סלט קיסר טבעוני


טוב אז אני עדיין בסימן של איזון והיום רישמית אפשר להכריז שאנחנו חוזרים לשגרה.

שבוע שעבר היה סתם חזרה גנרלית.

אז לרגל החזרה לשגרה החלטתי להעלות מתכון ביום ראשון, ככה שנתחיל את השבוע פרש.

מה שקרה זה שקיבלתי המון קייל בסל האורגני שלי השבוע והתחשק לי להכין איתו משהו טעים.

סלט קיסר טבעוני

מפה לשם ואחרי שחשבתי קצת מה בא לי, הגעתי למסקנה שתכלס, ממש הגיע הזמן לחדש את המתכון של סלט הקיסר הטבעוני שבבלוג.

זה לא שהמתכון מ 2017 לא היה טוב, הוא היה נהדר, אבל אתם יודעים…

עברו שנתיים, אני השתניתי, סגנון הצילום השתנה, המתכונים שלי התפתחו והשתנו.

ככה שמידי פעם מתחשק לי לחדש מתכון ישן ולעשות אותו אפילו יותר טעים ממה שהוא היה קודם.

סלט קיסר טבעוני

אז הנה הוא- סלט קיסר טבעוני עם חסות וקייל ואגוזי מלך וקרוטונים ועוד המון הפתעות.

למרות שבעיני מה שהכי חשוב פה זה בכלל הרוטב הכל כך טעים.

אני לא ארחיב במילים כי מחר עולה לפה עוד מתכון, פשוט לא יכולתי להתאפק והעלתי אחד גם היום 🙂

חזרה לשגרה נהדרת לכולכם-

!We can do it

רוצים עוד מתכונים לסלטים מזינים? נסו את אלו- סלטים טבעוניים

סלט קיסר טבעוני

סלט קיסר טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 10 דקות

מה צריך

רוטב

125 גרם יוגורט טבעוני / גבינת שמנת טבעונית / טופו משי טחון למשחה

3-4 כפות מים

1/4 כוס פתיתי שמרי בירה

1/2 כפית חרדל

2 כפות כל מרכיב: שמן זית, מיץ לימון טרי

שן שום קטנה כתושה

מלח פלפל על פי טעם

סלט

1 ראש חסה מסלוסלת חתוכה גס

1 ראש קייל חתוך גס

חופן גדושה אגוזי מלך / שקדים

קרוטונים

150 גרם טופו חתוך לקוביות וצרוב על מחבת

מה עושים

רוטב

בקערית לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה

לטעום ולהוסיף תיבול על פי טעם

להעביר לכלי סגור ולשמור בקרור עד הגשה

סלט

בקערה להניח קייל, מיץ לימון ושמן זית

בעזרת הידיים ללוש את הקייל בערך 5 דקות

להוסיף את כל מרכיבי הסלט ולערבב טוב

לזלוף מעל רוטב בנדיבות ולהגיש מיד

אפשר לפזר מעל הסלט עוד חופן שמרי בירה



הערות והמרות:

  • את הטופו אפשר להחליף בארטישוק / לבבות דקל / סייטן וכדומה
  • את האגוזים אפשר להחליף לכל אגוז אחר או לוותר
  • את שמרי הבירה לא ניתן להחליף ואני ממליצה לא לוותר עליהם 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים