המבורגר טבעוני


אפשר להכריז רישמית שנגמר שבועות? אני לא יכולה יותר לראות תמונות של עוגות גבינה, לדבר על עוגות גבינה, לנסות לטבען עוגות גבינה ולענות על השאלה- מסכנים הטבעונים, מה אתם אוכלים בשבועות?! 🙂
זה לא שלא היה לי כיף בשבועות, האמת היא שהיה לי כיף מאוד, כי הרי כולכם יודעים שזה לא באמת נכון שאין לטבעונים מה לאכול בשבועות- יש לטבעונים כל כך הרבה מה לאכול בשבועות שקשה לבחור! אבל ברצינות, אם מישהו יגיד 'להשרות קשיו' עוד פעם אחת…
אז נו אחרי כל הגבינות הטבעוניות האלו וכל הקרמים האלו, כל מה שבא לי זה המבורגר טבעוני עסיסי ומפנק. אז הכנתי כזה.
האמת היא, שהכנתי 20 כאלו- קטנים וחמודים שנגמרים בביס אחד (או שניים למתקשים).
מיני המבורגר טבעוני
ההשראה למתכון הזה בא משיחה ששמעתי בין שני אנשים שדיברו על זה שהחלק שהם הכי אוהבים בחתונות זה הרגע הזה שכולם שיכורים ואז יוצאים מגשים שלמים עם המבורגרים ביס וכולם טורפים אותם וכמה זה טעים.
אתם יודעים, המחשבה הראשונה שלי היתה כמובן- איזה באסה שאין כזה לטבעונים אה?

ואומנם אני לא קייטרינג של חתונות אבל זה ממש לא מנע מבעדי לקפוץ ישר למטבח ולהתחיל להכין את ההמבורגר הטבעוני המהמם הזה בגירסת ביס.
חייבת לציין שלא לגמרי חשבתי עד הסוף לפני שהכנתי את ההמבורגרים הטבעוניים האלו, כי אחרי שעתיים מצאתי את עצמי עומדת מול לא פחות מ 20 לחמניות מלאות בהמבורגרים מושלמים וכל טוב- איפה מתחילים?! כנראה שפשוט נותנים ביס.

תהנו!!! מיני המבורגר טבעוני

המבורגר טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
שעה וקצת

מה צריך

המבורגר (8-10 חתיכות גדולות או 20 מיני)

1 בצל קצוץ

1 כוס אגוזי מלך

1/2 1 כוסות שעועית שחורה מוכנה לאכילה

500 גרם פטריות פורטובלו קצוצות

1/4 כוס קמח כוסמין מלא

3 כפות קמח טפיוקה / קורנפלור

1 כפית כל מרכיב: פלפל גרוס, כמון, נוזל מעושן (לא חובה)

1 כף כל מרכיב: שמן זית, פפריקה מעושנת

מלח על פי טעם

מה עושים

המבורגר

להדליק תנור על 180 מעלות

במחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל סגול קצוץ עד שמזהיב

להוסיף פטריות ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים, להניח בצד

במעבד מזון להניח את כל שאר מרכיבי הבורגר מלבד הקמח

לעבד בפולסים לבלילה גסה

להעביר לתערובת הפטריות ולערבב טוב

להוסיף קמח ולערבב עד שיציב, לח ולא דביק

לשמן ידיים ולהכין בורגרים בגודל שאתם אוהבים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 35-40 דקות עד שהמבורגרים יציבים וסדוקים (הם יתייצבו עוד לאחר כמה דקות קרור)



הערות והמרות:

  • את השעועית אפשר להחליף בכל קטניה אחרת
  • את אגוזי המלך אפשר להחליף בפקאן
  • את קמח הכוסמין אפשר להחליף בחיטה או בקמח שיבולת שועל
  • אפשר להוסיף תבלינים ו/או ירק כאהבת נפשכם 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים