מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר


ימים שכאלו

היי חברים. השבוע הזה היה מורכב.
הוא התחיל בפטירתה של סבתא של מתן, ונע ונד בין שבעה לחתונה במשפחה.
תוך כדי כל זה אני מהאנשים האלו שמאוד סבלו ממזג האוויר הנחמד שפקד את האיזור בשבוע האחרון.
לא רק שאני שוחה בעירמות של קרם גוף ושמן קוקוס, קיאנו החתלתול שלנו לא מפסיק לחשמל אותי ולהתחשמל בעצמו.
קרו גם דברים משמחים השבוע, אותם אני אחלוק אתכם בפוסט הבא 🙂
בקיצור, הייתי צריכה לשבת קצת בבית עם שמיכת פוך, המקבוק שלי וקערית מרק מפנקת. וזה בדיוק מה שקרה.

מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר

הכנות שלב ראשון- סוד הקסם

מי שמכיר את הבלוג ואותי יודע שלרוב אני לא מקצרת.
יש דברים שהם פשוט טעימים הרבה הרבה יותר אם מקדישים להם זמן.
המרק שלנו היום הוא אחד מאותם מתכונים.
השלב הראשון בהכנת המרק יהיה דווקא- אפייה. אז רוצו להדליק תנור על 190 מעלות.
בחרו תבנית רחבה ורפדו אותה בנייר כסף כפול מהגודל שלה (אנחנו הולכים לקפל את הנייר).
בתוך התבנית להניח- 1 בצל פרוס לפרוסות דקות, כרובית בינונית חתוכה לראשים קטנים (בערך 5 כוסות של ראשים קטנים), 7-8 שיני שום קלופות.
מעל זה שפכו 1 כפית סילאן, 3 כפות שמן זית, 1/2 1 כפיות מלח, 1 כפית פלפל שחור גרוס.
לערבב טוב טוב, לקפל ולסגור את כל הצדדים כך שהכרובית סגורה בתוך נייר הכסף.
להכניס לתנור ל 30 דקות, עד שהכרובית והשום רכים.

מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר

שלב שני- צנוברים

בזמן שהכרובית והשום מתבשלים, נכין את הצנוברים.
בסיר קטן לחמם על אש בינונית 2/3 כוס צנוברים עם 1/2 1 כוסות מים ו 1 כוס חלב סויה לא ממותק.
תקפידו להשגיח שהחלב לא ירתח ויגלוש מהסיר- להנמיך את האש ולבשל עם מכסה עד שהכרובית מוכנה.

מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר

שלב אחרון- לטחון

לאחר 30 דקות, להוציא את התבנית מהתנור ולהעביר את כל התכולה שבתבנית עם הנוזלים והכל, לסיר גדול.
לסיר להוסיף את הצנוברים וחלב הסויה.
בעזרת בלנדר מוט לטחון את התערובת טוב טוב.
אם אין לכם בלנדר מוט אפשר להעביר לבלנדר רגיל, לעבד בו טוב ואז להחזיר לסיר.

מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר

אם התערובת יוצאת סמיכה מידי, אפשר להוסיף עוד קצת חלב סויה או מים בהדרגה.
לאחר שמתקבלת תערובת חלקה לחלוטין, להוסיף אגוז מוסקט, לערבב, לטעום ולתבל בהתאם.

מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר

הגשה

את המרק אפשר לחמם בסיר ולהגיש מיד.
אפשר לשמור בקרור ולהגיש יותר מאוחר.
שימו לב שהמרק מאוד יסמיך אחרי קרור. אני ממליצה כשאתם מחממים אותו שוב לפני ההגשה, להוסיף עוד מעט מים לסיר.
לפני הגשה לקשט כל קערית במעט צנובר קלוי, שמן זית, פלפל גרוס, ומעט פטרוזיליה קצוצה.

מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר

זהו, עד כאן מתכון ראשון לחורף.
שיהיה לכולכם שבוע מקסים.
אני מקווה שיהיה לכם זמן השבוע לשבת בבית ברגוע, עם פוך וספר שאתם אוהבים וקערת מרק משובחת.

מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר

מרק כרובית טבעוני עם שום קלוי וצנובר


הכנות
10 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
40 דקות

מה צריך

מרק (4 סועדים)

1 כרובית בינונית (בערך 5 כוסות ראשים קטנים)

1 בצל

7-8 שיני שום

1/2 1 כפית מלח (או יותר עפ"י טעם)

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית סילאן

3 כפות שמן זית

קורט אגוז מוסקט

1/2 1 כוסות מים

1 כוס חלב סויה לא ממותק (אפשר להמיר בחלב שיבולת שועל או מים, עדיף לא קוקוס)

2/3 כוס צנוברים

קישוט

חופן צנובר קלוי

חופן פטרוזיליה קצוצה

פלפל גרוס

מה עושים

כרובית

להדליק תנור על 190 מעלות

לרפד תבנית רחבה בנייר כסף כפול מהגודל של התבנית (אנחנו הולכים לקפל את הנייר)

אפשר להשתמש בשקית קוקי או נייר אפייה במקום נייר כסף- במידה והנייר סגור לחלוטין והאדים נשמרים

בתוך התבנית על הנייר להניח בצל פרוס לפרוסות דקות, ראשי כרובית קטנים, שיני שום קלופות

מעל לשפוך סילאן, שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

לערבב טוב טוב, לקפל ולסגור את כל הצדדים כך שהכרובית סגורה בתוך נייר הכסף

להכניס לתנור ל 30 דקות, עד שהכרובית והשום רכים

צנוברים

בנתיים, בסיר קטן לחמם על אש בינונית צנוברים, עם מים וחלב סויה- להקפיד שלא יגלוש!

להנמיך את האש ולבשל עם מכסה בזמן שהכרובית מתבשלת בתנור

הכנה

להוציא את התבנית מהתנור ולהעביר את כל התכולה עם הנוזלים שבתבנית לסיר גדול

לסיר להוסיף את הצנוברים עם המים וחלב הסויה

בעזרת בלנדר מוט לטחון את התערובת טוב טוב (אפשר לטחון גם בבלנדר רגיל)

להוסיף אגוז מוסקט, לטעום ולהוסיף תבלינים על פי טעם

לקשט כל קערית במעט צנובר קלוי, פלפל גרוס, ומעט פטרוזיליה קצוצה

להגיש חם



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים