GIFT CARD התחבר/י

קיש גבינות ועגבניות שרי


היי חברים!

כמו שהבטחתי, למרות שאנחנו שבוע בסיני, הכנתי לכם מלא הפתעות מדהימות לכבוד שבועות.

אבל רגע לפני שנדבר על הקיש המושלם הזה רציתי להגיד מילה על הנסיעה.

הרבה מכם שאלו אותי איך אני מנהלת את הזמן שלי כשאני נוסעת וגם חלקכם שאלו איך אני סבבה עם לנסוע לסיני.

האמת שלא הרבה שאלו אם אני מפחדת לנסוע שזה מאוד משמח 🙂

אז רציתי להגיד כמה דברים-

דבר ראשון כשעובדים מהבית ואתה הבוס של עצמך זה ממש חשוב לשמור על סדר (לפחות בעיני ובשבילי) ולכן לפני כל נסיעה יש לי ממש לו״ז של לפני נסיעה.

קיש גבינות ועגבניות שרי

זה אומר שכל המתכונים מוכנים ומצולמים מראש, שכל התמונות ערוכות, שהוידיאו ערוך ומוכן וכל מה שנשאר לי זה רק ללחוץ- פרסם.

אם הייתי עובדת בתור שכירה והייתי נוסעת לחופש, כנראה שהייתי מכבה את הפלאפון בחופשה.

אבל אני חייבת להגיד לכם שההיתרונות של לעבוד מהבית הם כל כך גדולים, שזה שצריך להיות מחובר פה ושם גם בחופשה זה כל כך בקטנה בשבילי.

ולגבי סיני- אני ומתן נוסעים לסיני פעמיים בשנה. זה מקום קסום, קסום ומיוחד במינו ואני חוזרת משם תמיד מלאה באנרגיות נקיות ויפות 🙂

קיש גבינות ועגבניות שרי

ועכשיו לקיש! שאלתי אתכם ברשתות החברתיות איזה מתכונים טבעוניים הכי מתחשק לכם לכבוד שבועות.

אז ברור שמלא מכם אמרו עוגות אבל גם ממש לא מעט אמרו קישים ופשטידות.

יש לא מעט קישים ופשטידות בבלוג אבל אני, בתור חובבת גדולה מאוד של בצקים ומאפים, תמיד אשמח להכין עוד ועוד.

החלטתי להכין לכם מתכון ממש קל אבל ממש ממש טעים.

הבצק הוא בצק פריך עם עשבי תיבול והמילוי יאמי! גבינות טבעוניות, עגבניות שרי, זיתים ועוד כל מיני דברים טעימים.

יצא טעם איטלקי וכל כך מפנק.

קיש גבינות ועגבניות שרי

קיש גבינות ועגבניות שרי


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק (תבנית 20-22 ס״מ)

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית כל תבלין: אורגנו, בזיליקום, שום גבישי

2/3 כוס שמן זית

1/2 כוס מים חמים

מילוי

גביע וחצי (375 גרם) ׳גבינת׳ סויה בסגנון גבינה לבנה (אני השתמשתי בשל תנובה- יצא פיקס)

3/4 כוס פתיתי שמרי בירה

1/3 כוס קמח

1 כפית אורגנו מיובש

2 שיני שום כתושות

6 עגבניות שרי פרוסות עבה

6-8 זיתי קלמטה חתוכים גס

חופן עלי בזיליקום טריים חתוכים גס

מלח על פי טעם

קישוט

10 עגבניות שרי פרוסות עבה

1/3 כוס שמן זית

3 כפות פתיתי שמרי בירה

1 כפית אורגנו

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב קמח ותבלינים

להוסיף שמן ולערבב טוב

להוסיף מים בהדרגה וללוש לבצק אחיד וגמיש

לרדד לעיגול, להעביר לתבנית ולהדק טוב לדפנות ולתחתית

לחורר בעזרת מזלג פה ושם ולאפות 10 דקות

מילוי

בקערה לערבב את כל מרכיבי המילוי

להעביר לתבנית על הבצק (ברגע שיצא מהתנור)

קישוט

בקערית לערבב שמן זית, שמרי בירה ואורגנו

לקשט את הפאי בפרוסות עגבניות שרי

למשוח את העגבניות בתערובת שבקערית

לאפות 30-40 דקות אז שזהוב

לקרר לפחות חצי שעה ואז להגיש



הערות והמרות:

  • את הגבינה אפשר להחליף בטופו משי זה יהיה קצת אחרת אבל ולדעתי פחות טעים
  • לשמרי בירה אין תחליף… סורי 🙂
  • לדעתי הבצק יעבדו טוב גם עם קמח נטול גלוטן
  • אתם יכולים להוסיף למילוי איזה ירקות שאתם אוהבים- תתפרעו

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים