שלום אהובים
רגע לפני שאני מתחילה להפציץ אתכם במתכונים לשבועות, התחשק לי להכין משהו שכבר הרבה זמן חסר לי בבלוג.
ביום חמישי היינו בשוק האוכל של המשאיות בנמל. אחרי שמצאתי את הדוכן הטבעוני צילמתי בערך מאה תמונות והעליתי לפייסבוק.
אחת התמונות היתה של עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות יפות ומגרות.
בחורה חמודה אחת שראתה את התמונה אמרה לי כמה היא היתה רוצה שיהיה מתכון לכאלו עוגיות בבלוג.
ואני ישר חשבתי, גם אני ממש רוצה שיהיה מתכון לעוגיות כאלו בבלוג! אחרי הכל זו בדיוק סוג העוגיה שאני הכי הכי אוהבת עם הקפה.
אז אתמול היה לי קצת זמן והיום חברה באה לארוחת ערב וזה התאים לי בול להכין מתכון לעוגיות שכאלו.
קשה לי לתאר לכם כמה הן רכות בפנים, פשוט נמסות.
באסה למתן שהוא נסע לאילת! חחח 🙂
הכנות שלב ראשון- בצק
בסיר להניח:
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס קרם קוקוס 17% שומן לפחות (מהחלק העליון הקשה בלבד לאחר קרור של קופסאת שימורים כמה שעות)
1 כפית תמצית וניל
לערבב על אש קטנה עד שמומס ואחיד.
להוסיף 1/2 1 כוסות קמח, 1 כפית אבקת אפייה וקורט מלח. לערבב טוב.
במידת הצורך להוסיף בהדרגה עוד 1/3 כוס קמח.
שימו לב, הבצק יהיה רך מאוד, טיפה דביק ועדין. הוא לא אמור להיות יבש לחלוטין.
להוסיף שוקולד צ'יפס ולערבב.
הכנות שלב שני- עוגיות
להדליק תנור על 180 מעלות.
לשמן ידיים להכין עוגיות רחבות בעובי 1/2 ס"מ.
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות 15-17 דקות.
כן אומנם כל הבית בריח מדהים של שוקולד אבל כדי שהעוגיות יתייצבו…
תנו לעוגיות לשבת קצת ולהתקרר.
בואו נגיד, עשר דקות? מסוגלים?! 🙂
בתיאבון
אחרי שהעוגיות התקררו, אפשר להתחיל לזלול.
תנו ביס ועכשיו תבינו על מה דיברתי כשאמרתי כמה הן רכות בפנים אה?
כל כך רך וטעים.
תענוג. אם בטעות נשארו לכם עוגיות (מה נסגר איתכם?!)
אז לשמור בכלי סגור במקום קריר.
אבל זה לא מקובל עליי בכלל שלא הכל נגמר באותו היום 😛