קנלוני גבינה טבעונית ותרד


היי שבוע טוב לכולם.

אני מקווה שעבר עליכם סופ״ש מהמם. היתה שמש כל כך יפה!

אני ומתן עשינו פיקניק בפארק הירקון ואני כמובן נסחפתי לגמרי והכנתי ממש הרבה סלטים והפתעות.

אבל נהינו מכל ביס.

חוץ מזה הספקתי לנוח ולתכנן את כל המתכונים הכייפים שיעלו השבוע.

ואני במיוחד שמחה מהמתכון שעולה היום.

שהוא בהשראת חברים טובים.

אתמול בערב, באו אלינו חברים לארוחת ערב.

קנלוני גבינה טבעונית ותרד

הם חברים ממש טובים וממש חדשים שנכסנו לחיים שלנו יחסית לא מזמן אבל כשיש חיבור אז יש חיבור 🙂

בכל מקרה,  אתם בטח יודעים אני מאוד אוהבת לארח, וכשאני מארחת אני בדרך כלל די מפציצה…

אז כשהוחלט שהולכת להיות פה ארוחה איטלקית טבעונית ידעתי שהולך להיות פה ממש ממש שמח.

עוד משהו שידעתי זה שאני ארצה לחלוק אתכם את כל מה שאני אכין ולכן… קמתי בשבע בבוקר כדי לא רק להספיק להכין הכל אלא להספיק גם לצלם, לערוך, לכתוב (3 מתכונים שונים!) פלוס קינוח.

אז מה היה לנו?

קנלוני גבינה טבעונית ותרד

סלט ירוקים שרי וצנוברים, מרק מינסטרונה וקרוטונים (שעולה שבוע הבא) טירמיסו מהבלוג לקינוח וגולת הכתורת-

קנלוני גבינה טבעונית ותרד, מוקרם עם גבינת מוצרלה ששוחה ברוטב עגבניות.

היה לנו ערב נהדר פה אתמול, בקבוק יין, אנשים מהממים, אוכל טוב.

ואתם הרווחתם מתכון טעים במיוחד מהמטבח האהוב עליי בעולם.

איזה כיף 🙂

קנלוני גבינה טבעונית ותרד

קנלוני גבינה טבעונית ותרד


הכנות
25 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה ורבע

מה צריך

רוטב עגבניות (תבנית מלבנית 40/30)

1 בצל קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

12-15 עגבניות בשלות קצוצות

3 כפות רסק עגבניות אורגני

מלח, פלפל, אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, טימין- על פי טעם

מילוי

15-20 קנולוני יבש

150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות

2 וחצי כוסות קשיו (מושרה במידה ומעבד המזון לא חזק)

1/2 כוס מים חמים

300 גרם עלי תרד קצוצים דק

1 שן שום כתושה

מיץ מחצי לימון

1/2 כוס פתיתי שמרי בירה

מלח פלפל על פי טעם

גבינת מוצרלה

1/2 כוס קשיו טבעי

1/3 כוס קמח טפיוקה

1/2 כפית מלח

1 ושליש כוסות מים חמים

מה עושים

רוטב עגבניות

במחבת עמוקה וגדולה לחמם כמה כפות שמן

לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף שום ולטגן תוך כדי ערבוב כמה רגעים

להוסיף עגבניות ולבשל 10 דקות עד שהעגבניות רכות והמחבת מלאה בנוזלים

להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולבשל עוד דקה שתיים

לכבות את האש ולהניח בצד

מילוי

במעבד מזון להניח טופו, קשיו ומים חמים

לעבד למשחה אחידה

להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים

לערבב טוב טוב

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

בעזרת כפית או שקית זילוף למלא כל קנלוני משני הצדדים בנדיבות

להעביר 3 מצקות של רוטב עגבניות לתבנית ולפזר על התחתית כולל פינות

להניח את הקנולוני המלאים בגבינה מעל

לשפוך מעל את כל שאר הרוטב, להקפיד שהקנלוני מכוסה לחלוטין ברוטב

לכסות בנייר אלומיוניום ולאפות 30 דקות

גבינת מוצרלה

להניח את כל המרכיבים בבלנדר

לעבד לתערובת אחידה

להעביר לסיר נונסטיק ולבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי

עד שמתקבל גוש או שמאוד מסמיך

לאחר 20 דקות להוציא את התבנית מהתנור

לחתוך עם הידיים חתיכות של מוצרלה ולפזר מעל רוטב העגבניות

(אפשר לקשט בעוד שביבי שמרי בירה ולזלוף מעל שמן זית)

להחזיר לתנור (בלי נייר האלומיוניום)

ולאפות עוד 20-25 דקות

לתת לנוח 15 דקות ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • את הקשיו במילוי אפשר להחליף רק בטופו קשה
  • את הטופו אפשר להחליף בעוד קשיו
  • את התרד אפשר להחליף בכל עלים אחרים שאתם אוהבים לדוגמא בזיליקום (אפשר גם פטריות)
  • במוצרלה אני לא ממליצה לעשות שינויים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים