GIFT CARD התחבר/י

עוגת שמרים קינמון טבעונית


היי!!!

כל השבוע לא עלה מתכון אז אני ממש חייבת לכם איזה אחד מנצח בשישי אחר הצהריים 🙂

השבוע היה לי שבוע לא שיגרתי.

ביום שבת לפני שבועיים ישבנו אני ומתן פה במרפסת ופתאום זה היכה בי ששמונה חודשים לא יצאנו מהעיר הזו ביחד לחופשה בטבע.

מהרגע שהבנתי את זה הרגשתי שאני חייבת לצאת מפה ולא משנה מה.

התחלתי לחפש ולחפש מקומות פנויים שנוכל לנסוע אליהם.

עוגת שמרים קינמון טבעונית

אני מאוד ׳בעייתית׳ בקטעים האלו כי אני לא מסוגלת או רוצה להתפשר ואני חייבת מקום שיהיה בול מה שאנחנו אוהבים.

שזה בעיקר אומר נוף מטורף ושקט והכי חשוב פרטיות מוחלטת במאה אחוז.

אז חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי כלום. הכוונה היתה לנסוע ראשון עד שלישי שבוע אחרי.

שבוע שלם עבר ואני כבר התייאשתי.

עוגת שמרים קינמון טבעונית

ואז בשבת שעברה, יום לפני שכיבכול היינו אמורים לנסוע, אמרתי לעצמי טוב, אולי פתאום משהו טוב התפנה?

בדקתי ובום! משום מקום צץ המקום המושלם!!! תוך רגע כבר הייתי עם הבחור בטלפון, סגרנו הכל, ותוך 12 שעות כבר היינו באוטו בדרך לצפון.

ואיזו חופשה מושלמת היתה לנו! כמובן שמתועדת באינסטגרם אם אתם עוקבים אחרי שם.

חזרנו בשלישי בערב, ברביעי היתה יומולדת לחברה ונסענו כמה חברות לוילה עם בריכה מחוממת ואז בחמישי היה לי יום צילומים.

קיצור, לא עלה מתכון כל השבוע…

עוגת שמרים קינמון טבעונית

אז אם כבר עולה מתכון בשישי בואו נעשה מתכון מטורף 🙂

עוגת שמרים קינמון טבעונית שלא ברור לי איך לא היתה בבלוג עד עכשיו!

קשה לתאר כמנה היא רכה וטעימה.

מושלמת למזג האוויר הזה ובכלל, לכל מי שאוהב עוגת שמרים או עוגות בכלל, או פשוט דברים טעימים 😜

יאללה, סופ״ש מהמם שיהיה!

עוגת שמרים קינמון טבעונית

עוגת שמרים קינמון טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק

יבשים

¼ 3 כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

¼ כוס סוכר חום

½ כפית מלח

רטובים

3 כפות רסק תפוחים

¼ כוס שמן

¾ כוס חלב שקדים / סויה מעט חמים

1 כפית תמצית וניל

מילוי

¾ כוס חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר חום דביק כהה / סוכר חום / סוכר קוקוס

1 כף קינמון

ציפוי

3 כפות מייפל

3 כפות מים רותחים

מה עושים

בצק

בקערת מיקסר לערבב את המרכיבים היבשים

מלבד השמן להוסיף את המרכיבים הרטובים ולערבל עד שמתקבל בצק יבש וגושי (בערך דקה)

להוסיף שמן ולתת למיקסר לעבוד10 דקות

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

מילוי

בקערית לערבב את כל המרכיבים למשחה סמיכה ואחידה

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לרדד למלבן רחב בעובי רבע ס״מ

למרוח בנדיבות ממרח ולגלגל לרולדה הדוקה

לחתוך את הרולדה לאורך כך שקצה אחד עדיין מחובר וכל השאר חתוך לשניים

ללפף את שתי הרצועות אחת בשניה לצמה הדוקה

להניח בתבנית 24 עגולה, להתפיח 45 דקות במקום חמים

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות
לאפות 35-45 דקות עד שיציב וזהוב כהה

להוציא מהתנור ומיד למשוח במייפל מעורבב עם מים רותחים

לקרר לפחות חצי שעה לפני שמגישים



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא (אפילו 70-30 למי שרגיל למרקם של קמחים מלאים)
  • יש שאומרים שזה עובד טוב עם קמח רב תכליתי נטול גלוטן- אני לא ניסיתי בעצמי עדיין
  • אתם יכולים כל מילוי אחר שבא לכם כמובן
  • מבחינת תבניות- אינגליש גדולה של לחם 22/10 או 2 אינגליש חד פעמי, ואפשר גם רולים קטנים (זמן אפייה קצר בחצי)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים