כוס המים הנותרת בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות של המים)

לערבב עד לטקסטורה שאינה נדבקת לידיים אבל גמישה ונוחה לעבודה

התפחה

ללוש 10 דקות בידיים או במיקסר וו עד לקבלת בצק גמיש ואחיד

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

הכנה

לחלק לכדורים במשקל 80 גרם כל כדור

לרדד כל כדור לנחש ארוך, לעשות קשר רגיל (כמו בשלב הראשון של קשירת שרוכים)

ואז לדחוף קצה אחת מתחת לקשר ואת הקצה השני מתחת לקצה הראשון (תצפו בוידיאו פה למטה זה ממש קליל כשרואים איך עושים את זה)

לכסות ולהתפיח עוד 45 דקות

ציפוי

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערית לערבב סילאן ושמן זית, למשוח כל לחמניה בתערבות

לפזר סומסום מל בנדיבות

לאפות בין 14-19 דקות (תבואו אחרי 14 דקות לבוק מה המצב)

הלחמניות צריכות להזהיב אבל להיות עדיין מעט רכות למגע

לאכול חם או קר (לשמור סגור היטב אחרת הן יתייבשו)



הערות והמרות:

  • אני שמה את הבצק להתפחה בתנור על 30 מעלות עם נורה דולקת
  • אפשר להחליף את הקמחים לקמחי חיטה
  • אפשר להכין רק מקמח מלא עם תוצאות פחות אווריריות
  • אפשר להכין רק מקמח לבן- שימו לב שתצטרכו פחות נוזלים
  • את הסילאן אפשר להחליף באגבה או מייפל ואפשר גם בלי אם אתם לא רוצים שהלחמניה תהיה מתקתקה

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים