עוגת קוקוס שוקולד


שלום חברים.

אז, עוד פחות מיומיים אנחנו טסים לאירופה וההתרגשות בשיאה.

שמלה לחתונה- יש!

נעלי עקב מהממות- יש!

פרחים על הציפרוניים- יש!

אוטו שמחכה לנו בשדה התעופה בספרד- יש!

קיצור, הטיול עוד רגע יוצא לדרך ובאמת שאני ממש מתרגשת.

החברים שלנו שמתחתנים הם רוס ומייקל, רוס הוא כמו אח בשבילי והוא באמת היה סוג של משפחה בשבילי כשגרתי בלונדון.

עוגת קוקוס שוקולד

אנחנו מכירים 15 שנה, נפגשנו ביפן לפני עידן ועידנים וכשעברתי לאנגליה הקשר שלנו התחזק ואפילו לתקופה מסויימת היינו שותפים לדירה. 🙂

הוא ומייקל ביחד כבר 6 שנים ואני לא יכולה לחשוב על חתונה יותר מהממת מאשר בטירה בדרום צרפת במשך שלושה ימים של מסיבות. איזה כיף!

על הדרך כבר תפרנו לנו טיול של 9 ימים בדרום צרפת וספרד אז הולך להיות שמח.

עוגת קוקוס שוקולד

בדרך כלל כשאני נוסעת אני מכינה לכם את כל הפוסטים מראש אבל הפעם אני אולי (רק אולי) אנסה לשחרר ובאמת להיות בחופש ורק להעלות דברים למדיות החברתיות ולא לבלוג.

כרגע אני לא מרגישה שאני מסוגלת לזה עדיין אבל נראה 🙂

בכל מקרה, לפני שבכלל כל הדברים האלו יקרו, היום עולה עוגה מהממת לבלוג.

לפעמים, מה שהכי פשוט הוא הכי הכי הכי קולע.

עוגת קוקוס שוקולד

זו אחת העוגות האהובות עליי, מאז שהייתי ילדה.

השילוב הזה של קוקוס ושוקולד, עם הציפוי הקרמי והפשוט- אין על זה.

אז במיוחד לחופש הגדול ובמיוחד כי כבר מלא זמן בא לי עוגה כזו בבלוג-

עוגת קוקוס שוקולד טבעונית ומהממת.

יס! תהנו.

*פוסט בשיתוף סויה תנובה.

עוגת קוקוס שוקולד

עוגת קוקוס שוקולד


הכנות
10 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה (תבנית מלבנית 40/25)

רטובים 

3 ושליש כוסות חלב שקדים קוקוס (אני השתמשתי בשל תנובה) 

3 כפות חומץ 

2/3 כוס שמן 

1 כף תמצית וניל 

1 וחצי כוסות סוכר חום רגיל / קנים 

יבשים 

3 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן 

2 כוסות קוקוס טחון (זה שנראה כמו שלג) 

2 וחצי כפיות אבקת אפייה 

ציפוי 

150 גרם שוקולד מריר 

1/2 כוס חלב שקדים קוקוס 

1 כוס קוקוס טחון 

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לטרוף מרכיבים רטובים

לתוך קערה נוספת לנפות קמח

להוסיף לקמח את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב טוב

להעביר לתבנית משומנת היטב

לאפות 35-45 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שמצפים

ציפוי

בסיר קטן על אש נמוכה להמיס את השוקולד והחלב תוך כדי ערבוב

לשפוך מעל העוגה הקרה

לפזר מעל קוקוס טחון

להניח במקרר חצי שעה להתייצבות ולהגיש

– שימו לב, המרקם של העוגה כיאה לעוגות קוקוס הוא מעט לי ומעט דחוס, זו לא עוגה יבשה.



הערות והמרות:

  • אני לא ממליצה להחליף בקרם / חלב קוקוס כי זה יהפוך את העוגה לדחוסה מידי
  • אפשר להשתמש בכל חלב טבעוני אחר
  • אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס לבלילה עצמה
  • אפשר לאפות בתבניות הבאות: עגולה 24, מאפינס (יצא בערך 20 חתיכות) אינגליש 30 ס״מ הכמות תספיק לשתי תבניות לפחות

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים