רול קינמון טבעוני


היי חברים יקרים

טוב טוב טוב טוב! איזה שבוע מטורף אההההה!

מה אני אגיד לכם- בתור מי שאין לה טלויזיה בבית, זה די מצחיק כמה כיף היה להיות בטלויזיה 🙂

כל החוויה היתה פשוט נהדרת.

אם מישהו מכם לא יודע על מה אני מדברת אז לפני שאתם ממשיכים לקרוא גשו רגע לפייסבוק של הבלוג ונתראה פה חזרה עוד 6 דקות… 🙂 

אוקי אז עכשיו אחרי שכולנו יודעים במה מדובר- איזה כיף היה!!!

טלויזיה זה ממש מצחיק וכיף, היה ממש מגניב לדבר על טבעונות וכולם שם היו ממש נחמדים, אבל יותר מהכל- אתם!

תקשיבו, אתם ריגשתם אותי בקטע אחר בכלל, מה זה כל האהבה הזו? כמה תגובות, כמה לייקים, כמה שיתופים, כמה מילים יפות ומלאות באהבה.

אני חושבת שמה שהיה מדהים זה שהתגובות שלכם לא היו רק אצלי בעמוד אלא גם בעמוד הפייסבוק של העולם הבוקר!

איזה חמודים אתם, זה לא יאומן.

רול קינמון טבעוני

כמה שחיממתם לי את הלב אתם לא מבינים בכלל. באמת אין לי מילים…

רק תודה, מלא מלא תודה.

היה לי כיף ומעניין ואני שמחה, מזה שמחה- מודה ומברכת על הבמה שניתנת לטבעונות בימינו 🙂

במשך ההכנות לתוכנית הבוקר הכנתי גם מתכונים שכבר קיימים בבלוג וגם עבדתי על מתכונים חדשים.

חלק מהם גם צילמתי וכתבתי וערכתי במחשבה שאני ארצה לשתף אתכם בהם.

והנה, המתכון הראשון יוצא לאור היום.

רול קינמון טבעוני, מושלם ורך עם ריח ממכר. פשוט נהדר ליד הקפה או התה או סתם ככה חמים וטעים.

תהנו מלא מלא ושוב- תודה!

רול קינמון טבעוני

רול קינמון טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים כולל התפחה

מה צריך

בצק (10 רולים) המרות והערות בתחתית המתכון

יבשים

1 כוס קמח כוסמין מלא או חיטה מלא

1/4 1 כוסות קמח כוסמין לבן או חיטה לבן

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר חום

1/2 כפית מלח

רטובים

1/2 כוס שמן

4 כפות רסק תפוחים

1/2 כוס מים חמימים

1/2 כוס קרם קוקוס מופרד / טחינה / שקדיה

מילוי

3 כפות חמאה טבעונית / שמן קוקוס

2 כפות קינמון

1/3 כוס סוכר חום כהה דביק

ציפוי

4 כפות מייפל

מה עושים

בצק

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב

לקמח ידיים ומשטח וללוש 10 דקות בידיים או במיקסר וו

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת ולכסות את הקערה בניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה וחצי עד שעתיים עד שמכפיל את נפחו

מילוי והכנה

להוציא את הבצק מהקערה וללוש עוד קצת על משטח מקומח

לרדד למלבן ישר בעובי 1/2 ס"מ

למרוח חמאה על כל המלבן ולפזר מעל סוכר וקינמון, לגלגל לרולדה הדוקה

בעזרת סכין חדה לחתוך את הרולדה לשבלולים או להכין שבלול אחד גדול

להניח כל שבלול על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

להקפיד שיהיה רווחים גדולים ושהקצה המשחורר של הרול מתחבא מתחת לרול

לכסות במגבת ולהניח במקום חמים 45 דקות

להכניס לתנור ולאפות 17-20 דקות או עד שכהה ויציב- להזהר לא לייבש!

ציפוי

ברגע שהשבלולים / עוגה יצאו מהתנור לזלוף כל שבלול במייפל

לקרר חצי שעה ולהגיש

עדיף לאכול באותו היום, יאמי



הערות והמרות:

  • לצורה של עוגה במקום רולים קטנים- את הרולדה לא לחתוך לשבלולים אלא לחתוך אותה לאורך  לשתי חתיכות (להקפיד להשאיר את החלק הכי עליון מחובר) לקלוע ממנה צמה ואז לגלגל לשבלול אחד גדול. להניח בתבנית עגולה ולאפות 25 עד 35 דקות
  • אפשר רק קמח לבן (כוסמין או חיטה) עם קצת פחות מים
  • אפשר רק קמח מלא (כוסמין או חיטה) עם תוצאות הרבה פחות אווריריות
  • אפשר להמיר את רסק התפוחים בבננה אבל זה יורגש בטעם
  • אפשר להמיר את המייפל בסילאן או אגבה
  • במקום קינמון אפשר למלא בשוקולד, חלבה, או כל ממרח אחר שאתם אוהבים

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים