קארי הודי טבעוני


היי כולם.

יש לי סוד לגלות לכם…

לפעמים שאני עושה לכם סקרים ברשתות החברתיות איזה מתכון אתם מעדיפים השבוע, עמוק בלב אני ממש מעדיפה את אחת האופציות!

לפעמים לא ממש משנה לי אבל יש פעמים שאני הכי הכי הכי מקווה שתחברו את אחת האופציות וזה בדיוק מה שקרה השבוע.

שאלתי אתכם מה אתם מעדיפים- ספגטי עגבניות קלאסי או קארי קלאסי.

קארי הודי טבעוני

בעשר דקות הראשונות הספגטי ממש ניצח אבל אז! תוך כמה רגעים ההודי התחיל לתת פייט ובסוף הוא ניצח ובגדול.

יאיי! שלא תבינו לא נכון, אני מאוד מאוד אוהבת ספגטי אבל איכשהו השבוע ממש מתחשק לי אוכל הודי.

אז אוכל הודי איט איז. 🙂

והפעם לא רציתי להתחכם, לא מלאי כופתה, לא מנות הודיות מורכבות עם מלא תבלינים שיש רק בתחנה המרכזית או בלוינסקי…

פשוט קארי הודי טבעוני. קארי הודי קלאסי, מהיר, קל להכנה ובטעם הכי מסורתי שיש.

קארי הודי טבעוני

המתכון הזה מבוסס על מנה הודית שקוראים לה באטר צ׳יקן, שזה בעצם עוף בחמאה.

עשיתי את השינויים שלי וזכינו כולנו במנה הודית מדהימה של טופו צרוב בקארי חמאתי ומפנק.

ולכל מי שרצה ספגטי… אל תדאגו זה לגמרי לגמרי בדרך.

אני אף פעם לא אגיד לא לפחממות איטלקיות 🙂

קארי הודי טבעוני

קארי הודי טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

אורז

1 כוס אורז בסמטי

1/2 כפית כל תבלין: כמון, שום גבישי, מלח

2 כפות שמן קוקוס / חמאה טבעונית

מים על פי ההוראות שכתובות על החבילה

קארי

1/4 כוס שמן קוקוס / חמאה טבעונית

1 בצל קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות

100 גרם אפונה מוכנה לאכילה (או כל קטניה אחרת)

2 כפות אבקת קארי לבחירתם

1 כף פפריקה

1 כפית כמון

1/2 כפית פלפל לבן (לא חובה)

מלח פלפל על פי טעם

4 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס קרם קוקוס (או יותר לפי הצורך)

כוסברה קצוצה לקישוט

מה עושים

אורז 

בסיר להניח את האורז, השמן והתבלינים, לערבב טוב

להוסיף מים ולבשל לפי מה שכתוב על החבילה

להשאיר מכוסה לפחות עשר דקות לאחר סיום הבישול

קארי

על מחבת רחבה על אש בינונית לחמם שמן קוקוס

להוסיף בצל ושום ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבצל והשום מזהיבים (בערך 5-7 דקות)

להוסיף טופו לטגן תוך כדי ערבוב עד שהטופו צרוב ושחום (בערך 5-7 דקות)

להוסיף אפונה לערבב כמה רגעים

להוסיף תבלינים ולערבב טוב טוב

להוסיף רסק עגבניות ולערבב טוב טוב

להוסיף 1/4 כוס קרם קוקוס ולערבב כמה רגעים

להוסיף עוד קרם קוקוס על פי מידת הסמיכות שאתם רוצים

לבשל תוך כדי ערבוב עוד 5-7 דקות

הגשה

על צלחות הגשה להניח אורז וקארי

לקשט בכוסברה קצוצה ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • אתם יכולים איזה אבקת קארי שאתם אוהבים- מסאלה, טנדורי, ועוד
  • משחת קארי (תאלינדית) לא מתאימה פה
  • אפשר אורז מלא כמובן
  • אפשר איזו קטניה שאתם אוהבים אבל שתהיה מוכנה לאכילה (מושרית ומבושלת או משימורים)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים