כמעט סופ"ש נעים
השבוע יש לי שבוע קצת מוזר. מצד אחד יש דברים שהייתי רוצה שיזוזו יותר מהר והם לא זזים.
מצד שני אני באטרף של יצירתיות ומוטיבציה ומכינה מתכונים חדשים ומעניינים כמעט כל יום.
משתדלת לחלוק אתכם גם את מה שלא עולה לבלוג, בעמוד פייסבוק או באינסטגרם ככה שלא תפסידו שום דבר 🙂
בכל מקרה, השבוע, כמו כל שבוע, שאלתי את מתן מה נראה לו כדי להכין לבלוג השבוע. והוא נזף בי ואמר- בייב תכיני כבר שניצלים לבלוג נו!
צודק… זו פעם מאה שהוא אומר לי שזה מחדל שאין מתכונים לשניצל בבלוג או לפחות לאיזה שניצלון.
ומה שמצחיק זה, שאנחנו מכינים ואוכלים פה שניצלונים בלי סוף.
איך לא שיתפתי אתכם במתכון עד עכשיו? סליחה סליחה, הנה אני כבר מתקנת!
להלן מתכון מושלם לשניצלונים טבעוניים. תהנו 🙂
סוד המרכיבים המפתיעים
הבסיס לשניצלונים הוא קמחי קטניות ו… כרובית!
אז אומנם אני לא מחדשת, שניצל כרובית זה דבר שקיים, אבל, אני מוצאת במתכון הזה שהשילוב פשוט מושלם ביחד.
גם מבחינת הטקסטורה וגם מבחינת הטעם.
ואת הכרובית אפילו לא צריך לבשל לפני.
הכנות שלב ראשון
בחרו לכם ראש כרובית בינוני עד גדול.
בעזרת סכין חדה או במעבד מזון, לקצוץ את הכרובית דק דק דק, כמו קוסקוס.
להעביר לקערה ולהוסיף:
1 כוס קמח עדשים
1/2 כוס קמח חומוס
2 כפות קמח טפיוקה (או קורנפלור/ קמח תפו”א)
מלח על פי טעם
1/2 כוס מים בהדרגה!
שלב שני
הבלילה צריכה להיות נוחה לעבודה- לא יבשה ולא דביקה ורטובה.
משהו נוח בין לבין. שימו לב שהיא לא מתפרקת לכם בידיים כשאתם מכינים כדור.
להדליק תנור על 190 מעלות ובקערית לערבב:
1 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
1 כוס סומסום
קורט מלח
להכין שניצלונים קטנים להעביר לקערית ולצפות מכל הכיוונים בציפוי.
שלב אחרון
את השניצלונים להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מעל כל שניצלון לזלוף מעט שמן לאקסטרה קריספיות.
להעביר לתנור ולאפות 10 דקות.
להעביר את התנור לגריל ולאפות עוד 5 דקות.
יאמי
שימו לב לא לאפות יתר על המידה כדי שהשניצלונים לא יתייבשו.
אתם יכולים לוותר על שלב הגריל אם לא משנה לכם הקריספיות.
עדיין לאפות 15 דקות.
אני ממליצה להגיש חם עם לימון בצד.
השניצלונים יהיו טעימים גם אחרי כמה שעות ואפילו יום אחר כך.
אתם יכולים להקפיא לפני או אחרי אפייה.
ושיהיה לכם מלא בתיאבון!