GIFT CARD התחבר/י

‎⁨עוגת גבינה פירורים טבעונית


שלום יפים!

ובכן, נשבעת לכם שזה בדיוק מה שקרה היום.

אז ככה…. היום היה לי יום לא מאוד כייפי. למרות שהתחלתי אותו עם ארוחת בוקר נהדרת עם מתן במשק ברזילי כשחזרתי הביתה דברים לא הסתדרו.

כל מיני דברים טכניים צצו מכל מיני כיוונים.

הרבה תסכול מזה שאין מספיק אור בבית בעונה הזו של השנה כדי לצלם כמו שצריך.

הרבה חוסר החלטיות לגבי איזו מצלמה אני הולכת לקנות בשביל ערוץ היוטיוב שאני פותחת (!!!) וגם היה לי חם וגם לא הספקתי ללכת ליוגה וגם וגם וגם…

עוגת גבינה פירורים טבעונית

בקיצור, אין לי הרבה ימים כאלו אבל באמת שהיום משהו לא זרם.

ישבתי פה על הספה, בחוסר מוטיבציה, בלי חשק להכין כלום, לצלם כלום, לעבוד על כלום או לחשוב על כלום.

ואז מתוך השקט הזה, באמת שאני לא יודעת מה קרה, אבל מצאתי את עצמי, קצת כמו מין רובוט או בובה קמה מהספה ומתחילה להוציא דברים מהמקרר.

לא ברור מה גרם לי לקום ומה גרם לי להתחיל משום מקום ובשיא הספונטניות את הקינוח הטבעוני המושלם הזה.

אבל אני כן יכולה להגיד לכם שכולנו הרווחנו.

מה שקרה פה זה סוג של נס.

לקחתי קצת מפה וקצת משם, שילבתי קצת מכל מיני רעיונות, שלפתי 8 מרכיבים פשוטים מהמקרר וזה פשוט קרה.

בשלוש וחמישה התחלתי לעבוד ובשלוש ועשרים כבר הייתי עם המצלמה ביד.

לקח לי פחות מעשר דקות להכין את השלמות היפייפיה הזו.

ומה בעצם אתם רואים פה?

מתכון לעוגת גבינה פירורים טבעונית נטולת גלוטן בכוסות הגשה אישיות.

עוגת גבינה פירורים טבעונית

זה מבריק כל כך כי לא צריך איזו תבנית מיוחדת, לא צריך לדאוג אם יחזיק או לא יחזיק- כל כך פשוט ומרשים!

אחרי שסיימתי לצלם חשבתי על זה שכל החוויה לימדה אותי הרבה.

היא לימדה אותי כמה זה חשוב מתכונים קלים. כי לי כמעט תמיד יש חשק להכין אוכל וכמעט תמיד יש רעיונות ותמיד בא לי להיות במטבח.

אבל היום הרגשתי איך זה שקצת עייפים ולא מתחשק. זה שימח אותי כל כך להמציא כזו אופציה למי שאין לו זמן או חשק, או הרבה ניסיון במטבח.

אני בחרתי 4 צנצנות הכי רגילות, שזה נהדר כי אפשר לסגור את המכסה ולקשור איזה סרט ולהביא לאורחים.

בול למי שלא בא לו עכשיו להסתבך עם תבניות ובלאגנים. איזה כיף נכון?

מה אני אגיד לכם… אחת היציאות החזקות שהיו לי לאחרונה….

ורגע רגע… לא אמרתי כלום על הטעם… ווויי וווייי וווויייייי זה כל כך טעים!

אתם עדיין פה? לכו תכינו! נתראה עוד עשר דקות 🙂

עוגת גבינה פירורים טבעונית

‎⁨עוגת גבינה פירורים טבעונית


הכנות
10 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 10 דקות

מה צריך

פירורים (4 צנצנות של 250 מ"ל)

1 כוס שיבולת שועל נטולת גלוטן (דקה או עבה)

1 כוס שקד קלוי / קשיו קלוי / אגוזי לוז קלויים 

2 כפות סוכר חום / קנים 

קרם גבינה

1 חבילה טופו משי (Silken tofu, firm) קרטון כחול

1 כפית תמצית וניל

גרידת קליפת לימון מחצי לימון 

2 כפות מיץ לימון 

1/4 כוס סירופ אגבה / סוכר חום

1/4 כוס שמן קוקוס 

מה עושים

פירורים 

להניח את כל מרכיבי הפירורים בבלנדר או מעבד מזון 

לטחון לאבקה גסה

קרם גבינה

להניח את כל מרכיבי המילוי בבלנדר ולעבד לבלילה חלקה לחלוטין

הכנה 

להעביר כף גדושה פירורים לכלי הגשה (צננת או כוס)

להוסיף כף גדושה מילוי ומעל עוד פירורים וחוזר חלילה 

להכניס למקרר עד הגשה ולהגיש קר 

הערות והמרות: 

  • שימו לב! המרקם של הקרם הוא קרמי- לא קציפה ולא מוס, ממש קרם סמיך ונהדר
  • כדי לשמור על פירורים קריספים ולא לחים, ממליצה להכין את הכוסות עצמן בערך שעה לפני הגשה ולא לפני (ככול שהקינוחים ישבו במקרר ככה הם יספגו לחות ויהיו פחות כייפים)
  • אם אתם דווקא כן בקטע של פירורים לחים אפשר להוסיף קצת שמן קוקוס לפירורים (2-3 כפות) ולערבב טוב
  • את הטופו אפשר להחליף בקרם קוקוס 20% שומן ומעלה (החלק העליון הקשה בלבד של ק.שימורים שהיתה כמה שעות במקרר)
  • את האגבה אפשר להחליף במייפל או סוכר חום (זה קצת יצבע את הקרם בבז‘) 
  • את שמן הקוקוס אפשר להחליף בחמאת קקאו מומסת או שוקולד לבן טבעוני מומס באותה הכמות (שימו לב ששוקולד לבן הוא מתוק!) 


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים