עוגת שוקולד טבעונית ויין


היי חברים יפים.

מה נשמע? איך עובר השבוע הכאילו חורפי אבל לא באמת? 🙂

אצלי בהחלט מעניין…

מחר אני טסה לשוודיה, כידוע.

אני לא יודעת כמה אני מוכנה באמת.

נגיד 4 מעלות שם ואין לי מגפיים… וגם יש לי עוד לא מעט דברים לעשות לפני הטיסה וגם לסיים את כל מה שיש לי להכין לנסיעה עצמה.

אבל אני די בזרימה!

אז חשבתי לעצמי… שבא לי לחגוג לא רק את הנסיעה לשוודיה אלא גם את תחילתו של החורף.

היה בא לי משהו באמת מפנק. אבל באמת. וגם שוודי!

עוגת שוקולד טבעונית ויין

אז עשיתי קצת גוגול לקינוחים שוודים ופתאום נתקלתי בעוגת שוקולד ויין אדום שנראתה מטורפת.

אמרתי לעצמי שאני אפילו לא נכנסת למתכון, אני פשוט הולכת להכין עוגת שוקולד טבעונית ויין משל עצמי.

חזרתי הביתה מצויידת ביין אדום ושוקולדים והתחלתי לעבוד.

אני לא חושבת שהיא יכולה לצאת יותר טוב ממה שהיא יצאה.

היא גבוהה כל כך וכל כך יפה ומרשימה ואתם לא תאמינו כמה קל להכין אותה.

עוגת שוקולד טבעונית ויין

השילוב של היין והשוקולד יצר פה פינוק אחר.

וזו שזו עוגה שוודית מסורתית (מסתבר!) בכלל סגר לי את פינת החגיגות.

אז… אני טסה אחר הצהריים, אני משאירה אתכם פה עם העוגה הנפלאה הזו עד שאני חוזרת ביום שני בערב.

אני מקווה שתכינו לסופ״ש הקרוב ותהנו מכל ביס.

צ׳או, נשיקות!

עוגת שוקולד טבעונית ויין

עוגת שוקולד טבעונית ויין


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית 18 -20 ס״מ) 

יבשים

1/2 1 כוסות קמח כוסמין לבן

1 קמח כוסמין מלא

1/3 כוס אבקת קקאו

1/2 1 כפית אבקת אפייה

רטובים

1/2 כוס שמן (כל שמן חוץ מקוקוס)

2 כפיות חומץ / מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס חמאת אגוזים (שקדיה, לוז, בוטנים, טחינה)

1/3 1 כוסות יין אדום

1 כוס סוכר חום / כל ממתיק אחר

ציפוי

150 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס חלב סויה / שקדים / קרם קוקוס

1/3 כוס חמאת אגוזים  (שקדיה, לוז, בוטנים, טחינה)

2-3 כפות סוכר חום / כל ממתיק אחר

קישוט

תותים או כל קישוט אחר

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

לתוך קערה לנפות מרכיבים יבשים ולערבב

בקערה נוספת לערבב טוב מרכיבים רטובים

להעביר יבשים לרטובים בשלוש נגלות ולערבב עד שאחיד

להעביר לתבנית משומנת היטב

לאפות 40-45 דקות עד שקיסם יוצא לא לגמרי נקי אבל גם לא יבש

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי

להניח את כל מרכיבי הציפוי בסיר קטן

להמיס ולערבב עד שאחיד

לשחרר את העוגה מהתבנית ולצפות בנדיבות

לקשט כאהבת נפשכם ולשמור בטמפרטורת החדר עד הגשה

בואו לראות אותי מכינה את המתכון בוידיאו!



הערות והמרות:

  • אני השתמשתי בטחינה בכל החלקים של חמאת האגוזים במתכון (יצא מדהים)
  • את היין אפשר להחליף במיץ ענבים אבל שימו לב שהוא מתוק הרבה יותר
  • לא נסיתי עדיין עם קמח נטול גלוטן
  • אפשר להחליף את כל הקמחים שיהיה רק קמח לבן
  • לא ממליצה להכין רק מקמח מלא כי העוגה תצא דחוסה יותר
  • בבקשה שימו לב לגודל התבנית- אם אתם עושים בתבנית 24 העוגה תצא נמוכה מאוד (לא נסיתי להכפיל כמויות)
  • לדעתי תבנית אינגליש תהיה גם בסדר גמור

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים