עוגת שמרים שוקולד טבעונית


היי חברים ונשיקות מהודו. 

אז אני ומתן הגענו לפה בדיוק לפני שבוע. 

כל כך כיף לחזור לפה. תמיד כיף לי לחזור לפה, לא משנה מתי ובאיזו תקופה בחיים. 

הודו תמיד עושה לי סדר. עושה לי טוב בלב. 

חזרנו למקום שאנחנו כל כך אוהבים. לחדר הקבוע שלנו עם הנוף להרים. 

הכרנו פה כבר מלא חברים חדשים מרחבי העולם ויש אינסוף צחוקים. 

חוץ מזה שמחתי לגלות שבשלוש שנים שלא הייתי כאן האיזור הזה (עמק דראמסללה) נהיה אפילו יותר טבעוני מפעם אחרונה שהייתי כאן. 

ברצינות שיש לי כל כך הרבה מה לאכול שאני לא מספיקה לנסות את הכל. והכל כל כך טעים! אם אתם באינסטגרם, אני מפרסמת שם מלא וידיאו ותמונות של כל דבר שאנחנו עושים, אז שווה לעקוב! 😜

עוגת שמרים שוקולד טבעונית

יש לי פה כמה חברים מקומיים שאני מכירה כבר שנים. 

כל פעם שאני פה אני מלמדת אותם עוד מתכונים טבעוניים להכניס לתפריטים במסעדות שלהם כאן. 

אם אתם בצפון הודו בבאגסו, אז לדוגמא, הפלאפל אצל סנואו זה מתכון שלי… ☺️ 

השבוע שוב כהרגלי אני הולכת לעשות יום בישולים שכזה ואני הולכת ללמד את סאנסו מתכון למלבי טבעוני ואת המתכון המושלם מהבלוג לפנקייק טבעוני. 

פה הם מחשיבים בלינצ׳ס כפנקייק ואני הולכת ללמד את סאנסו להכין ערימת פנקייקים טבעוניים כמו שצריך- שמנמנים, אווריריים ומפנקים. 

חוץ מזה, הודו נהדרת. כבר היינו בסדנת שתיקה של יומיים, טיילנו מלא, אכלנו מלא ופשוט כיף. 

עוגת שמרים שוקולד טבעונית

עם כל זאת מוזר לי להיות רחוקה מהבלוג. למרות שאני מחוברת לגמרי, עונה על שאלות, משתפת בלי סוף באינסטגרם ופייסבוק, אני עדיין קצת רחוקה. 

זה אומנם מוזר אבל מרגיש לי שזה גם ממש טוב לעשות את הריסט הזה. לקבל השראה, לנוח, לנשום. 

בכל מקרה אם שאלתם אותי שאלה באיזו מדיה ועדיין לא עניתי זה פשוט כי אני בזמני הודו, עמכם הסליחה 😜 

ונחזור למתכון של היום? אז בשבוע האחרון, קיבלתי מכם מלא מלא הודעות עם תמונות של דברים שהכנתם לחג מהבלוג וזה ממש ממש שימח אותי! 

וגם היום עולה פוסט בסימן חגים.

עוגת שמרים שוקולד טבעונית  

זה פוסט שכבר הרבה זמן אני מחכה להעלות כי הוא מכיל בתוכו מדריך להכנת בצק שמרים טבעוני מושלם, וגם יש לו סרטון בערוץ יוטיוב החדש-  https://youtu.be/VnW0vLWyNdQ – ככה שאתם תוכלו ממש לראות איך אני מכינה בצק שמרים טבעוני וכמה זה קל. יש! 

זה מתכון שמתאים לארוחה מפסקת ומתחלת אם אתם צמים, הוא מתאים גם לסוכות ובעיני הוא מתאים לכל יום בשנה כי הוא כל כך מפנק וטעים.

תהנו מלא ואני מתגעגעת אליכם! 

עוגת שמרים שוקולד טבעונית

עוגת שמרים שוקולד טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (הפתחה)

מה צריך

בצק (8 לחמניות בטבעת)

1 כף שמרים יבשים 

1 כוס חלב סויה / שקדים / אורז

1/2 כפית סוכר 

1/4 כוס אגבה / מייפל

1/4 כוס רסק תפוחים 

1/2 כפית מלח 

1/2 3 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן 

1/4 כוס שמן 

מילוי 

16 קוביות שוקולד או כל מילוי אחר לבחירתכם (ממרח תמרים, תערובת אגוזים וכדומה)

ציפוי 

3 כפות סילאן / מייפל

1/2 כפית קמח טפיוקה 

1 כף שמן קוקוס 

חופן סומסום

מה עושים

בצק 

בסיר קטן לחמם חלב סויה על אש נמוכה עד שחמים (לא להרתיח!) 

להעביר לקערה, לפזר מעל שמרים וסוכר ולערבב מעט

לתת לנוח 5 דקות עד שמתמלא בבועות ויש ריח חזק של שמרים (אם זה לא קרה, השמרים לא טובים!) 

לאחר 5 דקות וכשהשמרים תסוסו, להוסיף לקערה את כל שאר המרכיבים

לערבב טוב בעזרת כף עץ ואז ללוש 10 דקות ללא הפסקה

הבצק יהיה מאוד דביק- לקמח את הידיים ומשטח העבודה על פי צורך 

להניח את הבצק בקערה גדולה משומנת ולכסות במגבת 

להניח במקום חמים שעה עד שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו 

הכנה ומילוי

להעביר את הבצק למשטח העבודה וללוש מעט 

לחלק ל 8-10 חתיכות שוות בגדולן 

לרדד מעט כל חתיכה, להניח במרכז 1-2 קוביות שוקולד ולסגור טוב טוב לצורת כדור 

להניח על תבנית עגולה משומנת היטב עם רווחים בין כדור לכדור 

לכסות ולהניח בצד 45 דקות 

ציפוי ואפייה 

בקערית לערבב סילאן וטפיוקה 

למשוח כל כדור בתערובת ולפזר מעל סומסום בנדיבות 

לאפות 18-20 דקות עד שזהוב ויציב 

להגיש חם או קר 



הערות והמרות:

  • אתם יכולים לראות את כל המתכון בוידיאו בערוץ יוטיוב החדש- https://youtu.be/VnW0vLWyNdQ
  • לא ניסיתי עם קמח מלא אבל אני מאמינה שזה יעבוד (אולי עם קצת יותר חלב)
  • את רסק התפוחים אפשר להחליף בחמאת שקדים באותה הכמות (קצת יותר כבד אבל עדיין טעים)
  • את המילוי אפשר להמיר בכל מילוי אחר שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים