טורטיה מקסיקנית


היי כולם.

לאחרונה הבחנתי שאין הרבה מתכונים מקסיקנים בבלוג.

לא חסר פה אסייתי אבל יש בבלוג קיפוח נורא למקסיקו ואני כאן לתקן את המחדל.

את המנה הזו בחרתי להכין מכמה סיבות-

הראשונה היא כי מאוד מאוד חם לי ומתחשק לי דברים קלילים יחסית. (נגיד אני לא יכולה לחשוב בכלל על קציצות ברוטב)

השניה היא כי מלא מכם מבקשים ממני די על בסיס קבוע מתכונים קלים ועשירים בחלבון.

טורטיה מקסיקנית

והשלישית היא שהייתי חייבת לעצור את רצף האוכל האסייתי שהשתלט על הבלוג 🙂

מאחורי המנה הזו יש גם זכרון מתוק ואהוב.

כשאני ומתן גרנו בלונדון, היה מקום שמתן ממש אהב שקוראים לו צ׳יפטלה.

זו מין רשת מזללות מקסיקנית שאני לא יכולתי לסבול, לא את הטעם ולא את הוייב ולא שום דבר.

אבל מתן ממש אהב את המקום הזה ובגלל שיש אותם בכל חור בלונדון, הרבה פעמים מצאתי את עצמי יושבת איתו שם ובוהה.

טורטיה מקסיקנית

ואז החלטתי לקחת את הדברים לידיים ולהכין גירסה למה שהציעו בצ׳יפוטלה רק בבית ושגם אני אוהב.

מפה לשם כבר 5 שנים שאני מכינה את המנה הזו בבית, והשם של הארוחה הפך להיות- מקסקיני.

אני ומתן אוכלים את זה לפחות פעם בחודש לפחות…

והנה, סוף סוף זה עכשיו עולה גם לבלוג.

בטוחה שתהנו!

טורטיה מקסיקנית

טורטיה מקסיקנית


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

פלפלים מוקפצים

1 בצל פרוס לרצועות

1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות

1 פלפל ירוק קטן חתוך לרצועות

2 שיני שום כתושות

300 גרם טופו קשה חתוך לרצועות

1 כף פפריקה מעושנת

מלח פלפל על פי טעם

אופציה לשדרוג- 1 כפית נוזל מעושן, וצ׳ילי על פי טעם

תוספות

שעועית שחורה, תירס, סלסה, אבוקדו, אורז, צ׳ילי, פטרוזיליה, שמנת חמוצה טבעונית (למתכון)

להגשה

1 חבילה טורטיות

מה עושים

פלפלים מוקפצים 

על מחבת לחמם כמה כפות שמן

לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף גמבה ופלפל ולהקפיץ עם הבצל 5-7 דקות עד שמתרכך

להוסיף שום ולערבב ללא הפסקה 2 דקות

להוסיף טופו ותבלינים ולערבב עוד 3-4 דקות

הגשה

על טורטיה להניח כף שתיים של תערובת הפלפלים

להוסיף כף מכל תוספות

לקפל את הדפנות החיצוניות של הטורטיה פנימה ואז להתחיל לגלגל מהצד הקרוב אליכם לרחוק (צפו בוידיאו)

להדק טוב, לחתוך במרכז ולהגיש



הערות והמרות:

  • למי שכן אוהב צ׳יפוטלה אפשר להוסיף רוטב צ׳יפוטלה
  • אפשר להגיש על צלחת בלי הטורטיה
  • אפשר להוסיף חריף
  • אפשר להוסיף גבינה צהובה טבעונית

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים