GIFT CARD התחבר/י

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים


היי חברים

איזה מזג אוויר משוגע! אני כותבת לכם את המילים האלו בעשר בלילה ובחוץ רעמים וברקים וגשם ובעיקר רוח פסיכית.

איזה כיף זה 🙂

כל עוד לא צריך מהבית איזה כיף זה גשם וסערות נכון?

היום הייתי אמיצה ובבוקר הלכתי לסופר בשכונה כדי לקנות מצרכים לכל המתכונים שהכנתי היום (ארבעה!)

כל הדרך הייתי בטוחה שעוד רגע עף עליי איזה גג.

אבל יצא מזה משהו טוב כי הכנתי 4 מתכונים מהממים לשבוע הקרוב.

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים

היום עלו 3 מהם, אחד לפה ושניים כחלק מוידיאו של- מה אני אוכלת ביום חורף ביוטיוב. (הוידיאו מצורף לכם בתחתית המתכון כמובן) ועוד מתכון אחד שהוא באמת אחד ההישגים שלי שהולך לעלות ביום חמישי ואני ממש מתרגשת ממנו.

אז שווה שחורף וקר אה?

בכל מקרה, בואו נדבר קצת על המתכון של היום…

היום עולה מתכון למרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים.

המתכון הזה נוצר בזכות שני אנשים שבכלל לא יודעים שהם היו ההשראה שלי למתכון.

ההשראה הראשונה באה ממסעדה שאני ומתן היינו בה ביום ראשון שעבר.

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים

מסעדה חדשה שבטוח שמעתם עליה (אופה). אחת מהמנות היתה ארטישוק ירושלמי ברוטב לימוני וזה היה מדהים!

אז נהיה לי חשק לארטישוק ירושלמי…

ואז , אחרי כמה ימים, מור פלג המהממת והמוכשרת, העלתה תמונה של ערימת ערמונים יפייפיה וביקשה רעיונות מה להכין איתם.

אז נהיה לי חשק לערמונים…

משם הדרך למרק הזה היתה מהירה מאוד.

הוא יצא נהדר, כל כך סמיך ומשביע. יש לו טעם אגוזי מעולה והוא כל כך עשיר.

אומרים שהולך לרדת גשם רוב השבוע אז אני בעד שתתחילו להכין?

יאללה!

תהנו 🙂

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים


הכנות
10 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

מרק (4-5 קערות) 

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

1 תפוח אדמה גדול (300 גרם) קלוף וחתוך לקוביות

200 גרם ערמונים קלופים קלויים או מוואקום

400 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס

מלח פלפל על פי טעם

קישוט

חופן ערמונים מרוסקים

חופן שקד קלוי מרוסק

כפית קרם קוקוס (לא חובה)

כמה עלי פטרוזיליה / כוסברה

מה עושים

מרק

בסיר גדול ועמוק לטגן בצל עד שזהוב כהה

להוסיף שיני שום לטגן יחד דקה שתיים

להוסיף תפוח אדמה, ערמונים וארטישוק ירושלמי ולטגן יחד 2-3 דקות

להוסיף תבלינים ולכסות לחלוטין במים

לסגור את הסיר ולבשל 45 דקות

לאחר 45 דקות בעזרת בלנדר מוט לעבד את המרק למשה חלקה

להעביר לקעריות הגשה, לקשט ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • אפשר להכין בלי ארטישוק ירושלמי אלא עם תפוחי אדמה
  • אפשר להוסיף ירקות כמו גזר ובטטה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים