GIFT CARD התחבר/י

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות נמסות


שלום לכולם.

תחילתו של שבוע חדש והיום אני סוג של מגשימה חלום.

יש אנשים שרוצים להרוויח מלא כסף, יש אנשים שרוצים לטפס על הרים גבוהים ממש, או לרוץ ממש מהר, יש אנשים שרוצים להיות ממש מפורסים…

ויש אנשים שהחלום שלהם הוא להכין עוגיות שוקולד צ'יפס ששמים בתנור בכדורים קטנים ואז הן נמסות לצורה של עוגיה.

נכון זה אחד הדברים המדהימים?! אל תשפטו, כל אחד והחלומות שלו.. 😛

אז מה שקרה זה…

שאני כבר מלא (מלא!) זמן רוצה להכין כאלו עוגיות ואיכשהו זה הרגיש לי שזה יהיה בעייתי.

לא יודעת למה, אפילו בלי קשר לטבעוני או לא טבעוני. משהו בזה הרגיש לי לא אמין, כמו שמרים Lol

אז דחיתי את זה עד אין קץ.

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות נמסות

ואז, ביום חמישי בשעה שמונה ומשהו בערב אני ומתן ישבנו לאכול ארוחת ערב במרפסת ודיברנו על היום שלנו.

מתן שאל אותי- הכל מוכן לסדנא מחר? ואני אחרי יום די ארוך אמרתי לו בגוואה- כן הכל פיקס.

ואז זה היכה בי- שכחתי להכין עוגיות לפינת קפה לסדנא! לאאאאאא.

השעה שמונה וחצי, המטבח נקי, הכל מוכן, כבר התקלחתי! אבל ידעתי שלקנות עוגיות אני לא אקנה, אז מהר מאוד מצאתי את עצמי במטבח.

עכשיו, יש שיגידו שבהתחשב בכל הנסיבות שסיפרתי לכם עכשיו, זה נגיד העיתוי הכי גרוע לעשות ניסויים עם עוגיות שאני חסרת אמונה כלפיהן.

מסכימה איתכם 🙂 אבל אבל אבל, התחשק לי ממש כאלו עוגיות לפינת קפה!

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות נמסות

בקיצור, העוגיות הוכנו, מרוב לחץ ישבתי עשר דקות מול התנור ועקבתי אחרי כל שלב בחרדה גדולה שהנה הנה זה נהיה מרק והכל נהרס וזה לא נהיה עוגיות וזה נמס על כל התבנית.

אבל לא. העוגיות התחילו להשתטח מול עיני ואז, עצרו. כאילו הן ידעו מתי בדיוק הן נראות בצורה הכי מושלמת לעוגיה ואז נעצרו ונאפו להן לאיטן.

אושר.

העוגיות היו הצלחה מסחררת ונגמרו בסדנא עוד לפני ההפסקה. אחרי ששמתי תמונה שלהן בסטורי באינסטגרם קיבלתי המון הודעות לגבי העוגיות והבנתי שהן בטוח עולות לבלוג.

אבל אני (משוגעת) חשבתי שעוד טעון שיפור ולכן אתמול ישבתי ושיפרתי את המתכון אפילו יותר ועכשיו יש בבלוג מתכון מוצלח ביותר לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות נמסות.

אני מקווה שתכינו ואני מקווה שתהנו ובבקשה שימו לב להערות לגבי אחסון העוגיות בתחתית המתכון.

אוהבת אתכם!

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות נמסות

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות נמסות


הכנות
20 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

עוגיות (18-20 חתיכות)

1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כפית כל מרכיב: אבקת אפייה, סודה לשתייה

1 כוס סוכר קוקוס

3/4 כוס קרם קוקוס 20% שומן, מופרד (הסבר בתחתית המתכון)

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס שמן קוקוס

1 כוס שוקולד צ‘יפס

מה עושים

עוגיות- בצק

במידה וקיץ ושמן הקוקוס נוזלי לחלוטין, שימו את השמן במקרר 20 דקות לפני הכנת המתכון

להדליק תנור על 175 מעלות

לתוך קערה עמוקה לנפות סוכר קוקוס (להעביר דרך מסננת דקה)

להוסיף קרם קוקוס, שמן קוקוס ותמצית וניל

בעזרת מקציף חשמלי (חובה) להקציף לקרם אחיד

להוסיף קמח שקדים, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקמח כוסמין

לערבב טוב בעזרת כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה יציבה וקרמית

להוסיף שוקולד צ‘יפס ולקפל פנימה

הכנה ואפייה

לאסוף כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת להחליק ולהניח על נייר אפייה

חוזר חלילה ברווחים מאוד גדולים (לא יותר מתשע עוגיות בתבנית תנור סטנדרטית)

לקשט בעוד קצת שוקולד צ‘יפס

לאפות 10 דקות עד שיציב ותפוח (העוגיות יחזרו להיות דקות כשהן יתקררו)

לקרר לפחות עשר דקות לפני שמזיזים מהתבנית

חשוב- אם לא הגשתם את העוגיות מיד, העוגיות חייבותלהשמר במקרר ומופרדות אחת מהשניה בנייר אפייה!

הערות והמרות:

  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים קרטון או פחית של קרם קוקוס במקרר למשך 8 שעות לפחות, לפתוח ממש בעדינות ולהוציא רק את החלק הקשה השמן שהתגבש בחלק העליון של הפחית / קרטון. במתכון הזה רוב הסיכויים שהחלק השמן מפחית אחת יספיק אבל שווה לשים שתיים במקרר למקרה שתצטרכו.
  • שימו לב-העוגיות הן עוגיות רכות לא קראנציות אלא צ'ואיות
  • לא ניסיתי אבל יכול להיות שהמתכון יעבוד רק עם קמח שקדים, אבל לדעתי יש סיכוי שהן קצת יתפרקו.
  • אני מאמינה שהמתכון יעבוד גם עם סוכר חום, קחו בחשבון שהוא מתוק יותר מסוכר קוקוס
  • הטעם של הקוקוס לא מורגש בעוגיות- מרכיבי הקוקוס במתכון הם מה שעושה את העוגיות כאלו נהדרות ואין לי לצערי תחליף ראוי (מרגרינה זו לא אופציה לטעמי 🙂  )
  • הטקסטורה של הבצק צריכה להיות ממרחית וקרמית לא בצקית ויבשה- בחודשי החורף יכול להיות שתצטרכו פחות קמח כוסמין
  • חשוב מאוד להקפיד לאחסן את העוגיות בכלי סגור במקררולהפריד כל עוגיה בנייר אפייה- לא לעשות ערימה, הן ידבקו אחת לשניה.
  • את השוקולד אפשר להחליף בפירות יבשים או אגוזים
  • את קמח הכוסמין אפשר להחליף בקמח חיטה מלא או לבן או בקמח כוסמין לבן
  • לא ממליצה לוותר על קמח השקדים כי זה מה שעושה אותן צ'ואיות


בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים