עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות


שלום אהובים

רגע לפני שאני מתחילה להפציץ אתכם במתכונים לשבועות, התחשק לי להכין משהו שכבר הרבה זמן חסר לי בבלוג.
ביום חמישי היינו בשוק האוכל של המשאיות בנמל. אחרי שמצאתי את הדוכן הטבעוני צילמתי בערך מאה תמונות והעליתי לפייסבוק.
אחת התמונות היתה של עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות יפות ומגרות.
בחורה חמודה אחת שראתה את התמונה אמרה לי כמה היא היתה רוצה שיהיה מתכון לכאלו עוגיות בבלוג.
ואני ישר חשבתי, גם אני ממש רוצה שיהיה מתכון לעוגיות כאלו בבלוג! אחרי הכל זו בדיוק סוג העוגיה שאני הכי הכי אוהבת עם הקפה.
אז אתמול היה לי קצת זמן והיום חברה באה לארוחת ערב וזה התאים לי בול להכין מתכון לעוגיות שכאלו.
קשה לי לתאר לכם כמה הן רכות בפנים, פשוט נמסות.
באסה למתן שהוא נסע לאילת! חחח 🙂

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

הכנות שלב ראשון- בצק

בסיר להניח:

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס סוכר חום

1/3 כוס קרם קוקוס 17% שומן לפחות (מהחלק העליון הקשה בלבד לאחר קרור של קופסאת שימורים כמה שעות)

1 כפית תמצית וניל

לערבב על אש קטנה עד שמומס ואחיד.
להוסיף 1/2 1 כוסות קמח, 1 כפית אבקת אפייה  וקורט מלח. לערבב טוב.
במידת הצורך להוסיף בהדרגה עוד 1/3 כוס קמח.
שימו לב, הבצק יהיה רך מאוד, טיפה דביק ועדין. הוא לא אמור להיות יבש לחלוטין.
להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב.

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

הכנות שלב שני- עוגיות

להדליק תנור על 180 מעלות.
לשמן ידיים להכין עוגיות רחבות בעובי 1/2 ס"מ.

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות 15-17 דקות.

כן אומנם כל הבית בריח מדהים של שוקולד אבל כדי שהעוגיות יתייצבו…
תנו לעוגיות לשבת קצת ולהתקרר.
בואו נגיד, עשר דקות? מסוגלים?! 🙂

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

בתיאבון

אחרי שהעוגיות התקררו, אפשר להתחיל לזלול.
תנו ביס ועכשיו תבינו על מה דיברתי כשאמרתי כמה הן רכות בפנים אה?
כל כך רך וטעים.
תענוג. אם בטעות נשארו לכם עוגיות (מה נסגר איתכם?!)
אז לשמור בכלי סגור במקום קריר.
אבל זה לא מקובל עליי בכלל שלא הכל נגמר באותו היום 😛

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד עשרים דקות

מה צריך

עוגיות 15-18 חתיכות

1/2 כוס שמן קוקוס / חמאת אגוזים (בוטנים, שקדים, לוז)

1/2 כוס סוכר חום

1/3 כוס קרם קוקוס 18% שומן לפחות

(מהחלק העליון הקשה של קופסאת שימורים לאחר קרור של כמה שעות)

1 כפית תמצית וניל

2/3 1 כוסות קמח כוסמין מלא / לבן

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס שוקולד צ’יפס

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 180 מעלות

בסיר להמיס שמן קוקוס (או חמאת אגוזים), סוכר, קרם קוקוס ווניל, להוריד מהאש

להוסיף אחת וחצי כוסות קמח ואבקת אפייה ולערבב טוב

אם התערובת מאוד דביקה, להוסיף בהדרגה עוד 1/3 כוס קמח

להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב

להכין עוגיות בעובי 1 ס״מ או פחות

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 15-17 דקות עד שסדוק ויציב

לקרר ולנשנש!



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי שמן קוקוס וחמאת אגוזים
  • אפשר להוסיף שברי בוטנים וכל מיני הפתעות אחרות
  • אפשר להחליף את קרם הקוקוס בטחינה או בעוד חמאת אגוזים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים