היי חברים
איזה מזג אוויר משוגע! אני כותבת לכם את המילים האלו בעשר בלילה ובחוץ רעמים וברקים וגשם ובעיקר רוח פסיכית.
איזה כיף זה 🙂
כל עוד לא צריך מהבית איזה כיף זה גשם וסערות נכון?
היום הייתי אמיצה ובבוקר הלכתי לסופר בשכונה כדי לקנות מצרכים לכל המתכונים שהכנתי היום (ארבעה!)
כל הדרך הייתי בטוחה שעוד רגע עף עליי איזה גג.
אבל יצא מזה משהו טוב כי הכנתי 4 מתכונים מהממים לשבוע הקרוב.
היום עלו 3 מהם, אחד לפה ושניים כחלק מוידיאו של- מה אני אוכלת ביום חורף ביוטיוב. (הוידיאו מצורף לכם בתחתית המתכון כמובן) ועוד מתכון אחד שהוא באמת אחד ההישגים שלי שהולך לעלות ביום חמישי ואני ממש מתרגשת ממנו.
אז שווה שחורף וקר אה?
בכל מקרה, בואו נדבר קצת על המתכון של היום…
היום עולה מתכון למרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים.
המתכון הזה נוצר בזכות שני אנשים שבכלל לא יודעים שהם היו ההשראה שלי למתכון.
ההשראה הראשונה באה ממסעדה שאני ומתן היינו בה ביום ראשון שעבר.
מסעדה חדשה שבטוח שמעתם עליה (אופה). אחת מהמנות היתה ארטישוק ירושלמי ברוטב לימוני וזה היה מדהים!
אז נהיה לי חשק לארטישוק ירושלמי…
ואז , אחרי כמה ימים, מור פלג המהממת והמוכשרת, העלתה תמונה של ערימת ערמונים יפייפיה וביקשה רעיונות מה להכין איתם.
אז נהיה לי חשק לערמונים…
משם הדרך למרק הזה היתה מהירה מאוד.
הוא יצא נהדר, כל כך סמיך ומשביע. יש לו טעם אגוזי מעולה והוא כל כך עשיר.
אומרים שהולך לרדת גשם רוב השבוע אז אני בעד שתתחילו להכין?
יאללה!
תהנו 🙂