מוס שוקולד משגע


שלום יפים ויפות

איך עבר עליכם השבוע?

לי יש חדשות משמחות מאוד.

לאחר שעשיתי החלטה חודש שעבר שאני עושה שינוי מקצועי והסדנאות שלי עוברות להיות מחוץ לבית, חיפשתי לי מקום שירגיש לי טוב.

ביררתי פה ביררתי שם ואז איכשהו התגלגלה לידי בחורה מדהימה בשם דניאל.

את דניאל מצאתי בטעות בפייסבוק, הסתכלתי על שתיים שלוש תמונות בעמוד שלה ותוך שניה שלחתי לה הודעה-
את חייבת לבוא לעשות איתי מתכון!

ה

דניאל היא קונדיטורית טבעונית, מוכשת ברמות מפחידות ממש.

יש כל כך הרבה דברים שונים בינינו (קמח חיטה לבן? צבעי מאכל?!) אבל גם כל כך הרבה דברים דומים- ההתעקשות על הפרטים הקטנים, האהבה הקצת קנאית לאסטטיקה מושלמת, האהבה לאוכל וליצירה ועוד ועוד.

דניאל הגיעה לפה השבוע להכין איתי ביחד מוס שוקולד משגע ותוך כדי גיליתי שיש לה ספייס חדש בו היא מעבירה סדנאות…

מפה לשם- מצאתי את המקום החדש שלי!!! 🙂

מוס שוקולד משגע

ועל הדרך הכרתי חברה חדשה, מהממת ברמות גבוהות וכל כך מוכשרת.

אז היום המתכון בגרמים, ויש בו תחושה קונדיטורית שכזו כי מה לעשות, זה טיבם של קונדיטורים, הם מדוייקים כאלו ואוהבים מלא שלבים ושמות מוזרים כמו קולי (?!)

אני בטוחה שתהנו.

שיהיה סופ״ש מהמם לכולם.

מוס שוקולד משגע

מוס שוקולד משגע


הכנות
25 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

מוס (6-8 כוסות אישיות)

400 גרם קרם קוקוס 18% שומן

200 גרם שוקולד מריר (לא מעל 50% קקאו)

קרמבל

140 גרם קמח כוסמין מלא / שקד טחון

70 גרם שקד טחון

50 גרם שמן קנולה / קוקוס

40 גרם סוכר

תוספות אוכמניות 

200 גרם אוכמניות טריות / קפואות

50 גרם סוכר

תוספות חמאת בוטנים 

2-3 כפות חמאת בוטנים

חופן בוטנים קלויים שבורים גס

מה עושים

מוס

בסיר קטן או במיקרו לחמם 200 גרם קרם קוקוס

להעביר לקערה, להוסיף שוקולד מריר, להניח בצד 2 דקות ואז לערבב עד שכל השוקולד נמס

להניח בצד 10-15 דקות עד שמעט יציב

להוסיף 200 גרם קרם קוקוס מופרד (החלק הקשה, הסבר בתחתית המתכון) ובעזרת מקציף להקציף לקרם לחלק ותפוח

לערבב בעזרת מרית כמה ערבובים עד שאחיד ויציב

קרמבל

להדליק תנור על 180 מעלות

לנפות את הקמח לתוך קערה

להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב עם הידיים עד קבלת גושים

להעביר לתבנית רחבה

לאפות 17-20 דקות עד שזהוב

להוציא ולקרר לחלוטין

תוספת אוכמניות

בסיר קטן לבשל את כל המרכיבים 10 דקות עד שסמיך

להעביר לקערה ולהניח במקרר עד שקר לחלוטין

תוספת חמאת בוטנים

לחלק את כמות המוס לשתי קערות (קערה אחת להניח בצד)

להוסיף לקערה אחת 2 כפיות חמאת בוטנים ולערבב טוב

לכוסות אישיות להעביר כמה כפות קרמבל מעל זה כמה כפות מוס חמאת בוטנים

מעל זה קרמבל ומעל זה מוס

מעל זה כפית חמאת בוטנים ומעל זה בוטנים שבורים

לשמור בקרור כל עוד לא בהגשה

תוספת אוכמניות

לכוסות אישיות להעביר כמה כפות קרמבל מעל זה כמה כפות מוס

מעל זה קרמבל ומעל זה מוס

מעל זה רוטב אוכמניות

לשמור בקרור כל עוד לא בהגשה



הערות והמרות:

  • להפרדת קרם קוקוס יש לשים פחית קרם קוקוס 18% שומן במקרר במשך 24 שעות.
    לפתוח בעדינות ולהוציא רק את החלק הקשה שהצטבר בחלק העליון
    (יכול להיות שתצטרכו 2 פחיות זה תלוי בחברה)
  • אפשר להוסיף כל מיני תוספות אחרות טעימות שאתם אוהבים
  • אפשר רק קמח שקדים ואז זה יהיה כשר לפסח ונטול גלוטן

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים