עוגת שוקולד טבעונית


שלום שלום.

מישהו מכם חוגג יומולדת בקרוב…?

טוב האמת שזה לא משנה כי מתישהו השנה אתם תחגגו יומולדת או מישהו שאתם אוהבים יחגוג יומולדת או, בלי שום קשר ליומולדת, יתחשק לכם עוגת שוקולד טבעונית אלוהית וענקית וגבוהה ויפה ומרשימה וטעימה.

ואם זה לא מספיק, אז היא גם מכוסה בשכבה של גנאש שוקולד שנוזל מכל כיוון.

עוגת שוקולד טבעונית

אה, וגם מתחבאות בתוכה חתיכות שוקולד שמתגלות עם כל ביס.

אז, מה… בעצם… קרה פה?

המתכון הזה, והפוסט הזה, נכתבים ברגעים אלו על גבי פוסט שעלה לפה ב 06/12/16.

קשה לי בכלל להאמין שהבלוג קיים כל כך הרבה זמן אבל כן… הבלוג קיים כבר יותר משלוש וחצי שנים.

עוגת שוקולד טבעונית

זו ממש חוויה לחזור אחורה ולקרוא את מה שכתבתי ויותר מזה להסתכל על התמונות שהיו פה קודם.

מה שמצחיק זה שבערך לפני שנה וחצי חידשתי את התמונות המקוריות וצילמתי הכל מחדש.

והנה היום שנתיים וחצי אחרי שהפוסט הזה עלה לראשונה אני מחדשת את הכל- את התוכן, את המתכון עצמו וכמובן את התמונות.

ואתם יודעים למה זה מרגש אותי?

עוגת שוקולד טבעונית

כי זה מראה לי כמה התקדמתי, כמה התמקצעתי, כמה אני לא נשארת במקום ולא מסתפקת במוכר והידוע.

אני כל הזמן לומדת- לומדת לצלם, לומדת לערוך, לומדת להיות מתכונאית טובה יותר, לומדת איך להיות בלוגרית מדוייקת יותר (לעצמי ולעוקבים).

זה מעלה חיוך להסתכל על תמונות ישנות שהעליתי פה בהתחלה, וזה מרגש, מאוד מאוד מרגש לראות את התמונות שאני מעלה פה היום.

אז אם יש לכם יומולדת בקרוב, זכיתם ואם אתם אוהבים שוקולד זכיתם ואם אתם אוהבים עוגות זכיתם- כי יש לנו פה באמת עוגה מנצחת!

עוגת שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית קפיצית 22, לא יותר)

רטובים

2 ורבע כוסות (330 גרם) חלב סויה / שקדים (לא אורז ולא קוקוס)

2 כפות חומץ / מיץ לימון

3/4 כוס (140 גרם) שמן (לא קוקוס)

1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר

1 כפית תמצית וניל

יבשים

3 כוסות (430 גרם) קמח כוסמין לבן / חיטה לבן

1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

תוספות

100 גרם שוקולד מריר קצוץ / שוקולד צ׳יפס

גנאש

1/2 כוס (100 גרם) קרם קוקוס

70 גרם שוקולד מריר

קישוטים

סוכריות צבעוניות, אגוזים, תותים, דובדבנים וכו׳

מה עושים

עוגה

רטובים

להדליק תנור על 170 מעלות (לא יותר)

בקערה עמוקה בעזרת מטרפה / מזלג לערבב חלב וחומץ עד לקבלת קצף עדין

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

יבשים

לתוך קערה לנפות דרך מסננת דקה את כל המרכיבים היבשים

לערבב בעזרת מזלג עד שאחיד לגמרי (ובצבע של שוקולית 🙂 )

בשלוש נגלות להעביר תערובת יבשה לרטובה (לערבב בין כל נגלה)

להוסיף שוקולד מריר קצוץ ולקפל פנימה בעזרת מרית

אפייה

להעביר את הבלילה לתבנית משומנת היטב

לאפות בין 35-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי יחסית ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

גנאש

במחבת או במיקרו לחמם קרם קוקוס, להעביר לקערה

להוסיף שוקולד ולהניח בצד 2-3 דקות- בלי לערבב!

אחרי 2-3 דקות לערבב טוב עד שאחיד

בעדינות ובהדרגה לשפוך גנאש על העוגה הקרה

לקשט, לתת לגנאש להתקרר מעט ולהגיש



הערות והמרות:

  • לתוצאות אופטימליות (עוגה גבוהה ורכה) אני לא ממליצה להמיר בקמח מלא
  • אפשר להמיר 30% בקמח מלא
  • לא ניסיתי עם קמחים נטולי גלוטן אבל יכול להיות שזה יעבוד עם רב תכליתי נטול (התוצאה תהיה הרבה פחות אוורירית)
  • לא לשמור את העוגה במקרר כי הגנאש יתגבש ויהיה קשה לגמרי
  • אתם יכולים להכין בשתי תבניות אינגליש וגם בתבנית מלבנית 30/40

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים