GIFT CARD התחבר/י

מאפינס שוקולד טבעוני


היי כולם!

מה שלומכם? אז חלקכם בטח כבר יודעים מה עבר עליי השבוע עם המקרונים….

מי שעוקב אחרי באינסטגרם היה חלק בלתי נפרד מהתהליך ותודה לכולם על התמיכה הנפשית 🙂

למי שלא יודע על מה אני מדברת…. הנה תקציר האירועים:

אז ככה. לפני שלושה ימים בערך, החלטתי שאני רוצה להכין לבלוג מקרונים טבעוניים ורודים.

יצאתי למשימה עם בטחון עצמי, לא מופרז אבל בהחלט הייתי די בטוחה שאני אצליח די מהר להכין ערימה יפה של מקרונים חתיכים.

אבל…….

המשימה הזו, התבררה להיות סיוט!

למדתי ביומיים האחרונים כל כך הרבה על מקרונים שאני יכולה לכתוב מאמר.

מאפינס שוקולד טבעוני

מי שעוקב אחריי עוד מימי לחם הטחינה, כבר מכיר אותי ויודע שברגע שהחלטתי שאני אצליח לעשות מתכון, אפשר להכריז על אי שפיות זמנית.

ובדיוק כמו עם לחם הטחינה גם במקרה הזה, ביליתי יומיים וחצי בניסיונות, ניסויים, התייעצויות, החלפות, קניות (ועוד ועוד קניות), אפיות, קירורים, זילופים.

והתוצאה? אין תוצאה!!!! אהההההההההה!

מסתבר שמקרונים, טבעוניים או לא טבעוניים, זה אחד הדברים שהכי קשה להכין בעולם.

האינטרנט מלא במדריכים, ואינסוף טיפים איך לא להרוס מקרונים כי מסתבר שהרבה יותר קל להרוס מקרונים מאשר להכין אותם טוב.

כל כך הרבה דברים משפיעים על העוגיה הזו שזה לא יאומן.

אז אחרי יומיים וקצת ולא פחות משבעה ניסיונות (כל ניסוי כזה לוקח 3 ומשהו שעות) החלטתי לנוח.

מאפינס שוקולד טבעוני

די. כבר יום חמישי, אין מתכון לסופ"ש אני לא יכולה יותר להריח מי חומוס (המרנג של המקרונים הוא ממי חומוס) ותכלס פשוט בא לי להכין משהו כיף.

אז ניקיתי וסידרתי והחזרתי הכל למקום, נשמתי עמוק וחזרתי למציאות אחרי יומיים של טירוף ופיניתי את המטבח להכנת דברים הרבה יותר כייפים.

כמו נגיד, מאפינס שוקולד טבעוני עם 3 סוגים של שוקולד? כן כן כן.

קשה לי לתאר לכם איך שמחתי לבוא לתנור אחרי 20 דקות ולראות את המאפינס האלו גבוהים כל כך, מלאים בחיים וביופי.

לא עוד מקרונים שטוחים שלא עולים, היי מאפינס שוקולד טבעוני מהמם 🙂

אז אם גם לכם בא להתפנק בסופ"ש ולאכול משהו ממש טעים שממש קל להכין, זכיתם.

ולכל מי שתוהה לגבי המקרונים, זה ברור לכם שלא באמת ויתרתי כן? אני רק לוקחת כמה רגעים הפסקה 😛

סופ"ש מהמם לכולם.

מאפינס שוקולד טבעוני

מאפינס שוקולד טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

מאפינס (10 חתיכות)

רטובים

⅓ 1 כוסות חלב סויה

1 כף חומץ

½כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

⅔ כוס סוכר חום

יבשים

2 כוסות קמח לבן (או חצי חצי מלא -לבן)

¼ כוס אבקת קקאו

1 וחצי כפיות אבקת אפייה 

תוספות וקישוטים

1 חבילה שוקולד מריר טבעוני שבור גס

חופן שוקולד צ׳יפס

מה עושים

מאפינס

רטובים

להדליק תנור על 175 מעלות ולרפד תבנית מאפינס בנייר אפייה

בקערה לערבב את כל המרכיבים הרטובים

לנפות לתוך הקערה את כל המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להוסיף שוקולד שבור גס ולערבב

להעביר כפות גדושות של הבלילה לגומות מאפינס, למלא עד הסוף 

קשט בשוקולד צ‘יפס מעל ולאפות 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהמאפין המרכזי

לקרר בתבנית 10 דקות ואז להוציא ולקרר לחלוטין לפני הגשה 



הערות והמרות:

  • אפשר רק קמח כוסמין / חיטה מלא (אולי תצטרכו מעט יותר נוזלים)
  • את השוקולד צ'יפס אפשר להחליף בשוקולד צ'יפס טבעוני לבן או אגוזי לוז או כל משהו אחר טעים שאתם אוהבים
  • חשוב לא להשאיר את המאפינס להתקרר בתבנית אלא להוציא אחרי 10 דקות כדי שלא יצברו נוזלים ולחות

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים