ימים שכאלו
היי חברים. השבוע הזה היה מורכב.
הוא התחיל בפטירתה של סבתא של מתן, ונע ונד בין שבעה לחתונה במשפחה.
תוך כדי כל זה אני מהאנשים האלו שמאוד סבלו ממזג האוויר הנחמד שפקד את האיזור בשבוע האחרון.
לא רק שאני שוחה בעירמות של קרם גוף ושמן קוקוס, קיאנו החתלתול שלנו לא מפסיק לחשמל אותי ולהתחשמל בעצמו.
קרו גם דברים משמחים השבוע, אותם אני אחלוק אתכם בפוסט הבא 🙂
בקיצור, הייתי צריכה לשבת קצת בבית עם שמיכת פוך, המקבוק שלי וקערית מרק מפנקת. וזה בדיוק מה שקרה.
הכנות שלב ראשון- סוד הקסם
מי שמכיר את הבלוג ואותי יודע שלרוב אני לא מקצרת.
יש דברים שהם פשוט טעימים הרבה הרבה יותר אם מקדישים להם זמן.
המרק שלנו היום הוא אחד מאותם מתכונים.
השלב הראשון בהכנת המרק יהיה דווקא- אפייה. אז רוצו להדליק תנור על 190 מעלות.
בחרו תבנית רחבה ורפדו אותה בנייר כסף כפול מהגודל שלה (אנחנו הולכים לקפל את הנייר).
בתוך התבנית להניח- 1 בצל פרוס לפרוסות דקות, כרובית בינונית חתוכה לראשים קטנים (בערך 5 כוסות של ראשים קטנים), 7-8 שיני שום קלופות.
מעל זה שפכו 1 כפית סילאן, 3 כפות שמן זית, 1/2 1 כפיות מלח, 1 כפית פלפל שחור גרוס.
לערבב טוב טוב, לקפל ולסגור את כל הצדדים כך שהכרובית סגורה בתוך נייר הכסף.
להכניס לתנור ל 30 דקות, עד שהכרובית והשום רכים.
שלב שני- צנוברים
בזמן שהכרובית והשום מתבשלים, נכין את הצנוברים.
בסיר קטן לחמם על אש בינונית 2/3 כוס צנוברים עם 1/2 1 כוסות מים ו 1 כוס חלב סויה לא ממותק.
תקפידו להשגיח שהחלב לא ירתח ויגלוש מהסיר- להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד שהכרובית מוכנה.
שלב אחרון- לטחון
לאחר 30 דקות, להוציא את התבנית מהתנור ולהעביר את כל התכולה שבתבנית עם הנוזלים והכל, לסיר גדול.
לסיר להוסיף את הצנוברים וחלב הסויה.
בעזרת בלנדר מוט לטחון את התערובת טוב טוב.
אם אין לכם בלנדר מוט אפשר להעביר לבלנדר רגיל, לעבד בו טוב ואז להחזיר לסיר.
אם התערובת יוצאת סמיכה מידי, אפשר להוסיף עוד קצת חלב סויה או מים בהדרגה.
לאחר שמתקבלת תערובת חלקה לחלוטין, להוסיף אגוז מוסקט, לערבב, לטעום ולתבל בהתאם.
הגשה
את המרק אפשר לחמם בסיר ולהגיש מיד.
אפשר לשמור בקרור ולהגיש יותר מאוחר.
שימו לב שהמרק מאוד יסמיך אחרי קרור. אני ממליצה כשאתם מחממים אותו שוב לפני ההגשה, להוסיף עוד מעט מים לסיר.
לפני הגשה לקשט כל קערית במעט צנובר קלוי, שמן זית, פלפל גרוס, ומעט פטרוזיליה קצוצה.
זהו, עד כאן מתכון ראשון לחורף.
שיהיה לכולכם שבוע מקסים.
אני מקווה שיהיה לכם זמן השבוע לשבת בבית ברגוע, עם פוך וספר שאתם אוהבים וקערת מרק משובחת.