עוגת שוקולד טבעונית


ממלכת השוקולד

שחיתות? כן בבקשה.
התחשק לי היום שוקולד. אז נסחפתי.
סיבוב קטן במטבח העלה מספיק מצרכים כדי לייצר עוגת שוקולד טבעונית משוגעת.
זה פשוט תענוג להכין עוגה טבעונית מדהימה, מרשימה וגבוהה בלי ללכת לסופר או לצאת מהבית.
אז מה יש לנו פה? שוקולד בפנים, בחוץ למעלה למטה ובכל מקום!
יאמי יאמי יאמי!

עוגת שוקולד טבעונית

נפלתי מהכיסא

למרות שאני לא מאוד אוהבת מתוק יש דבר אחד שאני כן אוהבת לפעמים וזה שוקולד מריר.
קצת מצחיק כי זה בכלל מריר אבל מי שאוהב שוקולד מריר יבין אותי…
יש פעמים שכל מה שבא לי זה קובייה אחת של שוקולד מריר איכותי.
אבל היום קמתי בבוקר עם חשק לא לקוביית שוקולד מריר בודדה אלא לעוגת שוקולד עם מלאן שוקולד וגם קוביות שוקולד בפנים וגם ציפוי שוקולד מעל.
נסחפתי כבר אמרנו?

עוגת שוקולד טבעונית

הכנות- שלב ראשון

למי שרוצה עוגה אורירית וגבוהה בבקשה לא לוותר על אף שלב! תודה.
דבר ראשון לנפות את הקמח דרך מסננת דקה לתוך קערה עמוקה.
לנפות מעל את הקקאו שלא יהיה שום גושים ותיווצר עוד אוריריות.
להוסיף, 2 כפיות אבקת אפייה, חצי כפית סודה לשתייה ורבע כפית מלח.
לערבב, ממליצה עם מזלג או טורף.

עוגת שוקולד טבעונית

בקערה נוספת לטרוף כוס וחצי חלב סויה עם 1 כף חומץ.
אתם ישר תראו שמופיעות בועות, מעולה.
להוסיף 1/2 כוס שמן ולערבב טוב טוב.
להוסיף סוכר ולערבב לתערובת אחידה.
שלה הבא- להעביר תערובת רטובה ליבשה בשלוש נגלות. תערבבו אחרי כל נגלה.
בנגלה האחרונה להוסיף חבילה אחת של שוקולד מריר שבור ולהקפיד לא לערבב יותר מידי, רק עד שהתערובות מתאחדות, קצת גושים זה בסדר.

עוגת שוקולד טבעונית

שלב שני

להדליק תנור על 160 מעלות (לא יותר).
את הבלילה להעביר לתבנית 20 ס"מ או 22 ס"מ (24 זה גדול מידי) משומנת טוב.
להכניס לתנור ולאפות 45 דקות לערך, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.

עוגת שוקולד טבעונית

שלב אחרון- ציפוי

לתת לעוגה להתקרר בערך 20 דקות לפני שמצפים.
לציפוי השוקולד להמיס יחד באן מארי 200 גרם שוקולד מריר (2 חבילות) עם 1/3 כוס חלב סויה.
לערבב טוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין, להוריד מהאש ומיד לשפוך על העוגה.
ליישר את הציפוי סביב כללללל העוגה בעזרת מרית או סכין רחבה.

עוגת שוקולד טבעונית

ולשלב הכי כיף

עכשיו טיפה סבלנות….
תנו לעוגה קצת להתקרר לפני שאתם חותכים ומתחילים לזלול.

עוגת שוקולד טבעונית

אם נשאר לכם משהו…. העוגה תחזיק מעמד יפה יום יומיים במקרר.
אבל נראה לי הסיכוי שישאר משהו מהעוגה במשך יומיים הוא מאוד מאוד נמוך….

עוגת שוקולד טבעונית

חיוך רחב ושמנמן

אני מקווה שכולכם תכינו את העוגה הזו וכמה שיותר מהר יותר טוב.
תהנו מכל ביס
זו עוגה שתפיל אנשים סקפטיים שחושבים שאין לכם מה לאכול ושאתם מסכנים 🙂

עוגת שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה – תבנית קפיצית 20-22

יבשים

1/2 1 כוס קמח לבן

1/2 כוס אבקת קקאו

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

רטובים

1/2 1 כוס חלב סויה

1 כף חומץ

1/2 כוס שמן

2/3 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

100 גרם (חבילה אחת) שוקולד מריר שבורה קטן

ציפוי

200 גרם (2 חבילות) שוקולד מריר

1/3 כוס חלב סויה (או שקדים וכדומה)

מה עושים

עוגה

יבשים

להדליק תנור על 160 מעלות (לא יותר)

לתוך קערה עמוקה לנפות את כל המרכיבים היבשים

רטובים

בקערה נוספת לטרוף יחד חלב סויה וחומץ

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

הכנה ואפייה

להעביר תערובת רטובה ליבשה בהדרגה, ולערבב עד שאחיד

להוסיף חבילת שוקולד מריר שבור ולערבב מעט

להעביר את הבלילה לתבנית משומנת טוב

לאפות 45 דקות לערך, או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי

להמיס יחד שוקולד מריר וחלב סויה

להוריד מהאש ומיד לשפוך על העוגה

ליישר את הציפוי סביב העוגה כולה

לתת לעוגה לציפוי להתקרר קצת

להתחיל לזלול



הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים